ALMAN KLİNİĞİNDE TÜRKLERE ÖZEL KURS

Sağlık 29.10.2016 - 13:06, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2176+ kez okundu.
 

ALMAN KLİNİĞİNDE TÜRKLERE ÖZEL KURS

Almanya’nın Münih kentinde Staedtisches Klinikum München Gmbh (STKM) faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde, yurttaşlarımız için beş gün süren bir Türkçe şeker hastalığı kursu düzenlendi.
Almanya’nın Münih kentinde Staedtisches Klinikum München Gmbh (STKM) faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde, yurttaşlarımız için beş gün süren bir Türkçe şeker hastalığı kursu düzenlendi. Almanya genelindeki tek Türkçe kursta, Türk hastalar doktorlarca muayene edilip, diyabet uzmanlarınca şeker hastalığı ve beslenme konularında tercümanlar eşliğinde bilgilendirildi. Almanya’daki kliniklerdeki şeker hastalığı ile ilgili kursların sadece Almanca olması ve bu kurslardan özellikle birinci nesil Türklerin yeterince faydalanamamasını dikkate alan yetkililer, beş gün süren “Türkçe Diyabet Kursu” etkenliği düzenlediklerini bildirdiler.  HASTALAR YOĞUN MUAYENEDEN GEÇTİ Kurs süresince hastalar, kliniğin diyabet bölümü başhekim Prof. Dr. Robert Ritzel ve Dr. Markus Walter tarafından tek tek muayene edildi. Türk tercümanlar eşliğindeki muayenelerde hastalara kişisel sağlık durumlarına göre bilgilendirme ve tedavi saptaması yapıldı. Etkinlik kapsamasında Türk hastalara diyabet kursları müdürü Hedwig Rauch tercümanlar eşliğinde hastalık ve beslenme konularında ayrıntılı kurs verdi. Kursta hastalar hastalıkları ile ilgili konularda soru sorma fırsatı buldular. Diyabet günlerine katılan Türk hastalar “kendi dilimizde yapılan bu etkenlikte şeker hastalığı ile ilgili çok yeni bilgiler edindik, şimdi bu hastalıklar daha bilinçli olarak yaşayacağız. Şeker hastası tüm Türkleri bu özel mutlaka katılmalarını tavsiye ederiz” dediler. Almanya çapınca Türkçe şeker hastalığı kursu veren tek klinik olan Schwabing Kliniği’ndeki Diyabet bölümünün “Türkçe Diyabet Kursu” etkenliği üç ayda bir yapılmaktadır Ahmet İNCEL / MÜNİH  
Almanya’nın Münih kentinde Staedtisches Klinikum München Gmbh (STKM) faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde, yurttaşlarımız için beş gün süren bir Türkçe şeker hastalığı kursu düzenlendi.

Almanya’nın Münih kentinde Staedtisches Klinikum München Gmbh (STKM) faaliyet gösteren Schwabing Kliniği’nde, yurttaşlarımız için beş gün süren bir Türkçe şeker hastalığı kursu düzenlendi. Almanya genelindeki tek Türkçe kursta, Türk hastalar doktorlarca muayene edilip, diyabet uzmanlarınca şeker hastalığı ve beslenme konularında tercümanlar eşliğinde bilgilendirildi. Almanya’daki kliniklerdeki şeker hastalığı ile ilgili kursların sadece Almanca olması ve bu kurslardan özellikle birinci nesil Türklerin yeterince faydalanamamasını dikkate alan yetkililer, beş gün süren “Türkçe Diyabet Kursu” etkenliği düzenlediklerini bildirdiler.
 

HASTALAR YOĞUN MUAYENEDEN GEÇTİ

Kurs süresince hastalar, kliniğin diyabet bölümü başhekim Prof. Dr. Robert Ritzel ve Dr. Markus Walter tarafından tek tek muayene edildi. Türk tercümanlar eşliğindeki muayenelerde hastalara kişisel sağlık durumlarına göre bilgilendirme ve tedavi saptaması yapıldı. Etkinlik kapsamasında Türk hastalara diyabet kursları müdürü Hedwig Rauch tercümanlar eşliğinde hastalık ve beslenme konularında ayrıntılı kurs verdi. Kursta hastalar hastalıkları ile ilgili konularda soru sorma fırsatı buldular. Diyabet günlerine katılan Türk hastalar “kendi dilimizde yapılan bu etkenlikte şeker hastalığı ile ilgili çok yeni bilgiler edindik, şimdi bu hastalıklar daha bilinçli olarak yaşayacağız. Şeker hastası tüm Türkleri bu özel mutlaka katılmalarını tavsiye ederiz” dediler.

Almanya çapınca Türkçe şeker hastalığı kursu veren tek klinik olan Schwabing Kliniği’ndeki Diyabet bölümünün “Türkçe Diyabet Kursu” etkenliği üç ayda bir yapılmaktadır

Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.