İNANIR: SANATÇI YANLIŞLARI DİLE GETİRMELİ

Kültür - Sanat 09.03.2016 - 07:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2442+ kez okundu.
 

İNANIR: SANATÇI YANLIŞLARI DİLE GETİRMELİ

Bu yıl 21'incisi yapılan Nürnberg-Türk Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne usta aktör Kadir İnanır layık görüldü.
Gecede kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayi duygulu anlar yasayan Inanir, önümüzdeki aylarda havalar isininca ölüm pahasina yasadiklari göc hadisesini anlatan muhtesem bir film cekimi yapacaklarini ilkkez duyurdu. Inanir “Size dünyanin en güzel ülkesinden selam getirdim. Son yillarda ülkemizde birtakim sorunlar yasanmasina ragmen ben yinede barisin ve kardesligin gelecegine inaniyorum. Sanatci olarak bizler gördügümüz yanlisliklari dile getirmek zorundayiz.. Eger bir sanatci toplumun sorunlarini dile getirmiyorsa o sanatci degildir“ dedi. Bu yıl 21'incisi yapılan Nürnberg-Türk Film Festivali ödül töreni “Tafelhalle Nürnberg'de“ düzenlendi. Dünyaca ünlü Alman sinema sanatçısı Mario Adorf'un Kadir İnanır´a onur ödülü verdigi gecede bir hafta boyunca gösterime girecek filmlerin tanitimi da yapildi. Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise yaptigi konusmada sığınmacılara yönelik insani yaklașımın yerini gün geçtikçe nefret tohumlarına bıraktığını belirtti. Maly, ''Her geçen gün globalleșen dünyada yașamayı öğrenmemiz gerekiyor'' dedi. Nürnberg Türk Alman Film Festivali komite heyeti baskani Ayten Akyildiz, neredeyse dokuz ay boyunca bu organizasyonun eksiksiz olmasi icin gece-gündüz calistiklarini belirterek ,“Türk ve Alman film kültürünü biraraya getirerek iki toplumu birbirine tanitiyoruz. Iki toplum biribirini tanidikca ön yargilarda kirilmaktadir. Film festivalini bu sene basariyla 21. defa gururla yaptik. Cok sevincliyiz“ seklinde konustu. Hüseyin Oluc- Erdal Akar / Nürnberg
Bu yıl 21'incisi yapılan Nürnberg-Türk Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne usta aktör Kadir İnanır layık görüldü.

Gecede kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayi duygulu anlar yasayan Inanir, önümüzdeki aylarda havalar isininca ölüm pahasina yasadiklari göc hadisesini anlatan muhtesem bir film cekimi yapacaklarini ilkkez duyurdu. Inanir “Size dünyanin en güzel ülkesinden selam getirdim. Son yillarda ülkemizde birtakim sorunlar yasanmasina ragmen ben yinede barisin ve kardesligin gelecegine inaniyorum. Sanatci olarak bizler gördügümüz yanlisliklari dile getirmek zorundayiz.. Eger bir sanatci toplumun sorunlarini dile getirmiyorsa o sanatci degildir“ dedi.

Bu yıl 21'incisi yapılan Nürnberg-Türk Film Festivali ödül töreni “Tafelhalle Nürnberg'de“ düzenlendi. Dünyaca ünlü Alman sinema sanatçısı Mario Adorf'un Kadir İnanır´a onur ödülü verdigi gecede bir hafta boyunca gösterime girecek filmlerin tanitimi da yapildi.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise yaptigi konusmada sığınmacılara yönelik insani yaklașımın yerini gün geçtikçe nefret tohumlarına bıraktığını belirtti. Maly, ''Her geçen gün globalleșen dünyada yașamayı öğrenmemiz gerekiyor'' dedi.

Nürnberg Türk Alman Film Festivali komite heyeti baskani Ayten Akyildiz, neredeyse dokuz ay boyunca bu organizasyonun eksiksiz olmasi icin gece-gündüz calistiklarini belirterek ,“Türk ve Alman film kültürünü biraraya getirerek iki toplumu birbirine tanitiyoruz. Iki toplum biribirini tanidikca ön yargilarda kirilmaktadir. Film festivalini bu sene basariyla 21. defa gururla yaptik. Cok sevincliyiz“ seklinde konustu.

Hüseyin Oluc- Erdal Akar / Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.