MAHMUT TANAL: AKP AVRUPAYI UYUTTU

Siyaset 09.08.2015 - 21:10, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2912+ kez okundu.
 

MAHMUT TANAL: AKP AVRUPAYI UYUTTU

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, tatil için geldiği Almanya'da CHP Münih Örgütünü ziyaret etti.
Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendiren Tanal, Cumhurbaşkanı'nın erken seçim istediğini ve olası erken seçim için çalışmalara önceden başladığını belirtti. Tanal konuşmasında; "AKP bir erime sürecine girmiştir. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı siyasi partili gibi davranarak AKP'ye zarar vermektedir. AKP üzerindeki yetkisini kırmalıdır, kıramadığı takdirde AKP geçmişteki ANAP ve DYP konumuna düşecektir" dedi. AKP'nin bir proje partisi olduğunu vurgulayan Mahmut Tanal, AKP döneminde fabrika açılmadığına, var olan mevcut fabrikaların kapatıldığına ve cezaevi sayılarının arttığına dikkati çekti. Hem halkımızı hem de Avrupa'yı uyuttularCHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; "2011'de çözüm süreci diye karşımıza çıkan hükümet, hem halkımızı hemde Avrupa'yı uyuttu. Çözüm sürecinin içeriğini mecliste kimse bilmemektedir. Avrupa'ya, özgürlükçü, demokrat ve barıştan yana olduklarını söylediler. Oysa ki AKP ile birlikte 2002 yılından bu yana terör olaylarında artış olmuştur" dedi. Terörle mücadele adı altında şu anda Türkiye'de basın-yayın kuruluşlarının baskı altında olduğunu, artan terör olaylarını protesto eden öğrencilerin terör örgütü mensubu diye nitelendirilip, gözaltına alındığını belirten Tanal, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza seslenerek;"Avrupa'da düşünce özgürlüğü var ve sizlerden ricam ülkemizde olup biten herşeyi sosyal iletişim arçları kullanarak paylaşmanız ve AKP'nin ülkemiz üzerinde yaratmak istediği kaos ortamını herkesle paylaşmanızdır" dedi.AKP'nin Atatürk Cumhuriyeti ile sorunu varCHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuşmasında ayrıca;"Devletler hukukla yaşar, devletler devletle iş tutar, devletler terör örgütü ile iş tutmaz. Türkiye'de geldiğimiz nokta T.C. demokrasisine, hukuk devleti modelimize zarar veriyor. AKP'nin Atatürk Cumhuriyeti ile sorunu var. Kim olursa olsun onlarla bugüne kadar birlikte hareket ettiler. AKP, MHP ve HDP mecliste CHP'sini dışladı. AKP mecliste hiç yalnız kalmamıştır, ya MHP ya da HDP tarafından hep destek almıştır. Yalnız kalan, destek almayan tek parti CHP'sidir" açıklamasında bulundu. Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Münih Birilik Başkanı Sevgi Fırat ile parti çalışmaları hakkında görüşüp, üyelerle sohbet ederek, üyelerin sorunularını da yanıtladı.
CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, tatil için geldiği Almanya'da CHP Münih Örgütünü ziyaret etti.

Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendiren Tanal, Cumhurbaşkanı'nın erken seçim istediğini ve olası erken seçim için çalışmalara önceden başladığını belirtti. Tanal konuşmasında; "AKP bir erime sürecine girmiştir. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı siyasi partili gibi davranarak AKP'ye zarar vermektedir. AKP üzerindeki yetkisini kırmalıdır, kıramadığı takdirde AKP geçmişteki ANAP ve DYP konumuna düşecektir" dedi. AKP'nin bir proje partisi olduğunu vurgulayan Mahmut Tanal, AKP döneminde fabrika açılmadığına, var olan mevcut fabrikaların kapatıldığına ve cezaevi sayılarının arttığına dikkati çekti.

Hem halkımızı hem de Avrupa'yı uyuttular
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; "2011'de çözüm süreci diye karşımıza çıkan hükümet, hem halkımızı hemde Avrupa'yı uyuttu. Çözüm sürecinin içeriğini mecliste kimse bilmemektedir. Avrupa'ya, özgürlükçü, demokrat ve barıştan yana olduklarını söylediler. Oysa ki AKP ile birlikte 2002 yılından bu yana terör olaylarında artış olmuştur" dedi. Terörle mücadele adı altında şu anda Türkiye'de basın-yayın kuruluşlarının baskı altında olduğunu, artan terör olaylarını protesto eden öğrencilerin terör örgütü mensubu diye nitelendirilip, gözaltına alındığını belirten Tanal, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza seslenerek;"Avrupa'da düşünce özgürlüğü var ve sizlerden ricam ülkemizde olup biten herşeyi sosyal iletişim arçları kullanarak paylaşmanız ve AKP'nin ülkemiz üzerinde yaratmak istediği kaos ortamını herkesle paylaşmanızdır" dedi.

AKP'nin Atatürk Cumhuriyeti ile sorunu var
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuşmasında ayrıca;"Devletler hukukla yaşar, devletler devletle iş tutar, devletler terör örgütü ile iş tutmaz. Türkiye'de geldiğimiz nokta T.C. demokrasisine, hukuk devleti modelimize zarar veriyor. AKP'nin Atatürk Cumhuriyeti ile sorunu var. Kim olursa olsun onlarla bugüne kadar birlikte hareket ettiler. AKP, MHP ve HDP mecliste CHP'sini dışladı. AKP mecliste hiç yalnız kalmamıştır, ya MHP ya da HDP tarafından hep destek almıştır. Yalnız kalan, destek almayan tek parti CHP'sidir" açıklamasında bulundu.


Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Münih Birilik Başkanı Sevgi Fırat ile parti çalışmaları hakkında görüşüp, üyelerle sohbet ederek, üyelerin sorunularını da yanıtladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.