AEV’DEN ÖRNEK BİR UYUM ETKİNLİĞİ

Yaşam 08.05.2016 - 23:07, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2308+ kez okundu.
 

AEV’DEN ÖRNEK BİR UYUM ETKİNLİĞİ

Münih Yabancı Veliler Derneği (AEV)’nin Türk-Bavyera Mayıs Dansı Etkinliği’nde Türk ve Almanlar danslarla kaynaştılar. Münih Türkiyem Folklor Ekibi’nin Bavyeralı “ISARGAU” Halk Dansları Ekibi ile birlikte sundukları gösterilerde Türk ve Alman konuklar da birlikte dans etti.
Geçtiğimiz yıl 30. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Münih Yabancı Veliler Derneği (AEV)’nin bu yıl 8. kez düzenlediği geleneksel Türk-Bavyera Mayıs Dansı Etkinliği’nde Türk ve Almanlar danslarla kaynaştılar. St. Matthaeus Protestan Kilisesi’nin toplantı salonunda AEV'nin  “Nachbarschaftshilfe” Derneği ile birlikte düzenlendiği etkinlikte, Münih Türkiyem Folklor Ekibi’nin Bavyeralı “ISARGAU” Halk Dansları Ekibi ile birlikte sundukları gösterilerde Türk ve Alman konuklar da birlikte dans etti. KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜ Sema Berthold’un sunuculuğunu yaptığı gecenin açılış konuşmasını AEV Başkanı Sühran Alişan, rahip Thomas Mentzel ve  komşu yardımlaşması  derneğinden Christa Liebscher yaptılar. Alişan konuşmasında “Değişik kültürler arasında köprü kurmak üzere bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerle, ön yargıların kalkmasını ve insanların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Etkinliğe katılan Münih Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Selçuk Eke, Almanca yaptığı konuşmasında Türk-Alman dostluğunu önemini vurguladı.  TÜRK VE BAVYERALILARIN ORTAK DOSTLUK DANSLARI Bavyera Müzik Grubu’nun yanı sıra Haluk Dikici, Metin ve Filiz Can’dan oluşan “Grup Orient” seslendirdikleri Türkçe eserlerle geceye renk kattılar. “Isargau” adlı Bavyera Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Münih’in en eski derneklerinden olan Münih Türkiye Folklor Ekibi’nin Kafkas dansları gösterisi, konuklar arasında büyük hayranlık uyandırdı. Türk ekibi gösteri sonrası Bavyera ekibini ve konukları sahneye davet ederek beraberce yaptıkları danslarla dostluk pekiştirdiler. Uyum örneği etkinlikte, konuklara Türk yiyecek ve içecekleri sunuldu.  Ahmet İNCEL/ MÜNİH
Münih Yabancı Veliler Derneği (AEV)’nin Türk-Bavyera Mayıs Dansı Etkinliği’nde Türk ve Almanlar danslarla kaynaştılar. Münih Türkiyem Folklor Ekibi’nin Bavyeralı “ISARGAU” Halk Dansları Ekibi ile birlikte sundukları gösterilerde Türk ve Alman konuklar da birlikte dans etti.

Geçtiğimiz yıl 30. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Münih Yabancı Veliler Derneği (AEV)’nin bu yıl 8. kez düzenlediği geleneksel Türk-Bavyera Mayıs Dansı Etkinliği’nde Türk ve Almanlar danslarla kaynaştılar. St. Matthaeus Protestan Kilisesi’nin toplantı salonunda AEV'nin  “Nachbarschaftshilfe” Derneği ile birlikte düzenlendiği etkinlikte, Münih Türkiyem Folklor Ekibi’nin Bavyeralı “ISARGAU” Halk Dansları Ekibi ile birlikte sundukları gösterilerde Türk ve Alman konuklar da birlikte dans etti.

KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜ

Sema Berthold’un sunuculuğunu yaptığı gecenin açılış konuşmasını AEV Başkanı Sühran Alişan, rahip Thomas Mentzel ve  komşu yardımlaşması  derneğinden Christa Liebscher yaptılar. Alişan konuşmasında “Değişik kültürler arasında köprü kurmak üzere bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerle, ön yargıların kalkmasını ve insanların birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Etkinliğe katılan Münih Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Selçuk Eke, Almanca yaptığı konuşmasında Türk-Alman dostluğunu önemini vurguladı. 

TÜRK VE BAVYERALILARIN ORTAK DOSTLUK DANSLARI

Bavyera Müzik Grubu’nun yanı sıra Haluk Dikici, Metin ve Filiz Can’dan oluşan “Grup Orient” seslendirdikleri Türkçe eserlerle geceye renk kattılar. “Isargau” adlı Bavyera Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. Münih’in en eski derneklerinden olan Münih Türkiye Folklor Ekibi’nin Kafkas dansları gösterisi, konuklar arasında büyük hayranlık uyandırdı. Türk ekibi gösteri sonrası Bavyera ekibini ve konukları sahneye davet ederek beraberce yaptıkları danslarla dostluk pekiştirdiler.

Uyum örneği etkinlikte, konuklara Türk yiyecek ve içecekleri sunuldu. 

Ahmet İNCEL/ MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.