İMAM İDRİS TÜRKİYE'Yİ SAVUNDU

Yaşam 10.12.2016 - 12:51, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2099+ kez okundu.
 

İMAM İDRİS TÜRKİYE'Yİ SAVUNDU

Avrupalı Din Adamları heyetiyle Avrupa Parlamentosu’na katılan Münih İslam Forum (MFİ) Başkani Benjamin İdris, verdiği deklerasyonla AP’nin Türkiye’ye yaklaşımını eleştirdi.
Brüksel’de MFİ adına mülteciler için çıkarılan “Hoş geldiniz” broşürünü tanıtan ve “Münihli İmamların Deklerasyonu”’nu okuyan İdris, Müslümanların AB’deb beklentilerini dile getirdi. AB’DE MÜSLÜMANLAR EKSİK AB’nin Müslümanları göz ardı ettiğini söyleyen İdris okuduğu deklerasyonda “AB hepimizin ortak evi olabilir” derken “Eğer Türkiye, Bosna, Arnavutluk ve Kosova gibi Müslüman ülkeler bu birlikte yoksa, birlik olumsuz sinyaller veriyor demektir” dedi. Almanya’da camilerin parasal açıdan yanlız bırakıldığını söyleyen İdris “AB özellikle mültecilere daha etkili yardım ulaştırabilmek için  camilere parasal yardımda bulunmalıdır” dedi.  İdris, aşırı sağla mücadelede ve uyum konusunda camilerle işbirliği yapılmasının gerekliliğini vurguladı.  Ahmet İNCEL / MÜNİH
Avrupalı Din Adamları heyetiyle Avrupa Parlamentosu’na katılan Münih İslam Forum (MFİ) Başkani Benjamin İdris, verdiği deklerasyonla AP’nin Türkiye’ye yaklaşımını eleştirdi.

Brüksel’de MFİ adına mülteciler için çıkarılan “Hoş geldiniz” broşürünü tanıtan ve “Münihli İmamların Deklerasyonu”’nu okuyan İdris, Müslümanların AB’deb beklentilerini dile getirdi.

AB’DE MÜSLÜMANLAR EKSİK

AB’nin Müslümanları göz ardı ettiğini söyleyen İdris okuduğu deklerasyonda “AB hepimizin ortak evi olabilir” derken “Eğer Türkiye, Bosna, Arnavutluk ve Kosova gibi Müslüman ülkeler bu birlikte yoksa, birlik olumsuz sinyaller veriyor demektir” dedi. Almanya’da camilerin parasal açıdan yanlız bırakıldığını söyleyen İdris “AB özellikle mültecilere daha etkili yardım ulaştırabilmek için  camilere parasal yardımda bulunmalıdır” dedi.  İdris, aşırı sağla mücadelede ve uyum konusunda camilerle işbirliği yapılmasının gerekliliğini vurguladı. 

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.