ALMANYA YASAĞI 1 TEMMUZ'A UZATMAK İSTİYOR

Yaşam 07.06.2020 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2176+ kez okundu.
 

ALMANYA YASAĞI 1 TEMMUZ'A UZATMAK İSTİYOR

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Avrupa Birliği'nden (AB) üçüncü ülkelere yönelik seyahat yasağının 1 Temmuz’a kadar uzatılmasını önerdiklerini söyledi.
Seehofer, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, bugün AB içişleri bakanlarıyla düzenlenen toplantıda sınırların açılması konusunu görüştüklerini belirtti.   Toplantıda, üçüncü ülkelerden AB'ye seyahat yasağının 1 Temmuz'a kadar uzatılmasını istediklerini ifade eden Seehofer, o tarihten sonra ise söz konusu yasağın ülke bazlı kaldırılmasından yana olduklarını kaydetti.   Seehofer, sınır kontrollerinin 15 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılması teklifinin gelecek hafta bakanlar kuruluna sunulacağını vurguladı.   Türkiye ile turizm 1 Temmuz'dan sonra başlayabilir   Seehofer'in açıklamalarının ardından medyada Almanya'nın 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye ile turizmin başlamasına yeşil ışık yakabileceği yorumunda bulunuldu.   AB’ye seyahat sınırlamasının ABD, Rusya, Brezilya gibi ülkeler için sürmesi bekleniyor.   AB Komisyonunun gelecek hafta üçüncü ülkelerden seyahat konusunda üye ülkelere tavsiyede bulunması öngörülüyor.   Alman hükümeti, bu tavsiye ışığında Alman vatandaşları için seyahat uyarısı yaptığı ülkeler listesinden Türkiye’yi çıkarabilir.   Almanya daha önce 31 ülkeye seyahat uyarısını kaldırmıştı.  Kaynak: TRT HABER
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Avrupa Birliği'nden (AB) üçüncü ülkelere yönelik seyahat yasağının 1 Temmuz’a kadar uzatılmasını önerdiklerini söyledi.

Seehofer, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, bugün AB içişleri bakanlarıyla düzenlenen toplantıda sınırların açılması konusunu görüştüklerini belirtti.

 

Toplantıda, üçüncü ülkelerden AB'ye seyahat yasağının 1 Temmuz'a kadar uzatılmasını istediklerini ifade eden Seehofer, o tarihten sonra ise söz konusu yasağın ülke bazlı kaldırılmasından yana olduklarını kaydetti.

 

Seehofer, sınır kontrollerinin 15 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılması teklifinin gelecek hafta bakanlar kuruluna sunulacağını vurguladı.

 

Türkiye ile turizm 1 Temmuz'dan sonra başlayabilir

 

Seehofer'in açıklamalarının ardından medyada Almanya'nın 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye ile turizmin başlamasına yeşil ışık yakabileceği yorumunda bulunuldu.

 

AB’ye seyahat sınırlamasının ABD, Rusya, Brezilya gibi ülkeler için sürmesi bekleniyor.

 

AB Komisyonunun gelecek hafta üçüncü ülkelerden seyahat konusunda üye ülkelere tavsiyede bulunması öngörülüyor.

 

Alman hükümeti, bu tavsiye ışığında Alman vatandaşları için seyahat uyarısı yaptığı ülkeler listesinden Türkiye’yi çıkarabilir.

 

Almanya daha önce 31 ülkeye seyahat uyarısını kaldırmıştı. 

Kaynak: TRT HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.