KOLTUK SEVGİ’Sİ KAZANDI CHP KAYBETTİ !

06.06.2016 - 09:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2379+ kez okundu.
 

KOLTUK SEVGİ’Sİ KAZANDI CHP KAYBETTİ !

Münihin Sesi köşe yazarlarından Deniz Gezginci'nin KOLTUK SEVGİ’Sİ KAZANDI CHP KAYBETTİ !başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Bazen kazandığını zannedenler  kaybedenlerdir aslında. Ancak kaybettiklerinin farkında bile olmazlar.  Hiçbir “tokat” halkın attığına benzemez. “Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu” demiş büyük şair Nazım Hikmet. Bugün koltuk sevdası yüzünden halkını satanlar, seçimlerde yine o halkın yüzüne bakacaklar ! Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi,  hani ilkeleri içerisinde altı oku barındıran. Hani o oklardan birinin anlamı “Halkçılık” olan parti.  CHP Münih Birliği dün kendi tezgahladığı, kendi çalıp kendinin oynadığı bir “kurultay” gerçekleştirdi. Bu kurultayda “halk” içeri alınmadı iyi mi ? Bırak içeri alınmamayı içeri girmesinler diye üzerlerine “polis” gönderildi. Cumhuriyet aşkına, Atatürk aşkına senin kurultayına gelmiş 80 yaşında ki teyzeyi sırf seni eleştirir korkusuyla bir bira bahçesinin tahta sandalyesinde dışarıda bekletiyorsan. Sen koltukta oturacaksın diye o yaşlı teyzeme tahta sandalyeyi reva görüyorsan. Sana muhalefet ediyorlar diye bin bir haksızlıkla üyeliklerini ellerinden aldığın, sırf seni seçmeyecekler diye salona almadığın, üzerlerine polis saldığın “halkının” karşısına çıkamıyorsan. 90 yaşında ki amca yaptığın hukuksuzluklar nedeni ile salonu terk ediyorsa. Sen halkından korkuyorsun arkadaş. Hiç bana “sosyal demokratım”, “halkçıyım” martavalı okuma. Defalarca yazdım, yazmaya devam ediyorum. CHP Münih Birliği iyi yönetilmiyor. İşin en üzücü tarafı da yapılan bunca yanlışlığa rağmen Genel Merkez  bu duruma “seyirci” kalıyor. Yeni üyeler kazanılacağı yerde var olan üyeler küstürülüyor, gençler yarın öbür gün “rakip” olur korkusu ile kasıtlı olarak partiden uzaklaştırılıyor, yanlışları yazan gazeteciler ofisten kovuluyor, Genel Merkez tarafından komisyon atandı deniyor o komisyon tanınmıyor (ki ben o komisyonda bulunsam bir dakika durmam istifamı veririm), icraatler siyasetle hiç alakası olmayan eş dost ile yapılan kahvaltı muhabbetlerinden öteye geçmiyor, başkanın kafasına yatmayan üyeler kendi keyfine buyruk partiden ihraç ediliyor. Anlayacağınız CHP Münih Birliği’nde yamak, yumuk işler oluyor. Bu kadar yanlış yönetilen CHP Münih Birliği dün gerçekleştirdiği  kongre ile sadece  41 yandaş oyla   Sevgi Fırat’ı yeniden başkan seçti. Bize de “41 kere maşallah” demekten başka bir söz söylemek düşmez. Bu demek oluyor ki CHP Münih’te bir dahaki  seçimlere kadar “kendin pişir, kendin ye” zihniyeti devam edecek. Kahvaltıları kendileri hazırlayıp kendileri yiyecekler. Kendileri çalıp kendileri oynayacalar.  CHP Münih Birliği’nde koltuk Sevgi’si kazandı, kaybeden  “halk” oldu, CHP oldu. Galip sandı bu yolda kendini "mağlup" Deniz GEZGİNCİ deniz@munihinsesi.com  
Münihin Sesi köşe yazarlarından Deniz Gezginci'nin KOLTUK SEVGİ’Sİ KAZANDI CHP KAYBETTİ !başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Bazen kazandığını zannedenler  kaybedenlerdir aslında. Ancak kaybettiklerinin farkında bile olmazlar.  Hiçbir “tokat” halkın attığına benzemez. “Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu” demiş büyük şair Nazım Hikmet. Bugün koltuk sevdası yüzünden halkını satanlar, seçimlerde yine o halkın yüzüne bakacaklar !

Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi,  hani ilkeleri içerisinde altı oku barındıran. Hani o oklardan birinin anlamı “Halkçılık” olan parti.  CHP Münih Birliği dün kendi tezgahladığı, kendi çalıp kendinin oynadığı bir “kurultay” gerçekleştirdi. Bu kurultayda “halk” içeri alınmadı iyi mi ? Bırak içeri alınmamayı içeri girmesinler diye üzerlerine “polis” gönderildi.

Cumhuriyet aşkına, Atatürk aşkına senin kurultayına gelmiş 80 yaşında ki teyzeyi sırf seni eleştirir korkusuyla bir bira bahçesinin tahta sandalyesinde dışarıda bekletiyorsan. Sen koltukta oturacaksın diye o yaşlı teyzeme tahta sandalyeyi reva görüyorsan. Sana muhalefet ediyorlar diye bin bir haksızlıkla üyeliklerini ellerinden aldığın, sırf seni seçmeyecekler diye salona almadığın, üzerlerine polis saldığın “halkının” karşısına çıkamıyorsan. 90 yaşında ki amca yaptığın hukuksuzluklar nedeni ile salonu terk ediyorsa. Sen halkından korkuyorsun arkadaş. Hiç bana “sosyal demokratım”, “halkçıyım” martavalı okuma.

Defalarca yazdım, yazmaya devam ediyorum. CHP Münih Birliği iyi yönetilmiyor. İşin en üzücü tarafı da yapılan bunca yanlışlığa rağmen Genel Merkez  bu duruma “seyirci” kalıyor. Yeni üyeler kazanılacağı yerde var olan üyeler küstürülüyor, gençler yarın öbür gün “rakip” olur korkusu ile kasıtlı olarak partiden uzaklaştırılıyor, yanlışları yazan gazeteciler ofisten kovuluyor, Genel Merkez tarafından komisyon atandı deniyor o komisyon tanınmıyor (ki ben o komisyonda bulunsam bir dakika durmam istifamı veririm), icraatler siyasetle hiç alakası olmayan eş dost ile yapılan kahvaltı muhabbetlerinden öteye geçmiyor, başkanın kafasına yatmayan üyeler kendi keyfine buyruk partiden ihraç ediliyor. Anlayacağınız CHP Münih Birliği’nde yamak, yumuk işler oluyor.

Bu kadar yanlış yönetilen CHP Münih Birliği dün gerçekleştirdiği  kongre ile sadece  41 yandaş oyla   Sevgi Fırat’ı yeniden başkan seçti. Bize de “41 kere maşallah” demekten başka bir söz söylemek düşmez. Bu demek oluyor ki CHP Münih’te bir dahaki  seçimlere kadar “kendin pişir, kendin ye” zihniyeti devam edecek. Kahvaltıları kendileri hazırlayıp kendileri yiyecekler. Kendileri çalıp kendileri oynayacalar. 

CHP Münih Birliği’nde koltuk Sevgi’si kazandı, kaybeden  “halk” oldu, CHP oldu.

Galip sandı bu yolda kendini "mağlup"

Deniz GEZGİNCİ
deniz@munihinsesi.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gökan Özgür Zırhlı
(18.08.2023 05:58 - #286)
80 yaşındaki Teyze ile 90 yaşındaki amca evlerine gidip dinlesenler daha faydalı olur. Bunları örnek göstererek eleştiri yaomak ise farklı bir ironi olmuş ki, ben öyle düşünerek ifade ediyorum...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.