NECİP ŞAHİN: EMEKLERİMİZ SIFIRLANMASIN

Siyaset 07.07.2015 - 08:20, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1622+ kez okundu.
 

NECİP ŞAHİN: EMEKLERİMİZ SIFIRLANMASIN

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federayonu (HDF) Başkanı Necip Şahin seçimlerin ardından bir açıklama yaptı.
Türkiye seçmeni yedi haziran seçimlerinde sol bir partiye tek başına iktidar olanağı vermemiştir. Asıl önemlisi, ülkeyi oniki yıldan beri yöneten AKP bu seçimlerde yeniden tek başına iktidar olmayı ve ülkede başkanlık sistemini gerçekleştirebileceği bir meclis çoğunluğunu hedeflemişti. Seçmen AKP’ye de bu olanağı vermedi. İşte seçim sonuçlarının bize söylediği en önemli sonuç; bundan böyle hiçbir şeyi yedi hazirandan öncesi gibi olmayacaktır. Ülkeyi son oniki yılda dilediği gibi yöneten, başta adalet sistemi, yolsuzluklar, eğitimin din ağırlıklı yapılandırılması, sendikaların güçsüzleştirilmesi, ülkede insan haklarının alabildiğine kısıtlanması olmak üzere, pek çok yolsuzlukların da üstü kapatılmıştır. Büyük olasılıkla AKP ile yapılacak bir iktidar ortaklığında da bu yolsuzlukların örtülü kalması için tüm çabaları göstereceklerdir. Bunların dışında AKP yöneticilerinin iktidar olmalarındaki ilk amaçlarının ülkeyi koşullara ulaştırıcı bir çabalarının olmayacağıdır. Başından beri savunageldikleri başkanlık sistemini getirmek için, gelecekte de her fırsatı kullanacakları ortadadır.  Yapacakları bir koalisyonu da başkanlık uğruna ilk fırsatta bozup, yeniden erken seçime gidip çoğunluğu elde edip, başkanlık için olanak aramaya devam edecekleri, gözden kaçırılmamalıdır. AKP’nin bu amaçla bir koalisyon arayışında olduğu da yeri geldikçe yurttaşa anlatılmalı, güvensizlikleri vurgulanmalıdır. Yurtdışından ilk olarak Türkiye’deki parlemento seçimleri için oy kullanan yurttaşlarımızı solda toplamak için emek vermiş, CHP’nin yurtdışı toplantılarına katılım için çalışmalar üretmiş bir örgüt olarak, AKP ile yapılacak bir ortaklığın yukarıda sayılan haksızlıklara bir çözüm olmayacağı gibi, başarısızlığı baştan belli olan bu ortaklığın, özlemle beklediğimiz bir sol iktidarı bir on yıl daha öteleyebileceği kanısındayız. HDF olarak verdiğimiz emeklerin başarısız bir koalisyon için sıfırlanmasını kabul etmiyoruz.   Necip Şahin HDF Genel Başkanı
Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federayonu (HDF) Başkanı Necip Şahin seçimlerin ardından bir açıklama yaptı.

Türkiye seçmeni yedi haziran seçimlerinde sol bir partiye tek başına iktidar olanağı vermemiştir. Asıl önemlisi, ülkeyi oniki yıldan beri yöneten AKP bu seçimlerde yeniden tek başına iktidar olmayı ve ülkede başkanlık sistemini gerçekleştirebileceği bir meclis çoğunluğunu hedeflemişti. Seçmen AKP’ye de bu olanağı vermedi. İşte seçim sonuçlarının bize söylediği en önemli sonuç; bundan böyle hiçbir şeyi yedi hazirandan öncesi gibi olmayacaktır.

Ülkeyi son oniki yılda dilediği gibi yöneten, başta adalet sistemi, yolsuzluklar, eğitimin din ağırlıklı yapılandırılması, sendikaların güçsüzleştirilmesi, ülkede insan haklarının alabildiğine kısıtlanması olmak üzere, pek çok yolsuzlukların da üstü kapatılmıştır. Büyük olasılıkla AKP ile yapılacak bir iktidar ortaklığında da bu yolsuzlukların örtülü kalması için tüm çabaları göstereceklerdir.

Bunların dışında AKP yöneticilerinin iktidar olmalarındaki ilk amaçlarının ülkeyi koşullara ulaştırıcı bir çabalarının olmayacağıdır.

Başından beri savunageldikleri başkanlık sistemini getirmek için, gelecekte de her fırsatı kullanacakları ortadadır.  Yapacakları bir koalisyonu da başkanlık uğruna ilk fırsatta bozup, yeniden erken seçime gidip çoğunluğu elde edip, başkanlık için olanak aramaya devam edecekleri, gözden kaçırılmamalıdır. AKP’nin bu amaçla bir koalisyon arayışında olduğu da yeri geldikçe yurttaşa anlatılmalı, güvensizlikleri vurgulanmalıdır.

Yurtdışından ilk olarak Türkiye’deki parlemento seçimleri için oy kullanan yurttaşlarımızı solda toplamak için emek vermiş, CHP’nin yurtdışı toplantılarına katılım için çalışmalar üretmiş bir örgüt olarak, AKP ile yapılacak bir ortaklığın yukarıda sayılan haksızlıklara bir çözüm olmayacağı gibi, başarısızlığı baştan belli olan bu ortaklığın, özlemle beklediğimiz bir sol iktidarı bir on yıl daha öteleyebileceği kanısındayız. HDF olarak verdiğimiz emeklerin başarısız bir koalisyon için sıfırlanmasını kabul etmiyoruz.

 

Necip Şahin

HDF Genel Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.