MÜNİH’TE KONUT FİYATLARI İKİ KAT ARTTI

Yaşam 01.06.2016 - 20:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1719+ kez okundu.
 

MÜNİH’TE KONUT FİYATLARI İKİ KAT ARTTI

Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te konut fiyatlarının yüksek olması bilinen bir gerçek iken, uzmanlar son on yılda fiyatlarının iki kat arttığını açıkladı
Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te konut fiyatlarının yüksek olması bilinen bir şey iken, uzmanlar son on yılda fiyatlarının iki kat arttığını açıkladı. TZ gazetesinde yer alan bir habere göre, kentin Schwabing semtinde, konutların metrekare fiyatı 5 bin 300 Euro civarında. Hesaplamalara göre, Münihlilierin ortalama gelirleri 1995 yılından beri yüzde 42 arttı, konut fiyatları ise yüzde 106 artış gösterdi. Sadece sonbahardan beri konut fiyatları yüzde 6 arttı. Alman Gayrimenkul Birliği’nden (IVD) Stephan Kippes, artışları korkunç olarak nitelendirdi. Kippes, yeni konut yapımının yeterli olmaması nedeniyle talebin artışına paralel fiyatların daha da artabileceği uyarısında bulundu. Münih’te müstakil bir ev yapabilmek için gerekli olan arsanın fiyatı altı ay öncesine oranla yüzde 8,8 artış gösterirken, müstakil ev fiyatları yüzde 5,7 arttı. Bu artış yeni ikiz ev tekinde yüzde 4,9. Daire fiyatları ise yüzde 3, kullanılmış ikiz ev tekinde yüzde 2,7 olarak saptandı. Augsburg’da dairelerin metre karesi ortalama 3 bin 750 Euro olarak belirlenirken, bu rakam Rosenheim’da 4 bin 40 ve Regensburg’ta 3 bin 600 Euro olarak hesaplandı. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te konut fiyatlarının yüksek olması bilinen bir gerçek iken, uzmanlar son on yılda fiyatlarının iki kat arttığını açıkladı

Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te konut fiyatlarının yüksek olması bilinen bir şey iken, uzmanlar son on yılda fiyatlarının iki kat arttığını açıkladı. TZ gazetesinde yer alan bir habere göre, kentin Schwabing semtinde, konutların metrekare fiyatı 5 bin 300 Euro civarında. Hesaplamalara göre, Münihlilierin ortalama gelirleri 1995 yılından beri yüzde 42 arttı, konut fiyatları ise yüzde 106 artış gösterdi.

Sadece sonbahardan beri konut fiyatları yüzde 6 arttı. Alman Gayrimenkul Birliği’nden (IVD) Stephan Kippes, artışları korkunç olarak nitelendirdi. Kippes, yeni konut yapımının yeterli olmaması nedeniyle talebin artışına paralel fiyatların daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Münih’te müstakil bir ev yapabilmek için gerekli olan arsanın fiyatı altı ay öncesine oranla yüzde 8,8 artış gösterirken, müstakil ev fiyatları yüzde 5,7 arttı. Bu artış yeni ikiz ev tekinde yüzde 4,9. Daire fiyatları ise yüzde 3, kullanılmış ikiz ev tekinde yüzde 2,7 olarak saptandı.

Augsburg’da dairelerin metre karesi ortalama 3 bin 750 Euro olarak belirlenirken, bu rakam Rosenheim’da 4 bin 40 ve Regensburg’ta 3 bin 600 Euro olarak hesaplandı.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.