LANDSHUT ÜNİVERSİTESİNDE İFTAR

10.06.2016 - 11:57, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1698+ kez okundu.
 

LANDSHUT ÜNİVERSİTESİNDE İFTAR

Münihin Sesi köşe yazarlarından Hüseyin Oluç'un LANDSHUT ÜNİVERSİTESİNDE İFTAR başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Geçtiğimiz akşamki iftarımı Landshut Üniversitesi´nde yapmak nasip oldu. Geleceğe pırıl pırıl bakan genç bir kitle tarafından iftar yemeğine davet edilmekten onur duydum. Davetlerinden dolayı üniversite öğrencilerinden Yavuz Selim Erdem kardeşime teşekkür ediyorum. Landshut Üniversitesi´nde ortalama 200 Türk öğrenci çeşitli fakültelerde öğrenim görüyor. 2012 yılında üniversitede okuyan müslüman öğrencilerin girişimleriyle kurulan “Selam - Muslimische Hochschulvereinigung Landshut“ (Selam - Müslüman Üniversiteliler Derneği), güzel işler yapıyor. Derneğin faaliyetlerini sinevizyondan seyredebildigim kadar gayet başarılı ve topluma faydalı. Dernek görevlilerinden Yasin Karataş (Başkan), Gökhan Apak ,Yavuz Selim Erdem ve ismini bilemediğim diğer üniversiteli arkadaşlar programın eksiksiz olması için elinden geleni yapmışlar. Özellikle bayan arkadaşların gayretleri de takdire şayan. Yazıyı kaleme almamın en büyük sebeplerinden bir tanesi aslında şu konuya parmak basmaktır. Münih´de faaliyet gösteren birçok büyük sivil toplum kuruluşu var. Bunların içerisinde çaplı iş adamları dernekleri de var. Birde TC Münih Konsoloslugu´muza bağlı Ticaret Ateşeliği diye kurumumuz da var. Onların yapması gereken bir seminer, panel, konferans konusunu bu gençler organize etmiş. "21. yüzyılda Avrupa´da İslam Bankacıligi“. Zannedersem genç arkadaşlar davet etmeyi unutmuşlardır! `Pikniklere, kermeslere bile katılan yetkililerimiz!` davet edilmiş olsalardı bu organizasyona mutlaka katılırlardı ve kendi kendilerine “Helal olsun bu gençlere“ derlerdi. Programda konuşmacıların kalitesi programa verilen değeri gösteriyordu aslında. Yani gençler iş olsun diye değil hakikaten üzerinde çalışma yaparak kaliteli bir panel hazırlamışlar. Paneldeki konuşmacılardan Osnabrück Üniversitesi´nde doktora tezini Islam bankacılığı hakkında yapmış bir akademisyen olan Souheil Thabti, Landshut şehri Avukatlarında Reinald Kochise, Michael Gallwitz'in (Sparkasse Landshut eşbaşkanı) kendilerine ayrilan süre kadar ifade edebildikleri faydalı bilgileri öğrencilerle paylaştılar. Salonun hemen hemen dolu olması gençlerin konuya ilgi ve alakası adına sevinç vericiydi. Genç arkadaşlarım, birde üniversitede okuyan tüm müslümanlar için iftar yemeği organize ederek gecenin sevabını almasıni bildiler. Landshut Üniversitesi gençlerine “Büyüklerine“ örnek bir organizasyon yaptıkları için birkez daha tebrik ediyorum. Ümidimiz ve umudumuz genclerdedir vesselam… En kalbi duygularımla herkese selam ve saygılarımı sunuyorum Hüseyin Oluc Gazeteci-Ekonomist gazeteciyim20@gmail.com
Münihin Sesi köşe yazarlarından Hüseyin Oluç'un LANDSHUT ÜNİVERSİTESİNDE İFTAR başlıklı yazısına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz akşamki iftarımı Landshut Üniversitesi´nde yapmak nasip oldu. Geleceğe pırıl pırıl bakan genç bir kitle tarafından iftar yemeğine davet edilmekten onur duydum. Davetlerinden dolayı üniversite öğrencilerinden Yavuz Selim Erdem kardeşime teşekkür ediyorum.

Landshut Üniversitesi´nde ortalama 200 Türk öğrenci çeşitli fakültelerde öğrenim görüyor. 2012 yılında üniversitede okuyan müslüman öğrencilerin girişimleriyle kurulan “Selam - Muslimische Hochschulvereinigung Landshut“ (Selam - Müslüman Üniversiteliler Derneği), güzel işler yapıyor. Derneğin faaliyetlerini sinevizyondan seyredebildigim kadar gayet başarılı ve topluma faydalı.

Dernek görevlilerinden Yasin Karataş (Başkan), Gökhan Apak ,Yavuz Selim Erdem ve ismini bilemediğim diğer üniversiteli arkadaşlar programın eksiksiz olması için elinden geleni yapmışlar. Özellikle bayan arkadaşların gayretleri de takdire şayan.

Yazıyı kaleme almamın en büyük sebeplerinden bir tanesi aslında şu konuya parmak basmaktır. Münih´de faaliyet gösteren birçok büyük sivil toplum kuruluşu var. Bunların içerisinde çaplı iş adamları dernekleri de var. Birde TC Münih Konsoloslugu´muza bağlı Ticaret Ateşeliği diye kurumumuz da var. Onların yapması gereken bir seminer, panel, konferans konusunu bu gençler organize etmiş. "21. yüzyılda Avrupa´da İslam Bankacıligi“. Zannedersem genç arkadaşlar davet etmeyi unutmuşlardır! `Pikniklere, kermeslere bile katılan yetkililerimiz!` davet edilmiş olsalardı bu organizasyona mutlaka katılırlardı ve kendi kendilerine “Helal olsun bu gençlere“ derlerdi.

Programda konuşmacıların kalitesi programa verilen değeri gösteriyordu aslında. Yani gençler iş olsun diye değil hakikaten üzerinde çalışma yaparak kaliteli bir panel hazırlamışlar. Paneldeki konuşmacılardan Osnabrück Üniversitesi´nde doktora tezini Islam bankacılığı hakkında yapmış bir akademisyen olan Souheil Thabti, Landshut şehri Avukatlarında Reinald Kochise, Michael Gallwitz'in (Sparkasse Landshut eşbaşkanı) kendilerine ayrilan süre kadar ifade edebildikleri faydalı bilgileri öğrencilerle paylaştılar. Salonun hemen hemen dolu olması gençlerin konuya ilgi ve alakası adına sevinç vericiydi.

Genç arkadaşlarım, birde üniversitede okuyan tüm müslümanlar için iftar yemeği organize ederek gecenin sevabını almasıni bildiler.

Landshut Üniversitesi gençlerine “Büyüklerine“ örnek bir organizasyon yaptıkları için birkez daha tebrik ediyorum. Ümidimiz ve umudumuz genclerdedir vesselam…

En kalbi duygularımla herkese selam ve saygılarımı sunuyorum

Hüseyin Oluc
Gazeteci-Ekonomist
gazeteciyim20@gmail.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.