BEN SENDEN SONRA EKSİĞİM

Yaşam 10.11.2020 - 07:47, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3073+ kez okundu.
 

BEN SENDEN SONRA EKSİĞİM

Münihin Sesi olarak yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, şair, yazar, kelime ustası Sunay Akın’ın bu güzel hikâyesi eşliğinde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.
Münihin Sesi olarak yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü,  şair, yazar, kelime ustası Sunay Akın’ın bu güzel hikâyesi eşliğinde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.   Mustafa Kemal’in naaşı… Ve Atatürk, İstanbul‘dan ayrılıyor, Ankara‘ya götürülecek. İnsanlar üzüntülü, hüzün var her yerde…Karaköy’den geçerken birdenbire, ‘Çıt’ diye bir ses.. Çıt! Çıt! Çıt! Aa! Gökyüzünden düğme yağdı biliyor musunuz? Düğme yağdı gökyüzünden! Atatürk’ün o bayrağa sarılı tabutuna düğme yağdı. Rengarenk düğmeler!   Çıt!Çıt! Düğme yağıyor! Herkes yukarı baktı! O caddedeki dükkanlardan, bürolarda Türkiye Cumhuriyeti’nin Yahudi vatandaşları var (pencerelerde)…   “Atların çektiği top arabasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tabutu ve üstüne rengarenk düğmeler yağıyor…”   Ve Yahudi kardeşlerimiz, ülkenin Yahudi vatandaşları; liderlerini, bu güzel insanı kendi (matem) geleneklerine göre ‘gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak’ uğurluyorlar..Nasıl bir görüntü, atların çektiği top arabasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tabutu ve üstüne rengarenk düğmeler yağıyor, pencerede gözü yaşlı insanlar…   Gömleklerin, ceketlerin düğmeleri kopartılarak uğurlama ne demekmiş biliyor musunuz? Ben senden sonra eksiğim…   Mustafa Kemal Atatürk’ü bedenen kaybettik ama fikirleri hâlâ bizimle yaşıyor!   MÜNİHİN SESİ
Münihin Sesi olarak yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, şair, yazar, kelime ustası Sunay Akın’ın bu güzel hikâyesi eşliğinde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Münihin Sesi olarak yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü,  şair, yazar, kelime ustası Sunay Akın’ın bu güzel hikâyesi eşliğinde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

 

Mustafa Kemal’in naaşı… Ve Atatürk, İstanbul‘dan ayrılıyor, Ankara‘ya götürülecek. İnsanlar üzüntülü, hüzün var her yerde…Karaköy’den geçerken birdenbire, ‘Çıt’ diye bir ses.. Çıt! Çıt! Çıt! Aa! Gökyüzünden düğme yağdı biliyor musunuz? Düğme yağdı gökyüzünden! Atatürk’ün o bayrağa sarılı tabutuna düğme yağdı. Rengarenk düğmeler!

 

Çıt!Çıt! Düğme yağıyor! Herkes yukarı baktı! O caddedeki dükkanlardan, bürolarda Türkiye Cumhuriyeti’nin Yahudi vatandaşları var (pencerelerde)…

 

“Atların çektiği top arabasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tabutu ve üstüne rengarenk düğmeler yağıyor…”

 

Ve Yahudi kardeşlerimiz, ülkenin Yahudi vatandaşları; liderlerini, bu güzel insanı kendi (matem) geleneklerine göre ‘gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak’ uğurluyorlar..Nasıl bir görüntü, atların çektiği top arabasında Mustafa Kemal Atatürk’ün tabutu ve üstüne rengarenk düğmeler yağıyor, pencerede gözü yaşlı insanlar…

 

Gömleklerin, ceketlerin düğmeleri kopartılarak uğurlama ne demekmiş biliyor musunuz? Ben senden sonra eksiğim…

 

Mustafa Kemal Atatürk’ü bedenen kaybettik ama fikirleri hâlâ bizimle yaşıyor!

 

MÜNİHİN SESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.