NAZIM İLE BRECHT MÜNİH’TE BULUŞTU

Kültür - Sanat 20.06.2016 - 14:44, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1607+ kez okundu.
 

NAZIM İLE BRECHT MÜNİH’TE BULUŞTU

Romantik komünist, tutkulu aşık, büyük Türk şairi Nazım Hikmet ile ünlü Alman şairi Berthold Brecht Münih’te bir araya geldi.
ÜÇ BEŞ KİŞİ Organizasyonu ile Sürahi Kültür Kafe’de gerçekleştirilen gecede Sanatçı Sema Moritz’in güzel sesine  piyanoda Dieter Moritz eşlik etti. ÜÇ BEŞ KİŞİ Halk Hareketi Başkanı Levent Ekiz yaptığı konuşmada; “Bugün hafta arası olmasına rağmen buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Üç Beş Kişi Halk hareketi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Bugünkü program bizim için çok önemli çünkü sanatın doruğuna ulaşacağız. Sema hanım gibi müthiş bir sanatçıyı gönüllü olarak burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşi Dieter Moritz’de sırf bize piyano çalmak için buraya geldi. Oyuncu Yasemin Balık’ta bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadı. Bu akşam burada aynı dönemde yaşayan, benzer cefaları çeken şairleri Nazım Hikmet ile ünlü Alman şair  Berthold Brecht’in buluşması var. Bugünkü  hazırlık programı olacak,  ana programı ilerleyen günlerde çok büyük imkanlarla daha büyük bir programla gerçekleştireceğiz” dedi.   Levent Ekiz’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Sema Moritz yaptığı konuşmada kendisinden ve projelerinden bahsetti.  Sema Moritz; “İstanbul’dan geliyoruz. Bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi ki buradasınız. Ağustos ayında 60. yaşımı kutlayacağım bu yıl da Berthold Brecht’in de 60. yıldönümü. Aramızda ben daha dünyaya gelmeden bağlılık olmuş” dedi.   Sema Moritz konuşmasının ardından enfes sesi ile dinleyenlere müzik ziyafeti çekti. Dieter Moritz piyanonun muhteşem tınısıyla eşine eşlik etti. Sema Moritz Nazım Hikmet ile Brecht arasında ki benzerliklerden şöyle bahsetti; “Nazım Hikmet ile Berhold Brecht arasında büyük benzerlikler var. İkisi de aynı dönemde yaşamışlar. Birinci dünya savaşı ve ikinci dünya savaşını görmüşler. İkisi de sürgüne gitmişler, tutuklanmışlar. Nazım’ın tutukluluğu hepimiz tarafından çok iyi biliniyor. İkisi de vatanlarını çok seven, kendi ülkelerinin dertleri ile uğraşan iki şair” Dinleyiciler de zaman zaman Sema Moritz’in şarkılarına eşlik etti. Geceye katılan İlkin Akal Nazım Hikmet’in şiirlerini okudu. Müzisyen Devrim Nogay piyanoda kendisine eşlik etti. Konserin ardından Harun Uzun’un okuduğu ezanın ardından iftar yemeğine geçildi. Deniz GEZGİNCİ munihinsesi.com / özel
Romantik komünist, tutkulu aşık, büyük Türk şairi Nazım Hikmet ile ünlü Alman şairi Berthold Brecht Münih’te bir araya geldi.

ÜÇ BEŞ KİŞİ Organizasyonu ile Sürahi Kültür Kafe’de gerçekleştirilen gecede Sanatçı Sema Moritz’in güzel sesine  piyanoda Dieter Moritz eşlik etti.

ÜÇ BEŞ KİŞİ Halk Hareketi Başkanı Levent Ekiz yaptığı konuşmada; “Bugün hafta arası olmasına rağmen buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Üç Beş Kişi Halk hareketi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Bugünkü program bizim için çok önemli çünkü sanatın doruğuna ulaşacağız. Sema hanım gibi müthiş bir sanatçıyı gönüllü olarak burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşi Dieter Moritz’de sırf bize piyano çalmak için buraya geldi. Oyuncu Yasemin Balık’ta bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadı. Bu akşam burada aynı dönemde yaşayan, benzer cefaları çeken şairleri Nazım Hikmet ile ünlü Alman şair  Berthold Brecht’in buluşması var. Bugünkü  hazırlık programı olacak,  ana programı ilerleyen günlerde çok büyük imkanlarla daha büyük bir programla gerçekleştireceğiz” dedi.  

Levent Ekiz’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Sema Moritz yaptığı konuşmada kendisinden ve projelerinden bahsetti.  Sema Moritz; “İstanbul’dan geliyoruz. Bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi ki buradasınız. Ağustos ayında 60. yaşımı kutlayacağım bu yıl da Berthold Brecht’in de 60. yıldönümü. Aramızda ben daha dünyaya gelmeden bağlılık olmuş” dedi.  

Sema Moritz konuşmasının ardından enfes sesi ile dinleyenlere müzik ziyafeti çekti. Dieter Moritz piyanonun muhteşem tınısıyla eşine eşlik etti. Sema Moritz Nazım Hikmet ile Brecht arasında ki benzerliklerden şöyle bahsetti; “Nazım Hikmet ile Berhold Brecht arasında büyük benzerlikler var. İkisi de aynı dönemde yaşamışlar. Birinci dünya savaşı ve ikinci dünya savaşını görmüşler. İkisi de sürgüne gitmişler, tutuklanmışlar. Nazım’ın tutukluluğu hepimiz tarafından çok iyi biliniyor. İkisi de vatanlarını çok seven, kendi ülkelerinin dertleri ile uğraşan iki şair”

Dinleyiciler de zaman zaman Sema Moritz’in şarkılarına eşlik etti. Geceye katılan İlkin Akal Nazım Hikmet’in şiirlerini okudu. Müzisyen Devrim Nogay piyanoda kendisine eşlik etti. Konserin ardından Harun Uzun’un okuduğu ezanın ardından iftar yemeğine geçildi.

Deniz GEZGİNCİ
munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.