MÜNİH SESSİZ KALMAYACAK

Duyurular 13.01.2021 - 17:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2106+ kez okundu.
 

MÜNİH SESSİZ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı devam eden protestolara Münih’teki öğrenciler de sessiz kalmayacak.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı devam eden protestolara Münih’teki öğrenciler de sessiz kalmayacak.   Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Bonn, Köln, Berlin ve Münih şehirlerinde Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının da aralarında bulunduğu öğrenciler biraraya gelerek ‘Kayyum rektör istemiyoruz!’, ‘Boğaziçi seçim istiyor!’, ‘Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!’ pankartları açmış ve dayanışma eylemlerine destek vermişti.   Münih’teki öğrenciler bu eylemlere bir yenisini daha ekliyor. Akademik kurumların özerk ve bağımsız olması ve  bu kurumlarla ilgili kararların demokratik yollarla alınması gerektiğini savunan öğrenciler 16 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 12:00’da Münih Max-Joseph Platz’da buluşuyor.   Tüm izinlerin  resmi makamlardan alındığı eyleme korona virüs tedbirleri gereği en fazla 200 kişi katılabilecek. Sağlıklı ve barışçıl bir protesto gösterisi olması amaçlanan eylem için gerekli tedbirler alınırken,  katılmak isteyenlerin de belirtilen evrensel etik ilkelerine ve Alman resmi makamlarının aldığı kararlara dayanan kuralları okuması ve eylem alanında da bu kurallara uyması bekleniyor.   Münih-Boğaziçi Üniversitesi Direnişine Destek Eylemi’ne katılmak ve eylem günü ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlerin şu linkteki formu doldurmaları gerekmektedir : https://forms.gle/3AJTYJfdrXRCnba76   Övgü Çetin / Münih  
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı devam eden protestolara Münih’teki öğrenciler de sessiz kalmayacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı devam eden protestolara Münih’teki öğrenciler de sessiz kalmayacak.

 

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Bonn, Köln, Berlin ve Münih şehirlerinde Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının da aralarında bulunduğu öğrenciler biraraya gelerek ‘Kayyum rektör istemiyoruz!’, ‘Boğaziçi seçim istiyor!’, ‘Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!’ pankartları açmış ve dayanışma eylemlerine destek vermişti.

 

Münih’teki öğrenciler bu eylemlere bir yenisini daha ekliyor. Akademik kurumların özerk ve bağımsız olması ve  bu kurumlarla ilgili kararların demokratik yollarla alınması gerektiğini savunan öğrenciler 16 Ocak 2021 Cumartesi günü saat 12:00’da Münih Max-Joseph Platz’da buluşuyor.

 

Tüm izinlerin  resmi makamlardan alındığı eyleme korona virüs tedbirleri gereği en fazla 200 kişi katılabilecek. Sağlıklı ve barışçıl bir protesto gösterisi olması amaçlanan eylem için gerekli tedbirler alınırken,  katılmak isteyenlerin de belirtilen evrensel etik ilkelerine ve Alman resmi makamlarının aldığı kararlara dayanan kuralları okuması ve eylem alanında da bu kurallara uyması bekleniyor.

 

Münih-Boğaziçi Üniversitesi Direnişine Destek Eylemi’ne katılmak ve eylem günü ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenlerin şu linkteki formu doldurmaları gerekmektedir : https://forms.gle/3AJTYJfdrXRCnba76

 

Övgü Çetin / Münih

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.