İŞTE ŞİMDİ OLMADI AP

10.12.2016 - 14:05, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1609+ kez okundu.
 

İŞTE ŞİMDİ OLMADI AP

Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın İŞTE ŞİMDİ OLMADI AP başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Avrupa Parlementosu,önemsenmeyecek bir kurum değildir. 450 milyonu temsil eden, 751 sandalyesi bulunuyor. Aldığı kararlar her zaman bağlayıcı olmasa da dikkat çeker, algı oluşturur ve bu algıyı yönetebilir. Geçtiğimiz günlerde yine Türkiye'yi aldı gündemine. Üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını istedi ve talep 27'ye karşı 479 oy ile kabul edildi.107 parlamenter de bu oylamada çekimser kaldı. AP, müzakereleri geçici olarak dondurulmasını istedi. Yani,bu görüşmeler sonra yine devam edecek. Ne zaman? AP, görüşmeye devam edilmesi için yeterli ve gerekli koşulların olduğu zaman. Avrupa Parlementosu, bu kararın uygulanmasını isteyerek müzakere görüşmelerini ucu açık olan bir sürece sokmak istiyor. AP, bu kararı ile aklı sıra Türkiye'de iktidarı ve de özellikle son dönemdeki çıkışlarıyla şimşekleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyarmak, daha açıkçası cezalandırmak istiyor. Türkiye yarım asırdır Avrupa kapısında bekletiliyor. Küçümsemiyorum ama, Türkiye ile kıyasladığımda Avrupa birliğine hak etmeyen ülkelere kucak açılmasını da içime sindiremiyorum. Diyelim ki Türkiye ile üyelik müzakereleri askıya alındı o zamanda Türkiye'de Avrupa birliğini dikkate almayacak. Yani yaptırımlarına, tavsiyelerine kulak tıkayacak. AP'nin görüşmelere tekrar başlaması için beklediği süreç uzayacakta uzayacak. Biz Avrupa da yaşayanlar için bir sorun yok. Gelinlerimizle damatlarımızla kaynaştık. Almanlara Fransızlara Hollandalılara iş verir konuma geldik. Bulunduğumuz ülkelerin vatandaşlığını aldık ve bazılarımızda çocuklarımıza bu ülkelerde kullanılan isimleri verdik. Ancak bizlerin Avrupa'da ve Avrupalı olması yetmiyor. Türkiye’nin de bu birlikte yerini alması gerekiyor. Bu hepimizin ellini rahatlatacaktır. Hal böyle iken Avrupa Parlementosu özellikle bir kişiyi cezalandırmak için aldığı bu karar özünde Türkiye'yi cezalandırmaya yöneliktir. Ama,Avrupa Parlementosu bir konuyu atlatıyor. Türkiye Erdoğan'dan büyüktür. Hoşça kalın dostça kalın. Gülbey KILIÇguelbeykilic@62hotmail.de * Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...
Münihin Sesi köşe yazarlarından Gülbey Kılıç'ın İŞTE ŞİMDİ OLMADI AP başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Avrupa Parlementosu,önemsenmeyecek bir kurum değildir. 450 milyonu temsil eden, 751 sandalyesi bulunuyor. Aldığı kararlar her zaman bağlayıcı olmasa da dikkat çeker, algı oluşturur ve bu algıyı yönetebilir.

Geçtiğimiz günlerde yine Türkiye'yi aldı gündemine. Üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını istedi ve talep 27'ye karşı 479 oy ile kabul edildi.107 parlamenter de bu oylamada çekimser kaldı. AP, müzakereleri geçici olarak dondurulmasını istedi. Yani,bu görüşmeler sonra yine devam edecek. Ne zaman? AP, görüşmeye devam edilmesi için yeterli ve gerekli koşulların olduğu zaman.

Avrupa Parlementosu, bu kararın uygulanmasını isteyerek müzakere görüşmelerini ucu açık olan bir sürece sokmak istiyor. AP, bu kararı ile aklı sıra Türkiye'de iktidarı ve de özellikle son dönemdeki çıkışlarıyla şimşekleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyarmak, daha açıkçası cezalandırmak istiyor.

Türkiye yarım asırdır Avrupa kapısında bekletiliyor. Küçümsemiyorum ama, Türkiye ile kıyasladığımda Avrupa birliğine hak etmeyen ülkelere kucak açılmasını da içime sindiremiyorum.

Diyelim ki Türkiye ile üyelik müzakereleri askıya alındı o zamanda Türkiye'de Avrupa birliğini dikkate almayacak. Yani yaptırımlarına, tavsiyelerine kulak tıkayacak.

AP'nin görüşmelere tekrar başlaması için beklediği süreç uzayacakta uzayacak. Biz Avrupa da yaşayanlar için bir sorun yok. Gelinlerimizle damatlarımızla kaynaştık. Almanlara Fransızlara Hollandalılara iş verir konuma geldik. Bulunduğumuz ülkelerin vatandaşlığını aldık ve bazılarımızda çocuklarımıza bu ülkelerde kullanılan isimleri verdik.

Ancak bizlerin Avrupa'da ve Avrupalı olması yetmiyor. Türkiye’nin de bu birlikte yerini alması gerekiyor. Bu hepimizin ellini rahatlatacaktır. Hal böyle iken Avrupa Parlementosu özellikle bir kişiyi cezalandırmak için aldığı bu karar özünde Türkiye'yi cezalandırmaya yöneliktir. Ama,Avrupa Parlementosu bir konuyu atlatıyor. Türkiye Erdoğan'dan büyüktür.

Hoşça kalın dostça kalın.

Gülbey KILIÇ
guelbeykilic@62hotmail.de


* Münihin Sesi.com sitesinde yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur...


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.