BU ALBÜMDE ÜMİT VAR

Kültür - Sanat 26.06.2018 - 22:29, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2389+ kez okundu.
 

BU ALBÜMDE ÜMİT VAR

Münih’te yaşayan müzisyen ve akademisyen Sezgin İnceel'in geçtiğimiz aylarda dinleyici ile buluşan ‘Ümitvâr’albümü tam not aldı.
Sezgin İnceel’in söz ve müzikleri kendisine ait 4 şarkıdan oluşan albüm için Amerika, İrlanda, Almanya ve İtalya gibi farklı ülkelerden müzisyen ve sanatçılar bir araya geldi. Albümün prodüktörlüğünü Sezgin İnceel ve Paul Solecki beraber üstlenirken, kayıt ve mikslerin hepsi Paul Solecki tarafından yapıldı. Bluegrass müzisyeni olan Solecki aynı zamanda albümün mandolin, mızıka ve buzuki düzenlemelerini de yaptı. Caz müzisyeni Manuel Stübinger albümdeki iki şarkıya piyano ve gitarı ile konuk oldu. Albümün mastering’i Los Angeles’ta yaşayan Ruairi O’Flaherty tarafından yapılırken, fotoğraf çekimleri Emma Jane Photography, grafik tasarımı ve illüstrasyonlar ise Anna Sette tarafından gerçekleştirildi.   Şubat ayı başında iTunes ve Spotify gibi dijital platformlarda yerini alan albüm, insanların içsel yolculuklarına ve kişisel gelişim süreçlerine odaklanarak, ümit temasını farklı açılardan ele alıyor. Nisan ayında CD formatında da piyasaya sürülecek Ümitvâr’ın lansman konseri 25 Nisan 2018 tarihinde Münih’te Heppel&Ettlich isimli mekanda gerçekleştirildi.   Sezgin İnceel kimdir ?   Küçük yaştan beri müziğe ilgisi olan İstanbul doğumlu Sezgin İnceel, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı gitar ve solfej dersleri ile müzik dünyasına ilk adımlarını attı.  Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Fakat, asıl tutkusu müzik olduğu için tekrar üniversite sınavlarına hazırlandı ve Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi/Şan bölümünü kazandı. Avrupa Birliği’nden kazandığı bir burs sayesinde müzik eğitimine Macaristan’da devam etti. Akabinde tekrar İstanbul’a yerleşerek, Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünü üçüncülükle tamamladı. Yüksek lisans eğitimine devam ederken, müzikal eserler seslendiren Ladies & Gentlemen İstanbul ekibine katıldı ve Sezen Aksu, Sertab Erener ve Alessandro Safina gibi isimlerle birlikte sahne aldı. Avrupa Birliği’nden kazandığı bir başka burs ile Almanya’nın Münih kentine müzik öğretmeni olarak gönderildi. Danimarka, İspanya, Macaristan, Fransa, Estonya, Slovenya ve Letonya gibi ülkelerde farklı müzik ve eğitim projelerinde yer aldı. Münih Müzik Yüksek Okulu’dan doktora programı için kabul aldı ve müzik terapisi dalındaki çalışmaları ile tanınan Prof. Dr.Dr.Dr. Wolfgang Mastnak ile çalışmalarına devam etti. Doktora süresince Münih’te devamlı olarak konserler veren ve müzik öğretmenliği yapan İnceel, 2017 yılında iki dilli büyüyen göçmen ailelerinin çocuklarının müzik eğitimi üzerine yazdığı doktorasını tamamlayarak doktor unvanını aldı. İki yıl boyunca üzerinde titizlikte çalıştığı Ümitvâr albümünü 2018 başlarında yayımladı. Nisan ayında 'İkidillik ve Müzik Eğitimi’ başlıklı kitabını da yayımlayacak olan İnceel'in gelecek planları arasında çocuk kitabı yazmak ve kurduğu elektronik müzik grubu ile İngilizce bir albüm yapmak da var.  Sezgin İnceel, Almanya ve Türkiye’de konserler vermekte ve bir taraftan da müzik eğitimciliğine devam etmektedir.
Münih’te yaşayan müzisyen ve akademisyen Sezgin İnceel'in geçtiğimiz aylarda dinleyici ile buluşan ‘Ümitvâr’albümü tam not aldı.

Sezgin İnceel’in söz ve müzikleri kendisine ait 4 şarkıdan oluşan albüm için Amerika, İrlanda, Almanya ve İtalya gibi farklı ülkelerden müzisyen ve sanatçılar bir araya geldi. Albümün prodüktörlüğünü Sezgin İnceel ve Paul Solecki beraber üstlenirken, kayıt ve mikslerin hepsi Paul Solecki tarafından yapıldı. Bluegrass müzisyeni olan Solecki aynı zamanda albümün mandolin, mızıka ve buzuki düzenlemelerini de yaptı. Caz müzisyeni Manuel Stübinger albümdeki iki şarkıya piyano ve gitarı ile konuk oldu. Albümün mastering’i Los Angeles’ta yaşayan Ruairi O’Flaherty tarafından yapılırken, fotoğraf çekimleri Emma Jane Photography, grafik tasarımı ve illüstrasyonlar ise Anna Sette tarafından gerçekleştirildi.

 

Şubat ayı başında iTunes ve Spotify gibi dijital platformlarda yerini alan albüm, insanların içsel yolculuklarına ve kişisel gelişim süreçlerine odaklanarak, ümit temasını farklı açılardan ele alıyor. Nisan ayında CD formatında da piyasaya sürülecek Ümitvâr’ın lansman konseri 25 Nisan 2018 tarihinde Münih’te Heppel&Ettlich isimli mekanda gerçekleştirildi.

 

Sezgin İnceel kimdir ?

 

Küçük yaştan beri müziğe ilgisi olan İstanbul doğumlu Sezgin İnceel, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı gitar ve solfej dersleri ile müzik dünyasına ilk adımlarını attı.  Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Fakat, asıl tutkusu müzik olduğu için tekrar üniversite sınavlarına hazırlandı ve Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi/Şan bölümünü kazandı. Avrupa Birliği’nden kazandığı bir burs sayesinde müzik eğitimine Macaristan’da devam etti. Akabinde tekrar İstanbul’a yerleşerek, Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünü üçüncülükle tamamladı. Yüksek lisans eğitimine devam ederken, müzikal eserler seslendiren Ladies & Gentlemen İstanbul ekibine katıldı ve Sezen Aksu, Sertab Erener ve Alessandro Safina gibi isimlerle birlikte sahne aldı. Avrupa Birliği’nden kazandığı bir başka burs ile Almanya’nın Münih kentine müzik öğretmeni olarak gönderildi. Danimarka, İspanya, Macaristan, Fransa, Estonya, Slovenya ve Letonya gibi ülkelerde farklı müzik ve eğitim projelerinde yer aldı. Münih Müzik Yüksek Okulu’dan doktora programı için kabul aldı ve müzik terapisi dalındaki çalışmaları ile tanınan Prof. Dr.Dr.Dr. Wolfgang Mastnak ile çalışmalarına devam etti. Doktora süresince Münih’te devamlı olarak konserler veren ve müzik öğretmenliği yapan İnceel, 2017 yılında iki dilli büyüyen göçmen ailelerinin çocuklarının müzik eğitimi üzerine yazdığı doktorasını tamamlayarak doktor unvanını aldı. İki yıl boyunca üzerinde titizlikte çalıştığı Ümitvâr albümünü 2018 başlarında yayımladı. Nisan ayında 'İkidillik ve Müzik Eğitimi’ başlıklı kitabını da yayımlayacak olan İnceel'in gelecek planları arasında çocuk kitabı yazmak ve kurduğu elektronik müzik grubu ile İngilizce bir albüm yapmak da var.  Sezgin İnceel, Almanya ve Türkiye’de konserler vermekte ve bir taraftan da müzik eğitimciliğine devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.