AMERİKALILAR İFTAR DAVETİ VERDİ

Yaşam 02.07.2016 - 11:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2036+ kez okundu.
 

AMERİKALILAR İFTAR DAVETİ VERDİ

Amerika’nın Münih Başkonsolosluğu kentte yaşayan Müslümanlara bir iftar daveti verdi. Başkonsolos Jennifer Gavito iftar konuşmasında İstanbul’daki terör saldırısını kınarken “Türk halkının yanındayız” dedi.
Amerika’nın Münih Başkonsolosluğu kentte yaşayan Müslümanlara bir iftar daveti verdi. ÄGÄIS adlı Türk restoranındaki iftar davette Münih Başkonsolosluğu’ndan konsoloslar Uğur Küçüker ve Kemal Erbay’ın yanı sıra, Bavyera Meclisi’nin tek Türk kökenli milletvekili Arif Taşdelen (SPD) de hazır bulundu. İftarda yerel politikacılar, kentteki değişik Müslüman derneklerin, cemaatların temsilcilerinin yanı sıra Katolik, Protestan ve Yunan Ortodoks Kilisesi temsilcileri, Musevi cemaati temsilcileri yer aldı. Başkonsolos Jennifer Gavito konuşmasında İstanbul’daki terör saldırısını kınarken “Türk halkının yanındayız” dedi. Gavito, İslam dininin bir paylaşım dini olduğunu hatırlatarak, milyonlarca Müslümanın ülkelerindeki zor koşullardan dolayı başka diyarlarda oruç tutmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Amerikan Başkonsolos Amerika’nın kapılarını tüm göçmenlere olduğu gibi Müslümanlara da açık olduğunu vurguladı. Oruç tutan konuklar, Münih İslam Forumu (MFI)’nin Başkanı Benjamin İdriz’in okuduğu ezan ve dua sonrası oruçlarını açtılar.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
Amerika’nın Münih Başkonsolosluğu kentte yaşayan Müslümanlara bir iftar daveti verdi. Başkonsolos Jennifer Gavito iftar konuşmasında İstanbul’daki terör saldırısını kınarken “Türk halkının yanındayız” dedi.

Amerika’nın Münih Başkonsolosluğu kentte yaşayan Müslümanlara bir iftar daveti verdi. ÄGÄIS adlı Türk restoranındaki iftar davette Münih Başkonsolosluğu’ndan konsoloslar Uğur Küçüker ve Kemal Erbay’ın yanı sıra, Bavyera Meclisi’nin tek Türk kökenli milletvekili Arif Taşdelen (SPD) de hazır bulundu. İftarda yerel politikacılar, kentteki değişik Müslüman derneklerin, cemaatların temsilcilerinin yanı sıra Katolik, Protestan ve Yunan Ortodoks Kilisesi temsilcileri, Musevi cemaati temsilcileri yer aldı. Başkonsolos Jennifer Gavito konuşmasında İstanbul’daki terör saldırısını kınarken “Türk halkının yanındayız” dedi. Gavito, İslam dininin bir paylaşım dini olduğunu hatırlatarak, milyonlarca Müslümanın ülkelerindeki zor koşullardan dolayı başka diyarlarda oruç tutmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. Amerikan Başkonsolos Amerika’nın kapılarını tüm göçmenlere olduğu gibi Müslümanlara da açık olduğunu vurguladı. Oruç tutan konuklar, Münih İslam Forumu (MFI)’nin Başkanı Benjamin İdriz’in okuduğu ezan ve dua sonrası oruçlarını açtılar. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.