OBERSCHLEİSHEİM’DA GÖRKEMLİ 23 NİSAN

Yaşam 27.04.2016 - 18:11, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2164+ kez okundu.
 

OBERSCHLEİSHEİM’DA GÖRKEMLİ 23 NİSAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Oberschleissheim’da görkemli bir şölenle kutlandı.
Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Oberschleissheim’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı görkemli bir şölenle kutlandı. Oberschleissheim Türk-Alman Dostluk Derneği’nin düzenlediği kutlamaya, Türkler kadar Almanlar da büyük ilgi gösterdi. Türk ve Alman mili Marşlarının okunmasıyla başlayan kutlamada dernek başkanı Fehime Akıllıgil  bir açılış konuşması yaptı. Dernek olarak, 13. kez Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladıklarını söyleyen Akıllıgil, kutlamanın bölgede yaşayan Türk ve Alman çocuklarının bir arada eğlendikleri bir gelenek haline geldiğine dikkati çekti. Akıllıgil „tek amacımız yabancı bir ülkede, yabancı çocuklarının kendilerini burada kendi memleketlerinde gibi hissetmeleri ve o şekilde yaşamaları. Almanların kültürünü almaları ama kendi kültürlerini de unutmamaları. Aynı zamanda o güzel Türk kültürünü Almanya’da tanıtmak” dedi. Kutlamada bir konuşma yapan Oberschleissheim Belediye Başkanı Christian Kuchlbauer etkinliğin kasabadaki birlikte yaşamı güçlendirdiğini dikkati çekti. Etkinlikte, Alman-Türk Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan da yer aldı.  Şenlikte değişik okullardan gelen öğrenciler, dans gösterileriyle konuklardan bol bol alkış aldılar. Münih Türk Dil ve Kültür Okulu öğrencilerinin gösterileri ayakta alkışlandı. Ünlü udi Bahri Çetintaş ve arkadaşları Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini  seslendirirken, salonu dolduran konuklara duygulu anlar yaşattı. İbrahim Bozkurt yönetiminde küçük bir oyun sergileyen Türk Minikler Tiyatro Grubu üyeleri izleyenlerin hayranlığını kazandılar ve uzun sür alkışlandılar. “Fleckerlteppich” müzik grubunun iki dilli olarak söylediği parçalar büyük beğeni kazandı. Eğitmenleri Zeki Bekar yönetiminde saz çalarak türküler seslendirerek, bir konser veren minikler, performanslarıyla büyük sempati topladılar.  Ahmet iNCEL / MÜNİH
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Oberschleissheim’da görkemli bir şölenle kutlandı.

Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Oberschleissheim’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı görkemli bir şölenle kutlandı.

Oberschleissheim Türk-Alman Dostluk Derneği’nin düzenlediği kutlamaya, Türkler kadar Almanlar da büyük ilgi gösterdi.

Türk ve Alman mili Marşlarının okunmasıyla başlayan kutlamada dernek başkanı Fehime Akıllıgil  bir açılış konuşması yaptı. Dernek olarak, 13. kez Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladıklarını söyleyen Akıllıgil, kutlamanın bölgede yaşayan Türk ve Alman çocuklarının bir arada eğlendikleri bir gelenek haline geldiğine dikkati çekti. Akıllıgil „tek amacımız yabancı bir ülkede, yabancı çocuklarının kendilerini burada kendi memleketlerinde gibi hissetmeleri ve o şekilde yaşamaları. Almanların kültürünü almaları ama kendi kültürlerini de unutmamaları. Aynı zamanda o güzel Türk kültürünü Almanya’da tanıtmak” dedi.

Kutlamada bir konuşma yapan Oberschleissheim Belediye Başkanı Christian Kuchlbauer etkinliğin kasabadaki birlikte yaşamı güçlendirdiğini dikkati çekti. Etkinlikte, Alman-Türk Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan da yer aldı. 

Şenlikte değişik okullardan gelen öğrenciler, dans gösterileriyle konuklardan bol bol alkış aldılar. Münih Türk Dil ve Kültür Okulu öğrencilerinin gösterileri ayakta alkışlandı. Ünlü udi Bahri Çetintaş ve arkadaşları Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserlerini  seslendirirken, salonu dolduran konuklara duygulu anlar yaşattı. İbrahim Bozkurt yönetiminde küçük bir oyun sergileyen Türk Minikler Tiyatro Grubu üyeleri izleyenlerin hayranlığını kazandılar ve uzun sür alkışlandılar. “Fleckerlteppich” müzik grubunun iki dilli olarak söylediği parçalar büyük beğeni kazandı. Eğitmenleri Zeki Bekar yönetiminde saz çalarak türküler seslendirerek, bir konser veren minikler, performanslarıyla büyük sempati topladılar. 

Ahmet iNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.