BÜYÜK HUN DEVLETİNE VİZELER KALKMIŞ !

04.06.2016 - 14:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2844+ kez okundu.
 

BÜYÜK HUN DEVLETİNE VİZELER KALKMIŞ !

MÜNİHİN SESİ köşe yazarlarından Hüseyin Oluç'un kaleme aldığı BÜYÜK HUN DEVLETİNE VİZELER KALKMIŞ ! yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Tarihe not düşülecek günlerden geçiyoruz. Geçenlerde YouTube´de bir sokak röportajnda, muhabirin „“Büyük Hun Devleti ile vizeler kalkmış, tatile gitmek istermisiniz“ sorusuna beş kişiden dört tanesi “ucuz olursa gideriz“ cevabını verdi desem inanır mısınız. Inanabilirsiniz. Meraklılar Youtube´de hala duran bur röportajları seyredebilir. Maalesef halimize ağlasak mi gülsek mi? Ama aynı muhabir eline aldığı mikrofonla “Dünya´da oldu bittiye getirilerek kendi ülkesinde okul kapatan, üniversiteleri kayyım atayan, yardım derneklerinin yasal haklarını iptal eden, TV`leri uydudan atan, insanları yardım ettiğinden dolayı hapse atan bir ülke varmidir“ diye sorsa aynı kitle kesinlikle diyecektir ki „“Yoktur“. Çünkü eğitimin yasaklanması, okullara kilit vurulması ve idarecilerin kendisini sevmiyen insanlara zulm edilmesi, mallarına cökülmesi “Cahiliye dönemi“ adetlerinden olduğunu en alt zeka seviyesine sahip herkes bilecektir. Heyhat ki bunları inanmayan ve yapıldı ise bu kabulümdür diyen yüzde 20 lik bir kitle olduğunu da bilmekde fayda vardır. Ne diyelim Allah onları olayları okuma bahtiyarlığı nasip etsin 14. Türkçe Dil Olimpiyatlarının arkasından Geçtiğimiz haftasonu Düsseldorf şehrinde Almanya´nin en büyük salonlarından olan ISS DOME´de gerçekleştirilen 14. Türkçe Dil Olimpiyatları göğsümüzü kabarttı. 14 bin kişi bu şenliğe izlemek için oradaydı. Salonda benim en çok dikkatimi ceken180 ülkeden gelen çocukların birbirleriyle olan dostluklariydi. Yöneticileri kuş olan devletlerin çocuklarının birbirleriyle dostane sarılmaları görülmeye değerdi. Dil bir milletin herşeyidir. Insanlar o dil vasıtasıyla duygularını dile getirdiği gibi dünyaya o dil vesilesiyle varlığını hissettirir. Bir devletin büyüklüğü yada dünya devletleri arasındaki yerini öğrenmek isterseniz dilinin ne kadar değer verilip yada verilmediğini bakmanız yeterlidir, Türkçemize sahip çıkalım. Çocuklarımıza Türkçe şiir,şarkı ve türküler öğretelim.   GÜZELLIKLERIN DESTEKÇİSİ OLMAK Bizler yaşamımız boyunca yapılan güzelliklerin temsilcisi ve destekçisi olalım.Karınca kaderince diyelim ema erinmeyelim ve yüksünmeyelim. Sevelim ve sevilelim. Olaylara hep hayır kanadıyla bakalım. Hani büyük zatın mısralarında ifade ettiği „“Bakalim görelim neyler, neylerse güzel eyler“ diyelim En kalbi duygularımla herkese selam ve saygılarımı sunuyorum Hüseyin Oluc Gazeteci-Ekonomist gazeteciyim20@gmail.com
MÜNİHİN SESİ köşe yazarlarından Hüseyin Oluç'un kaleme aldığı BÜYÜK HUN DEVLETİNE VİZELER KALKMIŞ ! yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Tarihe not düşülecek günlerden geçiyoruz. Geçenlerde YouTube´de bir sokak röportajnda, muhabirin „“Büyük Hun Devleti ile vizeler kalkmış, tatile gitmek istermisiniz“ sorusuna beş kişiden dört tanesi “ucuz olursa gideriz“ cevabını verdi desem inanır mısınız. Inanabilirsiniz. Meraklılar Youtube´de hala duran bur röportajları seyredebilir. Maalesef halimize ağlasak mi gülsek mi? Ama aynı muhabir eline aldığı mikrofonla “Dünya´da oldu bittiye getirilerek kendi ülkesinde okul kapatan, üniversiteleri kayyım atayan, yardım derneklerinin yasal haklarını iptal eden, TV`leri uydudan atan, insanları yardım ettiğinden dolayı hapse atan bir ülke varmidir“ diye sorsa aynı kitle kesinlikle diyecektir ki „“Yoktur“. Çünkü eğitimin yasaklanması, okullara kilit vurulması ve idarecilerin kendisini sevmiyen insanlara zulm edilmesi, mallarına cökülmesi “Cahiliye dönemi“ adetlerinden olduğunu en alt zeka seviyesine sahip herkes bilecektir. Heyhat ki bunları inanmayan ve yapıldı ise bu kabulümdür diyen yüzde 20 lik bir kitle olduğunu da bilmekde fayda vardır. Ne diyelim Allah onları olayları okuma bahtiyarlığı nasip etsin

14. Türkçe Dil Olimpiyatlarının arkasından

Geçtiğimiz haftasonu Düsseldorf şehrinde Almanya´nin en büyük salonlarından olan ISS DOME´de gerçekleştirilen 14. Türkçe Dil Olimpiyatları göğsümüzü kabarttı. 14 bin kişi bu şenliğe izlemek için oradaydı. Salonda benim en çok dikkatimi ceken180 ülkeden gelen çocukların birbirleriyle olan dostluklariydi. Yöneticileri kuş olan devletlerin çocuklarının birbirleriyle dostane sarılmaları görülmeye değerdi.

Dil bir milletin herşeyidir. Insanlar o dil vasıtasıyla duygularını dile getirdiği gibi dünyaya o dil vesilesiyle varlığını hissettirir. Bir devletin büyüklüğü yada dünya devletleri arasındaki yerini öğrenmek isterseniz dilinin ne kadar değer verilip yada verilmediğini bakmanız yeterlidir, Türkçemize sahip çıkalım. Çocuklarımıza Türkçe şiir,şarkı ve türküler öğretelim.

 

GÜZELLIKLERIN DESTEKÇİSİ OLMAK

Bizler yaşamımız boyunca yapılan güzelliklerin temsilcisi ve destekçisi olalım.Karınca kaderince diyelim ema erinmeyelim ve yüksünmeyelim. Sevelim ve sevilelim. Olaylara hep hayır kanadıyla bakalım. Hani büyük zatın mısralarında ifade ettiği „“Bakalim görelim neyler, neylerse güzel eyler“ diyelim

En kalbi duygularımla herkese selam ve saygılarımı sunuyorum

Hüseyin Oluc
Gazeteci-Ekonomist
gazeteciyim20@gmail.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.