KONSOLOSLUKTAN ÖNEMLİ DÖVİZLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Yaşam 10.08.2018 - 08:48, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2791+ kez okundu.
 

KONSOLOSLUKTAN ÖNEMLİ DÖVİZLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Münih Başkonsolosluğu dövizli askerlik yapacaklar ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre dövizli askerlik ücretinin 2000 Avroya çıktığı ve 38 yaş sınırının kaldırıldığı yer aldı.
Münih Başkolonsluğu tarafından dövizli askerlik ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Dövizle Askerlik Yasası, 03.08.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni dönemde hayata geçirilecek uygulamalara yönelik hazırlıklar tamamnlanıncaya kadar dövizle askerlik müracaatlarının alınması durdurulmuştur.  Getirilen değişiklik çerçevesinde; ödemelerin dış temsilciliklerimizden tahsil edilmesine, yükümülere Milli Savunma Bakanlığınca uzaktan eğitim verilmesine, ödenecek döviz miktarının 2000 Avro olmasına, dövizle askerlik hizmetinden yararlanma sınırı olan 38 yaş sınırının kaldırılmasına karar verilmiştir.  Dövizle askerlik müraacatlarının tekrar alınmaya başlama tarihi Başkonsolozluğumuzca vatandaşlarımıza duyurulacaktır" açıklaması yapıldı. 
Münih Başkonsolosluğu dövizli askerlik yapacaklar ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre dövizli askerlik ücretinin 2000 Avroya çıktığı ve 38 yaş sınırının kaldırıldığı yer aldı.

Münih Başkolonsluğu tarafından dövizli askerlik ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için Dövizle Askerlik Yasası, 03.08.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni dönemde hayata geçirilecek uygulamalara yönelik hazırlıklar tamamnlanıncaya kadar dövizle askerlik müracaatlarının alınması durdurulmuştur. 

Getirilen değişiklik çerçevesinde; ödemelerin dış temsilciliklerimizden tahsil edilmesine, yükümülere Milli Savunma Bakanlığınca uzaktan eğitim verilmesine, ödenecek döviz miktarının 2000 Avro olmasına, dövizle askerlik hizmetinden yararlanma sınırı olan 38 yaş sınırının kaldırılmasına karar verilmiştir.  Dövizle askerlik müraacatlarının tekrar alınmaya başlama tarihi Başkonsolozluğumuzca vatandaşlarımıza duyurulacaktır" açıklaması yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.