ALMAN KLİNİĞİ’NDE KURAN OKUNDU

Yaşam 17.11.2016 - 05:52, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2079+ kez okundu.
 

ALMAN KLİNİĞİ’NDE KURAN OKUNDU

Münih Belediyesi’ne ait Staedtisches Klinikum München GmbH (STKM) bünyesinde faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren hastalar için ortak dua töreni düzenlendi.
Değişik dinlerin temsilcilerinin dualar yaptığı törende, DİTİB Mehmet Akif Camisi Din Görevlisi Hamza Gökdere Kuran’dan ayetler okudu. Gökdere, klinikte yaşamını yitirn Müslümanlar için dualar okudu.  Törende Gökdere’nin yanı sıra, Protestan Kilisesi’nden Günter Breit, Katolik Kilisesi’nden Ruth Huber ve Yunan Ortodoks Kilisesi’nden Georgios Siomos kendi dindaşları için dualar yaptılar.  Ayinde ölenleri temsilen küçük mumlar mumlar yakıldı. Sarah Cocco’nun harp konseriyle süren töreni,  Başpatalog Alfred Riepertinger yönetti. Törende klinik müdürü Günter Milla bir konuşma yaptı. Milla konuşmasında “klinik olarak hizmetlerimiz sadece hastanın bizde olduğu sürece değil, daha sonrası da bizim için önemlidir” dedi. Duygulu bir konuşma yapan psiklolog Hedwig Wolf, yakınlarını kaybedenleri göz yaşlarına boğdu. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Münih Belediyesi’ne ait Staedtisches Klinikum München GmbH (STKM) bünyesinde faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren hastalar için ortak dua töreni düzenlendi.

Değişik dinlerin temsilcilerinin dualar yaptığı törende, DİTİB Mehmet Akif Camisi

Din Görevlisi Hamza Gökdere Kuran’dan ayetler okudu. Gökdere, klinikte yaşamını yitirn Müslümanlar için dualar okudu. 

Törende Gökdere’nin yanı sıra, Protestan Kilisesi’nden Günter Breit, Katolik Kilisesi’nden Ruth Huber ve Yunan Ortodoks Kilisesi’nden Georgios Siomos kendi dindaşları için dualar yaptılar. 

Ayinde ölenleri temsilen küçük mumlar mumlar yakıldı. Sarah Cocco’nun harp konseriyle süren töreni,  Başpatalog Alfred Riepertinger yönetti. Törende klinik müdürü Günter Milla bir konuşma yaptı. Milla konuşmasında “klinik olarak hizmetlerimiz sadece hastanın bizde olduğu sürece değil, daha sonrası da bizim için önemlidir” dedi. Duygulu bir konuşma yapan psiklolog Hedwig Wolf, yakınlarını kaybedenleri göz yaşlarına boğdu.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.