NÜNBERG FİLM FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Kültür - Sanat 18.03.2016 - 06:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2242+ kez okundu.
 

NÜNBERG FİLM FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Nürnberg Film Festivali seyirci rekoruyla başarıyla tamamlandı
 21. Türkiye Almanya Film Festivali Pazar film gösterisi ve söyleşileriyle başarıyla kapandı. Seyircilerin geçen yıllara oranla çok olması ve söyleşilere aktif bir şekilde katılmaları, düşüncelerini ve sorularını yoğun bir şekilde ifade etmeleri hem sanatçıları hem de festivalcileri özellikle sevindirdi. Bu yıl seyirci sayısının artarak on bin rakamını geçmesi, festival programının iyi olmasına bağlayan organizatör heyeti başkanı Ayten Akyıldız, “Basariyla festivali tamamladığımız için çok mutluyum. Neredeyse 9 ay boyunca bu organizenin kusursuz olması için çalışıyoruz.2017'nin Mart ayında düzenleyeceğimiz 22. festivalimize hazırlıklar şimdiden büyük bir motivasyon ve sevinç ile başlamıştır. Aktif bir şekilde programımıza katılan seyircilerimize, sanat eserleriyle programımızın yüksek kalitede şekillenmesini sağlayan sanatçılarımıza, yapımcılarımıza ve festivalimizi ziyaret eden sinemacılarımıza çok teşekkür ederiz. Bu güzel katılımcılığın 2017'de de artarak devam etmesini dileriz“ dedi.  4 Mart tarihinde başlayan ve 10 gün süren Nürnberg Türk-Alman Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Festival başkanı Adil Kaya'nin açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, Ahu Öztürk'ün yönettiği Toz Bezi en iyi film seçilirken, bu filimde rol olan ve iki gündelikçi kadını oynayan Asiye Dinçsoy ile Nazan Kesal en iyi kadın oyuncu seçildiler. En iyi erkek oyuncu Herbert filmi ile Peter Kurth oldu. Kurth, Frankfurt'ta olduğu için törene katılamadı. Jüri özel ödülü ise God of Happiness filmi ile Dito Tsintsadze'nin oldu. Öngören ödülünü Küçük Kara Balıklar ile Serpil Güler kazandı. En iyi kısa film ödülü ise Tuhaf Zamanlar filmi ile Mehmet Emrah Erkanı'nin oldu. 21. Türkiye Almanya Film Festivali açılışını onur konuğu olarak ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır katılmıştı. Hüseyin Oluc-Erdal Akar | Nürnberg
Nürnberg Film Festivali seyirci rekoruyla başarıyla tamamlandı

 21. Türkiye Almanya Film Festivali Pazar film gösterisi ve söyleşileriyle başarıyla kapandı. Seyircilerin geçen yıllara oranla çok olması ve söyleşilere aktif bir şekilde katılmaları, düşüncelerini ve sorularını yoğun bir şekilde ifade etmeleri hem sanatçıları hem de festivalcileri özellikle sevindirdi. Bu yıl seyirci sayısının artarak on bin rakamını geçmesi, festival programının iyi olmasına bağlayan organizatör heyeti başkanı Ayten Akyıldız, “Basariyla festivali tamamladığımız için çok mutluyum. Neredeyse 9 ay boyunca bu organizenin kusursuz olması için çalışıyoruz.2017'nin Mart ayında düzenleyeceğimiz 22. festivalimize hazırlıklar şimdiden büyük bir motivasyon ve sevinç ile başlamıştır. Aktif bir şekilde programımıza katılan seyircilerimize, sanat eserleriyle programımızın yüksek kalitede şekillenmesini sağlayan sanatçılarımıza, yapımcılarımıza ve festivalimizi ziyaret eden sinemacılarımıza çok teşekkür ederiz. Bu güzel katılımcılığın 2017'de de artarak devam etmesini dileriz“ dedi.

 4 Mart tarihinde başlayan ve 10 gün süren Nürnberg Türk-Alman Film festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Festival başkanı Adil Kaya'nin açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde, Ahu Öztürk'ün yönettiği Toz Bezi en iyi film seçilirken, bu filimde rol olan ve iki gündelikçi kadını oynayan Asiye Dinçsoy ile Nazan Kesal en iyi kadın oyuncu seçildiler. En iyi erkek oyuncu Herbert filmi ile Peter Kurth oldu. Kurth, Frankfurt'ta olduğu için törene katılamadı. Jüri özel ödülü ise God of Happiness filmi ile Dito Tsintsadze'nin oldu. Öngören ödülünü Küçük Kara Balıklar ile Serpil Güler kazandı. En iyi kısa film ödülü ise Tuhaf Zamanlar filmi ile Mehmet Emrah Erkanı'nin oldu.

21. Türkiye Almanya Film Festivali açılışını onur konuğu olarak ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır katılmıştı.

Hüseyin Oluc-Erdal Akar | Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.