ALMAN MILLI TAKIM OYUNCULARI KONUŞTU

Spor 22.02.2016 - 00:45, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1969+ kez okundu.
 

ALMAN MILLI TAKIM OYUNCULARI KONUŞTU

Almanya Tekvando Milli Takımında Asistant Antronörü Özer Güleç ve Milli Takım oyuncuları Rabia-Tahir Gülec konuştu.
Rio 2016 Dünya Olimpiyatlarına yetiştirdiği iki sporcusuyla katılmaya hak kazanan Güleç kendisinin 2 kez gururlu olduğunu söyledi. Hem öz yeğenlerini bu başarıya yakalamasina sevindiğini hemde kendisinin milli takıma oyuncu kazandırmasına ayriyaten sevindiğini belirten Güleç,,“Basari yakalamak isteniyorsa disiplin, çok çalışmak ve inanmak“ çok önemlidir dedi. Alman Milli takımı adına olimpiyatlarda mücadele edecek 3 sporcudan 2 sinin kendisinin hazırladığı öğrencileri olmasına çok sevindiğini 3. Sporcunun ise kıl payı kacirdiklarina üzüldüğünü söyledi.  “Türkiye´de olimpiyatlara katılmış bir sporcuyu bir dahaki arenada göremiyorsunuz .Buda medyanın şişirmesi yada federasyon tarafından eline bir anda yüklü bir para veriliyor. Sporcu yu bu ideallerden saptırmış oluyorsunuz. Alman milli takımda ise başarılı yada başarısız sporcular aylık maaşlarını alıyorlar. Böyle sporcuları teşvik ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti federasyonu aynı bu şekilde yapabilir. Biz alt yapıya çok önem veriyoruz. Bir spor okulunda öğrencilere aşk ve sevgi verirseniz başarıya ulaşırsınız. „ şeklinde elde edilen başarının arka planını anlatan Özer, „“Türkiye federasyonu ile Almanya federasyonu arasında fark var .Almanya´da kendini ispat etmiş sporcular Alman askeriyesinde tarafından alınıp meslek eğitimi yaptırılıyor. Aylık maaş bağlanıyor“ dedi.  2008 den beri olimpiyatlara sporcu gönderdiğini, kendisinin sorumlu olduğu spor okulundan 111 Almanya şampiyonu çıktığını belirten Özer, „“Salon olarak 80 sporcuya spor yapma imkanı sağlıyoruz. İkiyüz üçyüz kişiye hitap etseydim çok büyük bir kitleye ulaşırdik buda daha fazla insanların spor yapmasına yarardı. Daha fazla gecelerimiz spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmuş olurlardı“ dedi.  Rabia Güleç (22) abisi ve ablasının antremanlara gitmesiyle evde yanlız kalmaktan canı sıkıldığı için spora merakı başlamış. Aynı Zamanda Alman askeriyesinde spor askeri olan Rabia 5 ay sonra başlayacak olimpiyatlara heyacanli olduğunu ancak eline olimpiyat elbiseleri almadan olimpiyat a gideceğini inanmayacagini söyledi.Olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedeflediğini belirten Rabia, „“Emek nndan sonra Allah nasip ederse şampiyon olup altın madalya ya ulaşmak istiyorum.Antronerizin amcamız olaması büyük avantajları Çok moral veriyor, gücümüze güç katıyor .Onun yanımızda olması bize enerji veriyor.“ Şeklinde konuştu  Tahir Güleç (21)´de Alman askeriyesinde spor askeri. Hhergün iki defa antreman yaptığını söyleyen Tahir, “Hergün antrenman yaptığımdan dolayı insanı kötü alışkanlıklardan alıkoyuyor.  Zaten yanlış birşeyler kullanan yada yapamazsın her ay spor federasyonu tarafından kontrol ediliyorsun.  Doping kontrolü gibi.Spor yapmak insanı düzenli yaşamaya ve doğru yola sokuyor. Almanya da doğdum Almanya da yaşıyorum Alman milli takımını temsil edeceğim bundan gurur duyuyorum“ şeklinde konuştu. Erdal Akar / Nürnberg  
Almanya Tekvando Milli Takımında Asistant Antronörü Özer Güleç ve Milli Takım oyuncuları Rabia-Tahir Gülec konuştu.

Rio 2016 Dünya Olimpiyatlarına yetiştirdiği iki sporcusuyla katılmaya hak kazanan Güleç kendisinin 2 kez gururlu olduğunu söyledi. Hem öz yeğenlerini bu başarıya yakalamasina sevindiğini hemde kendisinin milli takıma oyuncu kazandırmasına ayriyaten sevindiğini belirten Güleç,,“Basari yakalamak isteniyorsa disiplin, çok çalışmak ve inanmak“ çok önemlidir dedi. Alman Milli takımı adına olimpiyatlarda mücadele edecek 3 sporcudan 2 sinin kendisinin hazırladığı öğrencileri olmasına çok sevindiğini 3. Sporcunun ise kıl payı kacirdiklarina üzüldüğünü söyledi.

 “Türkiye´de olimpiyatlara katılmış bir sporcuyu bir dahaki arenada göremiyorsunuz .Buda medyanın şişirmesi yada federasyon tarafından eline bir anda yüklü bir para veriliyor. Sporcu yu bu ideallerden saptırmış oluyorsunuz. Alman milli takımda ise başarılı yada başarısız sporcular aylık maaşlarını alıyorlar. Böyle sporcuları teşvik ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti federasyonu aynı bu şekilde yapabilir. Biz alt yapıya çok önem veriyoruz. Bir spor okulunda öğrencilere aşk ve sevgi verirseniz başarıya ulaşırsınız. „ şeklinde elde edilen başarının arka planını anlatan Özer, „“Türkiye federasyonu ile Almanya federasyonu arasında fark var .Almanya´da kendini ispat etmiş sporcular Alman askeriyesinde tarafından alınıp meslek eğitimi yaptırılıyor. Aylık maaş bağlanıyor“ dedi.

 2008 den beri olimpiyatlara sporcu gönderdiğini, kendisinin sorumlu olduğu spor okulundan 111 Almanya şampiyonu çıktığını belirten Özer, „“Salon olarak 80 sporcuya spor yapma imkanı sağlıyoruz. İkiyüz üçyüz kişiye hitap etseydim çok büyük bir kitleye ulaşırdik buda daha fazla insanların spor yapmasına yarardı. Daha fazla gecelerimiz spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak durmuş olurlardı“ dedi.

 Rabia Güleç (22) abisi ve ablasının antremanlara gitmesiyle evde yanlız kalmaktan canı sıkıldığı için spora merakı başlamış. Aynı Zamanda Alman askeriyesinde spor askeri olan Rabia 5 ay sonra başlayacak olimpiyatlara heyacanli olduğunu ancak eline olimpiyat elbiseleri almadan olimpiyat a gideceğini inanmayacagini söyledi.Olimpiyatlarda ilk üçe girmeyi hedeflediğini belirten Rabia, „“Emek nndan sonra Allah nasip ederse şampiyon olup altın madalya ya ulaşmak istiyorum.Antronerizin amcamız olaması büyük avantajları Çok moral veriyor, gücümüze güç katıyor .Onun yanımızda olması bize enerji veriyor.“ Şeklinde konuştu

 Tahir Güleç (21)´de Alman askeriyesinde spor askeri. Hhergün iki defa antreman yaptığını söyleyen Tahir, “Hergün antrenman yaptığımdan dolayı insanı kötü alışkanlıklardan alıkoyuyor.

 Zaten yanlış birşeyler kullanan yada yapamazsın her ay spor federasyonu tarafından kontrol ediliyorsun.

 Doping kontrolü gibi.Spor yapmak insanı düzenli yaşamaya ve doğru yola sokuyor. Almanya da doğdum Almanya da yaşıyorum Alman milli takımını temsil edeceğim bundan gurur duyuyorum“ şeklinde konuştu.

Erdal Akar / Nürnberg

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.