BİZ GURBETÇİLER İÇİN CUMHURİYETİN ÖNEMİ

08.11.2016 - 06:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2464+ kez okundu.
 

BİZ GURBETÇİLER İÇİN CUMHURİYETİN ÖNEMİ

Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın "BİZ GURBETÇİLER İÇİN CUMHURİYETİN ÖNEMİ" başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Yaşadığımız Avrupa ülkelerinde 'Türkiye' denildiğinde maalesef hala Osmanlı izleriyle değerlendirenler var. Halkın nerdeyse tamamı Müslüman olduğu ülkemiz, diğer Müslüman ülkelerle aynı kefeye konuluyor. Ama bizim  Almanlara, Fransızlara, yada hangi ülkedeysek oranın insanlarına Türkiye'yi anlatırken, en büyük kozumuz Cumhuriyet oluyor. Krallardan, emirlerden, şeyhlerden, padişahlardan uzak şeriat kanunlarının hüküm sürmediği bir Türkiye’den söz ediyoruz. Batının çağdaş insanlarını Cumhuriyetin getirdiği değerlerle Türkiye'yi diğer Müslüman ülkelerden ayrı tutmalarına ikna etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede mesela Münih de konuştuğum Almanlar, Cumhuriyet sevdalısı Türklerle daha samimi ilişkiler kurmak istiyor. Çünkü onlarda Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya gibi ülkelerde insanların özelikle kadınların hangi koşullar altında yaşadıklarını takip ediyor, biliyorlar. İşte biz önyargıları bertaraf etmek isterken, Türkiye'de Cumhuriyetin budandığı bir süreçte ülkemizi tanımakta zorlanmaya başlıyoruz. Bu nedenle Avrupa toplumunun bizleri daha çok benimsemeleri için, Cumhuriyetin daha çok destekçisi olmamız gerekiyor. Avrupalı, Türkiye'nin şeriat yanlıları ile laikleri arasında çizgi çekmek istiyor. Cumhuriyet değerleri bu nedenle de Münih de yaşayan biz Türkiye kökenliler için çok önemlidir. Münih de Cumhuriyetimizin 93.yıllı coşkulu bir şekilde kutlanması sevindirici. Münih Başkonsolosumuzun resepsiyonu, Münih Halk Derneğin Cumhuriyet Kutlaması ve Üç Beş Kişi Derneğinin Cumhuriyet kutlamaları yoğun katılımı ile Cumhuriyetin bizler için önemini kanıtlamıştır. Atatürk’ün ve Cumhuriyetin önemi bu kutlamalarda öne çıkmıştır. Üzüldüğüm, siyasi partilerin temsilcilerin bu kutlamalarda duyarlı olmamaları hatta yer almamaları. Cumhuriyetin önemini siyasi parti yöneticileri unutmuş gibiler. Sadece koltukta olayım gerisini boş ver mantığında gidenleri kınıyorum. Çünkü Cumhuriyet hepimizin özgürlüğü demektir. Sağlıkla kalın,  Cumhuriyet ile kalın.. Gülbey KILIÇguelbeykilic@62hotmail.de * Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...
Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın "BİZ GURBETÇİLER İÇİN CUMHURİYETİN ÖNEMİ" başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Yaşadığımız Avrupa ülkelerinde 'Türkiye' denildiğinde maalesef hala Osmanlı izleriyle değerlendirenler var. Halkın nerdeyse tamamı Müslüman olduğu ülkemiz, diğer Müslüman ülkelerle aynı kefeye konuluyor. Ama bizim  Almanlara, Fransızlara, yada hangi ülkedeysek oranın insanlarına Türkiye'yi anlatırken, en büyük kozumuz Cumhuriyet oluyor.

Krallardan, emirlerden, şeyhlerden, padişahlardan uzak şeriat kanunlarının hüküm sürmediği bir Türkiye’den söz ediyoruz. Batının çağdaş insanlarını Cumhuriyetin getirdiği değerlerle Türkiye'yi diğer Müslüman ülkelerden ayrı tutmalarına ikna etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede mesela Münih de konuştuğum Almanlar, Cumhuriyet sevdalısı Türklerle daha samimi ilişkiler kurmak istiyor. Çünkü onlarda Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya gibi ülkelerde insanların özelikle kadınların hangi koşullar altında yaşadıklarını takip ediyor, biliyorlar. İşte biz önyargıları bertaraf etmek isterken, Türkiye'de Cumhuriyetin budandığı bir süreçte ülkemizi tanımakta zorlanmaya başlıyoruz.

Bu nedenle Avrupa toplumunun bizleri daha çok benimsemeleri için, Cumhuriyetin daha çok destekçisi olmamız gerekiyor. Avrupalı, Türkiye'nin şeriat yanlıları ile laikleri arasında çizgi çekmek istiyor. Cumhuriyet değerleri bu nedenle de Münih de yaşayan biz Türkiye kökenliler için çok önemlidir.

Münih de Cumhuriyetimizin 93.yıllı coşkulu bir şekilde kutlanması sevindirici. Münih Başkonsolosumuzun resepsiyonu, Münih Halk Derneğin Cumhuriyet Kutlaması ve Üç Beş Kişi Derneğinin Cumhuriyet kutlamaları yoğun katılımı ile Cumhuriyetin bizler için önemini kanıtlamıştır. Atatürk’ün ve Cumhuriyetin önemi bu kutlamalarda öne çıkmıştır. Üzüldüğüm, siyasi partilerin temsilcilerin bu kutlamalarda duyarlı olmamaları hatta yer almamaları. Cumhuriyetin önemini siyasi parti yöneticileri unutmuş gibiler. Sadece koltukta olayım gerisini boş ver mantığında gidenleri kınıyorum. Çünkü Cumhuriyet hepimizin özgürlüğü demektir.

Sağlıkla kalın,  Cumhuriyet ile kalın..

Gülbey KILIÇ
guelbeykilic@62hotmail.de


* Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.