MEHMET MERT: 15 TEMMUZ DA MAKÛS TALİHİMİZİ KIRDIK

Etkinlik 17.07.2018 - 08:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2699+ kez okundu.
 

MEHMET MERT: 15 TEMMUZ DA MAKÛS TALİHİMİZİ KIRDIK

FETÖ (Fettullahçı Terör Örgütü) tarafından iki yıl önce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi Münih’te düzenlenen etkinlikle kınandı. UID Bavyera Başkanı Mehmet Mert yaptığı açıklamada 15 Temmuz makûs talihimizi kırdığımız bir dönem oldu dedi.
UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) organizasyonu ile Max-Joseph-Platz’da toplanan yaklaşık beş yüz Türk, bayrakları ve balonları ile birlikte meydanı doldurdu.    İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan etkinlikte 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda kaybettiğimiz 250 kişinin anısına dualar okundu.  O gece vefat edenlerin isimleri tek tek okunurken vatandaşlar “burada” diye karşılık verdi.   15 Temmuz tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için bir milat olduğunu söyleyen Uluslararası Demokratlar Birliği Başkanı Mehmet Mert; “ 15 Temmuz ülkemiz için çok önemli bir tarih oldu.  İki yıl önce hain Fettullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştu. Bu tarih çok önemli diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti bundan önce de darbelere maruz kalmıştı lakin 15 Temmuz makûs talihimizi kırdığımız bir dönüm oldu.  Halkımız ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde,  bu denli demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını gösterdi.  Vatandaşlarımız sokaklara çıkarak demokratik yollarla seçmiş olduğu devletin başında ki hükümeti destekledi” dedi.   15 Temmuz’u tarih kitaplarının yakın tarihimizin en önemli olayı olarak yazacağını belirten Mert; “Birkaç nesil sonra tarih kitapları bu günü yakın tarihimizin en önemli olaylarından biri olarak yazacak ki böyle olmasını temenni ediyorum. Bu anlamda ülkemiz demokrasisi çok kritik bir virajı da geride bırakmış oldu. İnanıyorum ki bu demokrasi ilerleyen yıllarda sistemin de iyileşmesi ile birlikte güçlenerek devam edecektir ve Türkiye bölgesinde çok daha önemli rol oynayacaktır” dedi.   UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) yeni adı ile UID (Uluslararası Demokratlar Birliği)  olarak  iki yıl önce 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bu güne yine sahip çıktıklarını belirten Mert; “İki yıl önce de ülkemizden gelen haberler üzerine konsolosluğun önüne akın etmiştik, binlere varan vatandaşlarla demokrasi ve milli iradenin yanında olduğumuzu buradan sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Bugün de buradayız.   15 Temmuz’un unutulmaması için bundan sonra her sene burada olacağız. Darbe girişiminin unutulmamasını,  daha güçlü bir şekilde daha detaylı bir şekilde anılmaya devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.   Munihinsesi.com / özel
FETÖ (Fettullahçı Terör Örgütü) tarafından iki yıl önce gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi Münih’te düzenlenen etkinlikle kınandı. UID Bavyera Başkanı Mehmet Mert yaptığı açıklamada 15 Temmuz makûs talihimizi kırdığımız bir dönem oldu dedi.

UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) organizasyonu ile Max-Joseph-Platz’da toplanan yaklaşık beş yüz Türk, bayrakları ve balonları ile birlikte meydanı doldurdu. 

 

İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan etkinlikte 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda kaybettiğimiz 250 kişinin anısına dualar okundu.  O gece vefat edenlerin isimleri tek tek okunurken vatandaşlar “burada” diye karşılık verdi.

 

15 Temmuz tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için bir milat olduğunu söyleyen Uluslararası Demokratlar Birliği Başkanı Mehmet Mert; “ 15 Temmuz ülkemiz için çok önemli bir tarih oldu.  İki yıl önce hain Fettullahçı Terör Örgütü tarafından bir darbe teşebbüsünde bulunulmuştu. Bu tarih çok önemli diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti bundan önce de darbelere maruz kalmıştı lakin 15 Temmuz makûs talihimizi kırdığımız bir dönüm oldu.  Halkımız ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde,  bu denli demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını gösterdi.  Vatandaşlarımız sokaklara çıkarak demokratik yollarla seçmiş olduğu devletin başında ki hükümeti destekledi” dedi.

 

15 Temmuz’u tarih kitaplarının yakın tarihimizin en önemli olayı olarak yazacağını belirten Mert; “Birkaç nesil sonra tarih kitapları bu günü yakın tarihimizin en önemli olaylarından biri olarak yazacak ki böyle olmasını temenni ediyorum. Bu anlamda ülkemiz demokrasisi çok kritik bir virajı da geride bırakmış oldu. İnanıyorum ki bu demokrasi ilerleyen yıllarda sistemin de iyileşmesi ile birlikte güçlenerek devam edecektir ve Türkiye bölgesinde çok daha önemli rol oynayacaktır” dedi.

 

UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) yeni adı ile UID (Uluslararası Demokratlar Birliği)  olarak  iki yıl önce 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bu güne yine sahip çıktıklarını belirten Mert; “İki yıl önce de ülkemizden gelen haberler üzerine konsolosluğun önüne akın etmiştik, binlere varan vatandaşlarla demokrasi ve milli iradenin yanında olduğumuzu buradan sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Bugün de buradayız.   15 Temmuz’un unutulmaması için bundan sonra her sene burada olacağız. Darbe girişiminin unutulmamasını,  daha güçlü bir şekilde daha detaylı bir şekilde anılmaya devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

 

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.