CHP YURTDISI PM'DE ALI- CENGIZ ENTRIKASI

Siyaset 19.01.2016 - 22:55, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2456+ kez okundu.
 

CHP YURTDISI PM'DE ALI- CENGIZ ENTRIKASI

CHP yurtdışı PM seçimlerinde Ali-Cengiz oyunları oynandı. Peki baş rolde kimler vardı?
CHP Yurtdışı örgütünün dağınık, rekabet ve ben merkezcil anlayışına dayalı örgütlenme anlayışı PM seçimlerinde de kendini gösterdi. Yurtdışından her örgüt kendisini aday göstermek isteyince kendi aralarında bir mutabıka varılamadi ve aralarında çekilmeler yaşandı. İlk gün KKTC örgütü adına üniversite öğrencisi Aşkım Gizem Kısa seçilmiş, oylamaya Almanya örgütünden Sonay Atac ( Berlin Temsilcisi) , Cemal Bulut ( Köln temsilcisi), Kazım Kaya ( Baden Württemberg Temsilcisi) ve Sevgi Fırat ( Münih temsilcisi) seçimi protesto ederek katılmamışlardı. Bunun üzerine Almanya adına katılan birlik temsilcilerinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na KKTC adayının seçilmelerinden duyduğu rahatsızlık ve kendi adaylarının olmadığı müddetçe örgütlenmede yer olmak istemeyeceklerini dile getiren bir mail gönderdikleri belirlendi. Bunun üzerine Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Necdet Saraç'ın koordinatörlüğünde biraraya gelen birlik temsilcileri cuma günü yapılan seçimleri iptal ettirerek, yeni bir aday konusunda uzlaşmak istediler. İkinci gün de her birlik temsilcisinin kendi adaylıklarını ortaya koymak istemesi üzerine Strasburg'da okuyan üniversite öğrencisi Emre Çam ile, Hollanda adına Necdet Yüksekbaş, Almanya adına Cemal Bulut PM için aday gösterildi.Bu arada Almanya birliklerinin kendi aralarında Cemal Bulut'u PM adaylığı için aday göstermelerine rağmen, Münih Temsilcisi Sevgi Fırat'ın örgütten gizli, habersiz bir biçimde PM'ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alabilmek için çeşitli milletvekilleri üzerinden ayrı kulis yaptığı ve bu şekilde listede adının girmesini başardığı öğrenildi. Durumu öğrenen Almanya birlik temsilcilerinin özellikle PM için Cemal Bulut'u ortak aday göstermelerine rağmen gizlice hareket ettiği ve kendisi için ayrı bir kulis oluşturduğu vesilesiyle Sevgi Firat ile aralarında anlaşmazlık yaşandığı belirtildi. Dün yapılan oylamada CHP İzmir Milletvekili Musa Cam'in Oglu Emre Çam Kılıçdaroğlu'nun listesinden gençlik kotası üzerinden 310 oy alarak PM'ye girmeyi başardı. Kılıçdaroğlu'nun ekibine karşı CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin listesinden aday olan Cemal Bulut ile ( 50 oy) , Necdet Yüksekbaş ( 17 oy) alarak PM'ye giremedi. Öte yandan Münih Başkanı Sevgi Fırat'ın ve Köln temsilcisi Cemal Bulut'un toplantı salonunda delegelere "CHP Yurtdışı PM üyesi adayı" şeklinde özel bir ibare içeren kart vizit dağıttıkları ortaya çıktı. YURTDIŞI ÖRGÜTÜ YENİDEN YAPILANACAK Genel Merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında sağlıklı bir yapıya kavuşması için yeni bir yapılanmaya gitmek istediği öğrenildi. SÜHEYLA KAPLAN / HAMBURG
CHP yurtdışı PM seçimlerinde Ali-Cengiz oyunları oynandı. Peki baş rolde kimler vardı?

CHP Yurtdışı örgütünün dağınık, rekabet ve ben merkezcil anlayışına dayalı örgütlenme anlayışı PM seçimlerinde de kendini gösterdi. 

Yurtdışından her örgüt kendisini aday göstermek isteyince kendi aralarında bir mutabıka varılamadi ve aralarında çekilmeler yaşandı. 

İlk gün KKTC örgütü adına üniversite öğrencisi Aşkım Gizem Kısa seçilmiş, oylamaya Almanya örgütünden Sonay Atac ( Berlin Temsilcisi) , Cemal Bulut ( Köln temsilcisi), Kazım Kaya ( Baden Württemberg Temsilcisi) ve Sevgi Fırat ( Münih temsilcisi) seçimi protesto ederek katılmamışlardı. 

Bunun üzerine Almanya adına katılan birlik temsilcilerinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na KKTC adayının seçilmelerinden duyduğu rahatsızlık ve kendi adaylarının olmadığı müddetçe örgütlenmede yer olmak istemeyeceklerini dile getiren bir mail gönderdikleri belirlendi. 

Bunun üzerine Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Necdet Saraç'ın koordinatörlüğünde biraraya gelen birlik temsilcileri cuma günü yapılan seçimleri iptal ettirerek, yeni bir aday konusunda uzlaşmak istediler. İkinci gün de her birlik temsilcisinin kendi adaylıklarını ortaya koymak istemesi üzerine Strasburg'da okuyan üniversite öğrencisi Emre Çam ile, Hollanda adına Necdet Yüksekbaş, Almanya adına Cemal Bulut PM için aday gösterildi.

Bu arada Almanya birliklerinin kendi aralarında Cemal Bulut'u PM adaylığı için aday göstermelerine rağmen, Münih Temsilcisi Sevgi Fırat'ın örgütten gizli, habersiz bir biçimde PM'ye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alabilmek için çeşitli milletvekilleri üzerinden ayrı kulis yaptığı ve bu şekilde listede adının girmesini başardığı öğrenildi. 

Durumu öğrenen Almanya birlik temsilcilerinin özellikle PM için Cemal Bulut'u ortak aday göstermelerine rağmen gizlice hareket ettiği ve kendisi için ayrı bir kulis oluşturduğu vesilesiyle Sevgi Firat ile aralarında anlaşmazlık yaşandığı belirtildi. 

Dün yapılan oylamada CHP İzmir Milletvekili Musa Cam'in Oglu Emre Çam Kılıçdaroğlu'nun listesinden gençlik kotası üzerinden 310 oy alarak PM'ye girmeyi başardı. 

Kılıçdaroğlu'nun ekibine karşı CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin listesinden aday olan Cemal Bulut ile ( 50 oy) , Necdet Yüksekbaş ( 17 oy) alarak PM'ye giremedi. 

Öte yandan Münih Başkanı Sevgi Fırat'ın ve Köln temsilcisi Cemal Bulut'un toplantı salonunda delegelere "CHP Yurtdışı PM üyesi adayı" şeklinde özel bir ibare içeren kart vizit dağıttıkları ortaya çıktı. 

YURTDIŞI ÖRGÜTÜ YENİDEN YAPILANACAK 

Genel Merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında sağlıklı bir yapıya kavuşması için yeni bir yapılanmaya gitmek istediği öğrenildi.

SÜHEYLA KAPLAN / HAMBURG

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.