KYBELE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kültür - Sanat 31.10.2015 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1073+ kez okundu.
 

KYBELE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

13. Türk Alman Dostluk Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.
Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ve Münih’in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Christian Ude’nin himayelerinde gerçekleşecek olan, 13. Türk Alman Dostluk Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Kybele Ödülleri Federal Almanya  Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te, 13 Kasım Cuma akşamı, sadece özel konukların hazır bulunacağı bir törenle sahiplerine takdim edilecek. Türk- Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan konuya ilişkin açıklamasında: “Türk-Alman dostluğunu görünür kılarken, bunun güçlü bir  yansıması özelliğine sahip Kybele Ödülü’müzü bu yıl 13. kez vereceğiz. Bu yılki ödüllerimizi, jürimizin belirlediği şahsiyet ve kurumlara takdim etmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.  DTF Genel Başkanı Sendan , bu yıl Kybele Ödülü ile onurlandırılacak şahsiyet ve kurumlara ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi:  “Onur ödülümüzü, Federal Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff’a vereceğiz. Diğer onur ödülümüzün sahibi ise, 2015 yılının son döneminde medeni cesaretinin bedelini Offenbach’ta yaşamıyla ödeyen üniversiteli genç kızımız Tuğçe Albayrak olacaktır. Bunun yanısıra, sert spor dallarından sayılan boksta, spor ahlakı ile örnek oluşturan eski dünya box şampiyonu Fırat Aslan, Alman sinema dünyasındaki başarısıyla sevilen oyuncu Erol Sander, başbakanlığını yürüttüğü Kuzey Ren Vestfalya eyaletini yurt edinmiş olan göçmenlere yönelik samimi ve kararlı çalışmalarından dolayı Sayın Hannelore Kraft, sahibi olduğu Bentour şirketinin örnek çalışmaları ile iki toplum arasındaki dostluk sürecine katkılarından dolayı Sayın Kadir Uğur, Nobel Ödülü ile Türk edebiyatını dünyaya açan ve bunun Almanya’daki yansımasıyla, toplumların edebiyat köprüsünden yakınlaşmasına katkı sunmasından ötürü Sayın Orhan Pamuk’un yanısıra, Türk Alman kardeş şehirleri arasındaki üretken ilişkilerin meyvesi olan, Tarsus’taki “Kardeş Langen İlköğretim Okulu” projesinden ötürü Hessen eyaletinin Langen şehri ile Tarsus belediye yönetimleri, bu yılki Kybele Ödülleri’nin sahibi olacaktır. “   Sendan, bu töreninin bir ekip çalışması olduğuna da vurgu yaparak, ön çalışmalara yoğun katkı sunan yönetim kurulu üyeleri, Cemal Güneş, Kenan Cirik, Armin Ziegler ve Philipp Zebisch, Ayşe Çetkin’e  ve başta Christian Ude ile Dr.Günter Beckstein olmak üzere tüm Kratoryum üyelerine  de teşekkür etti.  
13. Türk Alman Dostluk Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer ve Münih’in önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Christian Ude’nin himayelerinde gerçekleşecek olan, 13. Türk Alman Dostluk Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Kybele Ödülleri Federal Almanya  Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te, 13 Kasım Cuma akşamı, sadece özel konukların hazır bulunacağı bir törenle sahiplerine takdim edilecek.

Türk- Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan konuya ilişkin açıklamasında: “Türk-Alman dostluğunu görünür kılarken, bunun güçlü bir  yansıması özelliğine sahip Kybele Ödülü’müzü bu yıl 13. kez vereceğiz. Bu yılki ödüllerimizi, jürimizin belirlediği şahsiyet ve kurumlara takdim etmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

 DTF Genel Başkanı Sendan , bu yıl Kybele Ödülü ile onurlandırılacak şahsiyet ve kurumlara ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi:

 “Onur ödülümüzü, Federal Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı Sayın Christian Wulff’a vereceğiz. Diğer onur ödülümüzün sahibi ise, 2015 yılının son döneminde medeni cesaretinin bedelini Offenbach’ta yaşamıyla ödeyen üniversiteli genç kızımız Tuğçe Albayrak olacaktır. Bunun yanısıra, sert spor dallarından sayılan boksta, spor ahlakı ile örnek oluşturan eski dünya box şampiyonu Fırat Aslan, Alman sinema dünyasındaki başarısıyla sevilen oyuncu Erol Sander, başbakanlığını yürüttüğü Kuzey Ren Vestfalya eyaletini yurt edinmiş olan göçmenlere yönelik samimi ve kararlı çalışmalarından dolayı Sayın Hannelore Kraft, sahibi olduğu Bentour şirketinin örnek çalışmaları ile iki toplum arasındaki dostluk sürecine katkılarından dolayı Sayın Kadir Uğur, Nobel Ödülü ile Türk edebiyatını dünyaya açan ve bunun Almanya’daki yansımasıyla, toplumların edebiyat köprüsünden yakınlaşmasına katkı sunmasından ötürü Sayın Orhan Pamuk’un yanısıra, Türk Alman kardeş şehirleri arasındaki üretken ilişkilerin meyvesi olan, Tarsus’taki “Kardeş Langen İlköğretim Okulu” projesinden ötürü Hessen eyaletinin Langen şehri ile Tarsus belediye yönetimleri, bu yılki Kybele Ödülleri’nin sahibi olacaktır. “

 

Sendan, bu töreninin bir ekip çalışması olduğuna da vurgu yaparak, ön çalışmalara yoğun katkı sunan yönetim kurulu üyeleri, Cemal Güneş, Kenan Cirik, Armin Ziegler ve Philipp Zebisch, Ayşe Çetkin’e  ve başta Christian Ude ile Dr.Günter Beckstein olmak üzere tüm Kratoryum üyelerine  de teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.