MÜNİH'TE EBRU SANATI ATÖLYE ÇALIŞMASI

Etkinlik 24.10.2016 - 23:38, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2496+ kez okundu.
 

MÜNİH'TE EBRU SANATI ATÖLYE ÇALIŞMASI

Türkiye Reloaded Festivali çerçevesinde Ebru Sanatçısı Tülay Akçan 26-27 Ekim tarihleri arasında Ebru sanatı atilyö çalışması gerçekleştirecek.
Etkinlik ücretsiz olarak August-Exter-Straße 1, 81245 Münih adresinde gerçekleştirilecek. Türkçe ve Almanca olarak Ebru hakkında detaylı bilgilerin verileceği atölye çalışması 14.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ebru Sanatı Nedir ? Ebru yüzyıllar boyunca var olan bir Türk sanatıdır. Özel renkler , malzemeler ve araçlar ile yoğunlaştırılmış su üstünde boyanır ve "image" bittiğinde kağıda aktarılır . Bu şekilde ortaya çıkan desen , şekil ve manzara da Türk kağıt denilen ve çok titiz olan - benzersiz bir parça ortaya çıkar.Sanatçı Tülay Akcan Ebru – boyama uzmanı, bu eski Osmanlı Tekniği, üzerindeki çocuk ve ergenler için iki öğleden sonra atölye çalışmaları sunacak.  
Türkiye Reloaded Festivali çerçevesinde Ebru Sanatçısı Tülay Akçan 26-27 Ekim tarihleri arasında Ebru sanatı atilyö çalışması gerçekleştirecek.

Etkinlik ücretsiz olarak August-Exter-Straße 1, 81245 Münih adresinde gerçekleştirilecek. Türkçe ve Almanca olarak Ebru hakkında detaylı bilgilerin verileceği atölye çalışması 14.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ebru Sanatı Nedir ?

Ebru yüzyıllar boyunca var olan bir Türk sanatıdır. Özel renkler , malzemeler ve araçlar ile yoğunlaştırılmış su üstünde boyanır ve "image" bittiğinde kağıda aktarılır . Bu şekilde ortaya çıkan desen , şekil ve manzara da Türk kağıt denilen ve çok titiz olan - benzersiz bir parça ortaya çıkar.
Sanatçı Tülay Akcan Ebru – boyama uzmanı, bu eski Osmanlı Tekniği, üzerindeki çocuk ve ergenler için iki öğleden sonra atölye çalışmaları sunacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.