5 BİN KİŞİ İLE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Yaşam 27.04.2016 - 17:33, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2680+ kez okundu.
 

5 BİN KİŞİ İLE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Temsilciliği’nin Münih’te düzenlediği „Alemlere Rahmet, Hz. Muhammed Anma ve Anlama Etkinliği“’ nde yaklaşık 5 bin kişi peygamberimizi andı.
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Temsilciliği’nin Münih’te Zenith Halle’de kutlu doğum etkinliği düzenledi. „Alemlere Rahmet, Hz. Muhammed Anma ve Anlama Etkinliği“’ adı altında düzenlene etkinliğe  yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İngolstadt Hafızlık Kursu öğrencisi Hasan Hüseyin Fırın’ın Kuran okumasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Teşkilatı Başkanı M. Tayyip Sayan yaptı. Konuşmasında bol bol hadislerden örnekler veren Sayan şunları söyledi: “İslam adına yapılan her türlü gayri İslami ve gayri insani eylemleri nefretle kınıyoruz. Bu topraklar artık bizim memleketimizdir. Bu memlekete zarar vermeyiz ve zarar verilmesine de asla izin vermeyiz. Bu memlekette dinimize, dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız, çıkmak zorundayız” dedi. Peygamberimizin hadislerinden örnekler veren Sayan “Komşuna iyi davran ki iyi bir mümin olasın” hadisinde komşunun dini, dili ve ırkı fark etmiyor” dedi.   Sayan Münih’te dev bir külliye yapılmak  üzere satın alınan yeni binanın müjdesini vererek, “tüm müminlerin katkısını bekliyoruz” dedi.     BAŞKONSOLOS KOÇ KONUŞTU Etkinliğe katılan Münih Başkonsolosu Mesut Koç da bir selamlama konuşması yaptı. Kutlu doğum etkinliklerini öven Koç “bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekte ve dışarıya karşı güzel bir tablo sergilemektedir. Münih’te yapımına başlanacak olan külliyeniz, külliyemiz mübarek olsun” dedi. Etkinlikte, Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal da bir konuşma yaparak, görkemli bir kutlu doğum etkinliği düzenleyen Milli Görüş yetkililerini kutladı. Uysal “Allah burada yaşayan birinci nesilden razı olsun. Onlar görevlerini çok iyi yaptılar. Onların tüm güçlüklerle mücadele vererek yaptıkları camiler sayesinde bugün her yerde ezanlar okunmaktadır” dedi.   “KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİNİ BİZ BAŞLATTIK” İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) Almanya Genel Başkanı Kemal Ergün yaptığı konuşmada Kutlu Doğum etkinliklerinin patentinin Milli Görüş’e ait olduğunu söylerken “Biz 31 yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Son on bir yıldan beri Diyanet yetkilileri de bu önemli etkinliği geniş bir organize ile yapmaktadır. Allah kendilerinden razı olsun” dedi. Ergün, Hz. Muhammed’in sadece Müslümanlara değil tüm insanlar ve alemlere gönderildiğini hatırlatıp “o kimseyi dışlamadı. İnsanları dönüştürücü oldu. Her kötü bilinen insanın pozitif bir yanı olduğunu biliyordu. Bu nedenle hiç bir zaman insanları dışlamadı, sizler de insanları dininden, dilinden ve ırkında dolayı dışlamayınız. Herkese kucak açınız” dedi.   Ahmet İNCEL / MÜNİH
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Temsilciliği’nin Münih’te düzenlediği „Alemlere Rahmet, Hz. Muhammed Anma ve Anlama Etkinliği“’ nde yaklaşık 5 bin kişi peygamberimizi andı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Temsilciliği’nin Münih’te Zenith Halle’de kutlu doğum etkinliği düzenledi. „Alemlere Rahmet, Hz. Muhammed Anma ve Anlama Etkinliği“’ adı altında düzenlene etkinliğe  yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İngolstadt Hafızlık Kursu öğrencisi Hasan Hüseyin Fırın’ın Kuran okumasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölgesi Teşkilatı Başkanı M. Tayyip Sayan yaptı. Konuşmasında bol bol hadislerden örnekler veren Sayan şunları söyledi: “İslam adına yapılan her türlü gayri İslami ve gayri insani eylemleri nefretle kınıyoruz. Bu topraklar artık bizim memleketimizdir. Bu memlekete zarar vermeyiz ve zarar verilmesine de asla izin vermeyiz. Bu memlekette dinimize, dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız, çıkmak zorundayız” dedi. Peygamberimizin hadislerinden örnekler veren Sayan “Komşuna iyi davran ki iyi bir mümin olasın” hadisinde komşunun dini, dili ve ırkı fark etmiyor” dedi.   Sayan Münih’te dev bir külliye yapılmak  üzere satın alınan yeni binanın müjdesini vererek, “tüm müminlerin katkısını bekliyoruz” dedi.  

 

BAŞKONSOLOS KOÇ KONUŞTU

Etkinliğe katılan Münih Başkonsolosu Mesut Koç da bir selamlama konuşması yaptı. Kutlu doğum etkinliklerini öven Koç “bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekte ve dışarıya karşı güzel bir tablo sergilemektedir. Münih’te yapımına başlanacak olan külliyeniz, külliyemiz mübarek olsun” dedi. Etkinlikte, Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal da bir konuşma yaparak, görkemli bir kutlu doğum etkinliği düzenleyen Milli Görüş yetkililerini kutladı. Uysal “Allah burada yaşayan birinci nesilden razı olsun. Onlar görevlerini çok iyi yaptılar. Onların tüm güçlüklerle mücadele vererek yaptıkları camiler sayesinde bugün her yerde ezanlar okunmaktadır” dedi. 

 “KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİNİ BİZ BAŞLATTIK”

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) Almanya Genel Başkanı Kemal Ergün yaptığı konuşmada Kutlu Doğum etkinliklerinin patentinin Milli Görüş’e ait olduğunu söylerken “Biz 31 yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Son on bir yıldan beri Diyanet yetkilileri de bu önemli etkinliği geniş bir organize ile yapmaktadır. Allah kendilerinden razı olsun” dedi. Ergün, Hz. Muhammed’in sadece Müslümanlara değil tüm insanlar ve alemlere gönderildiğini hatırlatıp “o kimseyi dışlamadı. İnsanları dönüştürücü oldu. Her kötü bilinen insanın pozitif bir yanı olduğunu biliyordu. Bu nedenle hiç bir zaman insanları dışlamadı, sizler de insanları dininden, dilinden ve ırkında dolayı dışlamayınız. Herkese kucak açınız” dedi.  

Ahmet İNCEL / MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.