NİYAZİ HOCA’NIN MÜNİH’TE SON ORTAK DUASI

Yaşam 16.10.2016 - 01:48, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2061+ kez okundu.
 

NİYAZİ HOCA’NIN MÜNİH’TE SON ORTAK DUASI

Bu ay sonunda görev süresi bitecek olan Münih DİTİM Merkez Camisi Din Görevlisi Niyazi Yıldırım hoca, Münih'te son ortak duasını yaptı.
Niyazi hoca, değişik kiliselerin din temsilcileriyle birlikte Münih STKM Kliniklerinde son altı ayda yaşamını yitiren bebekler için Ostfriedhof’ta (Doğu mezarlığı) düzenlenen ortaklaşa duaya katıldı.  Kliniklerde erken doğum ve diğer nedenlerle yaşamını yitiren 500 gramdan daha hafif bebekler için düzenlenen ortak dua etkinliği, Staedtisches Klinikum München (STKM)' nın yaptırttığı özel kabrin başında yapıldı. Dualara, anne ve babalar da katıldı. Ortak dua öncesi STKM adına Bogenhausen Kliniği Müdürü Astrid Göttlicher bir konuşma yaparak anne babalara sabır diledi ve yönetim kurulu adına taziyelerini bildirdi.  Ortak duaya Arapça ve Almanca dua okuyarak katılan  Niyazi Yıldırım diğer dinlerin temsilcileriyle birlikte Almanca olarak “Rahmet” dasını okudu.  Ortak duaya, Protestan kilisesini temsilen rahip Wolfgang Bomblies, Katolik Kilisesini temsilen Monika Hirschauer ve Yunan Ortodoks Kilisesi’ni temsilen de rahip İoannis Minas katıldı. Müzisyen Anna Mayer de törene  yan flütüyle seslendirdiği duygusal eserlerle renk katarken, bazı anne babalar ve bebek yakınları gözyaşlarına boğuldu.   2006 yılında çıkan bir yasa gereği klinikler ailelerin bıraktıkları 500 gramın altındaki ölü bebekleri ailelerin izniyle kendileri gömüyor. Bebekler yer sıkıntısı nedeniyle yakılarak külleri gömüldüğü için maddi durumu iyi olan Müslüman aileler genelde bebeklerin cenaze işlemini kendileri yaptırıyorlar.  Niyazi Hoca, törenden sonra beş yıldır değişik etkinlerde bir araya geldiği diğer dinlerin temsilcileriyle tek tek vedalaştı.   Ahmet İNCEL / MÜNİH
Bu ay sonunda görev süresi bitecek olan Münih DİTİM Merkez Camisi Din Görevlisi Niyazi Yıldırım hoca, Münih'te son ortak duasını yaptı.

Niyazi hoca, değişik kiliselerin din temsilcileriyle birlikte Münih STKM Kliniklerinde son altı ayda yaşamını yitiren bebekler için Ostfriedhof’ta (Doğu mezarlığı) düzenlenen ortaklaşa duaya katıldı. 

Kliniklerde erken doğum ve diğer nedenlerle yaşamını yitiren 500 gramdan daha hafif bebekler için düzenlenen ortak dua etkinliği, Staedtisches Klinikum München (STKM)' nın yaptırttığı özel kabrin başında yapıldı. Dualara, anne ve babalar da katıldı. Ortak dua öncesi STKM adına Bogenhausen Kliniği Müdürü Astrid Göttlicher bir konuşma yaparak anne babalara sabır diledi ve yönetim kurulu adına taziyelerini bildirdi.  Ortak duaya Arapça ve Almanca dua okuyarak katılan  Niyazi Yıldırım diğer dinlerin temsilcileriyle birlikte Almanca olarak “Rahmet” dasını okudu. 

Ortak duaya, Protestan kilisesini temsilen rahip Wolfgang Bomblies, Katolik Kilisesini temsilen Monika Hirschauer ve Yunan Ortodoks Kilisesi’ni temsilen de rahip İoannis Minas katıldı. Müzisyen Anna Mayer de törene  yan flütüyle seslendirdiği duygusal eserlerle renk katarken, bazı anne babalar ve bebek yakınları gözyaşlarına boğuldu.  

2006 yılında çıkan bir yasa gereği klinikler ailelerin bıraktıkları 500 gramın altındaki ölü bebekleri ailelerin izniyle kendileri gömüyor. Bebekler yer sıkıntısı nedeniyle yakılarak külleri gömüldüğü için maddi durumu iyi olan Müslüman aileler genelde bebeklerin cenaze işlemini kendileri yaptırıyorlar. 

Niyazi Hoca, törenden sonra beş yıldır değişik etkinlerde bir araya geldiği diğer dinlerin temsilcileriyle tek tek vedalaştı.

 

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.