DİRİLİŞ

17.07.2016 - 18:59, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2201+ kez okundu.
 

DİRİLİŞ

Münihin Sesi köşe yazarlarından Zekeriye Uçar'ın DİRİLİŞ başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin başındaki belalara hergün yenileri ekleniyor. Ve bütün bu belalar sadece ve sadece  Tek Adam diktası için başımıza sarılıyor. Dikta rejim resmileşince zulmün daha da artacağı, çöküşün hızlanacağı bilinmiyor mu?   Suriyeliler Türkiye’nin başına bela ediliyor…Karşı çıkışa da Türklerin Avrupa ülkelerinde aldıkları vatandaşlıkla yanıt veriliyor. Oysa Avrupa Ülkesinde bir vatandaşlık verileceği zaman, o vatandaşın geçmişi iyice araştırılmadan, topluma entegre olacağı kanaati oluşmadan, ekonomik yükü hesap edilmeden asla vatandaşlık verilmez. Suriyelilerin ülkesinde savaş var, acı var, ölüm var kaçıyorlar. Misafir olarak elbette kapımızı açarız. Savaş bitince ülkelerine dönmeliler. ‚Yok burda kalsınlar, vatandaşlık verelim‘ söylemi, ülkemizi hırslar, ihtiraslar ve diktatörlük uğruna çıkmaza sokulduğunu düşünemeyecek kadar gözü dönmüşlüktür. Bu yüzden iktidarı bırakmamak için akla gelmeyen yapılacak. Bundan sonra seçim seçim olmaktan çıkmıştır. Kimse kimseyi aldatmasın, seçimle iktidardan indirelim, bu son fırsat demesin. Son fırsat yok artık. Kendi adıma olası bir seçime katılmamayı düşünüyorum. Çünkü seçimlere inanmıyorum. Türkiye rejim açısından, girdiği karşı devrim yolunda hızla ilerliyor. Herhangi bir sosyal davranışta tek adamın söylediği ve yaşadığı sünnet sayılıp uygulanmaya başlandı. Toplumu afyonlama politikası gereği arapçayı (şimdilik. İlerde anaokulu seviyesine indirirler.) ilkokul 2.sınıfta başlatacaklar ve diyecekler; ‚Yabancı  dil öğrenilmesine niye karşı çıkıyorsunuz?‘ Hep aynı yalan aynı mantık, Ortaçağ mantığı. Toplum zehirlenmesi devam ediyor. Her toplum gibi Türk Toplumu da varoluşundan beri kendi aklı ile kültürünü geleneğini yaratabilmiştir. Eğer bugün ümmetçiliğe yönelmişsek kendimizi inkar ediyoruz demektir. Arap’ın ümmetçiliği benim kimliğim olamaz. Toplum olarak tarihimizi biliyor olsaydık ruhumuzu boş hurafelerle doldurmaz, kendi benliğimizle çağdaş ve laik toplum olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşardık. Her türlü olumsuzluklara rağmen Türk Toplumu DİRİLİŞ’ i gerçekleştirir. Zekeriye UÇARzekeriyeucar@hotmail.de  * Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...
Münihin Sesi köşe yazarlarından Zekeriye Uçar'ın DİRİLİŞ başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin başındaki belalara hergün yenileri ekleniyor. Ve bütün bu belalar sadece ve sadece  Tek Adam diktası için başımıza sarılıyor. Dikta rejim resmileşince zulmün daha da artacağı, çöküşün hızlanacağı bilinmiyor mu? 

 Suriyeliler Türkiye’nin başına bela ediliyor…Karşı çıkışa da Türklerin Avrupa ülkelerinde aldıkları vatandaşlıkla yanıt veriliyor. Oysa Avrupa Ülkesinde bir vatandaşlık verileceği zaman, o vatandaşın geçmişi iyice araştırılmadan, topluma entegre olacağı kanaati oluşmadan, ekonomik yükü hesap edilmeden asla vatandaşlık verilmez. Suriyelilerin ülkesinde savaş var, acı var, ölüm var kaçıyorlar. Misafir olarak elbette kapımızı açarız. Savaş bitince ülkelerine dönmeliler. ‚Yok burda kalsınlar, vatandaşlık verelim‘ söylemi, ülkemizi hırslar, ihtiraslar ve diktatörlük uğruna çıkmaza sokulduğunu düşünemeyecek kadar gözü dönmüşlüktür.

Bu yüzden iktidarı bırakmamak için akla gelmeyen yapılacak. Bundan sonra seçim seçim olmaktan çıkmıştır. Kimse kimseyi aldatmasın, seçimle iktidardan indirelim, bu son fırsat demesin. Son fırsat yok artık. Kendi adıma olası bir seçime katılmamayı düşünüyorum. Çünkü seçimlere inanmıyorum.

Türkiye rejim açısından, girdiği karşı devrim yolunda hızla ilerliyor. Herhangi bir sosyal davranışta tek adamın söylediği ve yaşadığı sünnet sayılıp uygulanmaya başlandı. Toplumu afyonlama politikası gereği arapçayı (şimdilik. İlerde anaokulu seviyesine indirirler.) ilkokul 2.sınıfta başlatacaklar ve diyecekler; ‚Yabancı  dil öğrenilmesine niye karşı çıkıyorsunuz?‘

Hep aynı yalan aynı mantık, Ortaçağ mantığı. Toplum zehirlenmesi devam ediyor. Her toplum gibi Türk Toplumu da varoluşundan beri kendi aklı ile kültürünü geleneğini yaratabilmiştir. Eğer bugün ümmetçiliğe yönelmişsek kendimizi inkar ediyoruz demektir. Arap’ın ümmetçiliği benim kimliğim olamaz. Toplum olarak tarihimizi biliyor olsaydık ruhumuzu boş hurafelerle doldurmaz, kendi benliğimizle çağdaş ve laik toplum olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşardık. Her türlü olumsuzluklara rağmen Türk Toplumu DİRİLİŞ’ i gerçekleştirir.

Zekeriye UÇAR
zekeriyeucar@hotmail.de 

* Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.