MÜNİH BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN COŞKULU KUTLAMA

Yaşam 30.10.2016 - 07:48, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1946+ kez okundu.
 

MÜNİH BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN COŞKULU KUTLAMA

Münih Türk Başkonsolosluğu Cumhuriyetimizin 93. yılını görkemli bir törenle kutladı. Düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda Atatürk’ün sevdiği şarkılara yer verildi.
Münih Nymphenburg Sarayı’nda gerçekleştirilen geceye Münih Başkonsolosu Mesut Koç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Georg Eisenreich, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Konsolosluk çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Gecenin sunuculuğunu Deniz Filizmen ve Pınar Kayrak gerçekleştirdi. Kutlamalar İstiklal Marşımız  ve Alman Milli Marşının okunması ile başladı.  Münih Başkonsolosu Mesut Koç  Türkçe ve Almanca olarak yaptığı  konuşmasında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajı okudu ve 15 Temmuz darbe girişimine değindi.  Mesut Koç yaptığı konuşmada; “Açtığımız 15 Temmuz şehitler sergisinde milletçe 15 Temmuz tarihinde yaşadıklarımızı bir kez daha düşünmemizi istedik. Fettullahçı terör örgütünün hain darbe girişimi demokrasimizi, birliğimizi, dirliğimizi hedef aldı. Yaşananlara milletimizin ülkesini, demokrasisini koruma mücadelesine tüm dünya şahitlik etti. Demokrasimizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi iktidarı ile muhalefeti ile bütün olarak darbeye karşı ortak bir tutum içerisinde hareket etti. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve muhalefetimizin kararlı duruşu verdikleri mücadele darbe girişiminin başarısız olmasında belirleyici oldu” dedi.   Resepsiyonda Bavyera Hükumetinin temsilen konuşan Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Georg Eisenreich ise 15 Temmuz darbesini kınadı ve “Türkiye’deki siyasal çekişmelerin Almanya topraklarına aktarılmasını istemiyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından gece TRT sanatçısı Soner Özbilen’in verdiği konserle devam etti. Özbilen’e ARMONİ-AHENK Türk Sanat Müziği Korosu sanatçıları eşlik etti. Atatürk’ün gençlere verdiği önemden bahseden sanatçı Soner Özbilen kızı Aslı Özbilen’i sahneye davet etti ve konsere baba-kız birlikte devam ettiler. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Ege türküleri çalınırken duygulandığı gözlerden kaçmadı. Konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılara yer verildi. Hareketli parçalara geçilince salonda ki coşku arttı. Konserin finalinde İzmir Marşı’nın çalması ile birlikte salonda ay-yıldızlı bayraklar dalgalandı. Resepsiyonda 15 Temmuz Şehitleri ve Atatürk için ayrı bir köşe açıldı. Ziyaretçiler konser sonrasında sergiyi gezdiler ve konsolosluk tarafından ikram edilen Türk yemeklerinin tadına baktılar.  munihinsesi.com / özel
Münih Türk Başkonsolosluğu Cumhuriyetimizin 93. yılını görkemli bir törenle kutladı. Düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda Atatürk’ün sevdiği şarkılara yer verildi.

Münih Nymphenburg Sarayı’nda gerçekleştirilen geceye Münih Başkonsolosu Mesut Koç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Georg Eisenreich, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Konsolosluk çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Deniz Filizmen ve Pınar Kayrak gerçekleştirdi. Kutlamalar İstiklal Marşımız  ve Alman Milli Marşının okunması ile başladı.  Münih Başkonsolosu Mesut Koç  Türkçe ve Almanca olarak yaptığı  konuşmasında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajı okudu ve 15 Temmuz darbe girişimine değindi.  Mesut Koç yaptığı konuşmada; “Açtığımız 15 Temmuz şehitler sergisinde milletçe 15 Temmuz tarihinde yaşadıklarımızı bir kez daha düşünmemizi istedik. Fettullahçı terör örgütünün hain darbe girişimi demokrasimizi, birliğimizi, dirliğimizi hedef aldı. Yaşananlara milletimizin ülkesini, demokrasisini koruma mücadelesine tüm dünya şahitlik etti. Demokrasimizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi iktidarı ile muhalefeti ile bütün olarak darbeye karşı ortak bir tutum içerisinde hareket etti. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve muhalefetimizin kararlı duruşu verdikleri mücadele darbe girişiminin başarısız olmasında belirleyici oldu” dedi.  

Resepsiyonda Bavyera Hükumetinin temsilen konuşan Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Georg Eisenreich ise 15 Temmuz darbesini kınadı ve “Türkiye’deki siyasal çekişmelerin Almanya topraklarına aktarılmasını istemiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gece TRT sanatçısı Soner Özbilen’in verdiği konserle devam etti. Özbilen’e ARMONİ-AHENK Türk Sanat Müziği Korosu sanatçıları eşlik etti. Atatürk’ün gençlere verdiği önemden bahseden sanatçı Soner Özbilen kızı Aslı Özbilen’i sahneye davet etti ve konsere baba-kız birlikte devam ettiler.

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Ege türküleri çalınırken duygulandığı gözlerden kaçmadı. Konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılara yer verildi. Hareketli parçalara geçilince salonda ki coşku arttı. Konserin finalinde İzmir Marşı’nın çalması ile birlikte salonda ay-yıldızlı bayraklar dalgalandı.

Resepsiyonda 15 Temmuz Şehitleri ve Atatürk için ayrı bir köşe açıldı. Ziyaretçiler konser sonrasında sergiyi gezdiler ve konsolosluk tarafından ikram edilen Türk yemeklerinin tadına baktılar. 

munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.