ÖĞRENCİLER KONSOLOSLUK ÖNÜNDE BULUŞTU

Yaşam 03.02.2021 - 22:58, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1685+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER KONSOLOSLUK ÖNÜNDE BULUŞTU

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık bir aydır devam eden protestolarda artan polis şiddetine maruz kalan öğrencilere destek vermek için biraraya gelen Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün Münih Türk Başkonsolosluğu önünde buluştu.
Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık bir aydır devam eden protestolarda artan polis şiddetine maruz kalan öğrencilere destek vermek için biraraya gelen Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün Münih Türk Başkonsolosluğu önünde buluştu. Türkiye’de suların durulmaması üzerine Münih’teki öğrenciler bu duruma sessiz kalmayarak üniversite direnişine yönelik desteğine bir yenisini daha ekledi. Alınan izinler ve korona önlemleri çerçevesinde ikinci eylemlerini Münih’teki Türk Başkonsolosluğu önünde gerçekleştiren Boğaziçi üniversitesi mezunları, Türkiye’de öğrencilerin gözaltına alınması ve öğrencilere yapılan sert müdahalelere karşı ‘Aşağı Bakmayacağız!’ pankartları açarak taleplerini bildirdiler.    Türkçe ve İngilizce bildiriler okundu… Okunan bildiride “ Bizler Münih’te yaşayan Boğaziçi Mezunları ve Özgür Akademi Savunucuları olarak tüm bu dehşet verici haberleri yakından takip ettiğimizi, nefret söylemlerinden, insan hakları ihlallerinden, barışçıl olmayan yöntemlerden ve polis şiddetinden endişe ettiğimizi belirtmek istiyoruz.” denildi.  Öğrenciler Münih Türk Başkonsolosluğu önünde yaptıkları açıklamada şu taleplerde bulundu; -    4 Ocaktan bu yana gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan tüm öğrenciler ve özgür akademi savunucuları derhal serbest bırakılsın. -    Hukuk dışı uygulamalar ve polis şiddeti bir an önce son bulsun. Boğaziçi Üniversitesi ve çevresindeki polis ablukası kaldırılsın.  -    LGBTİ+ bireyler üzerindeki hedef gösterme politikaları ve nefret söylemleri derhal son bulsun. İnsan hakları çerçevesindeki gerekli yaptırımlar uygulansın. -    Boğaziçi öğrenci kulüplerine yapılan usulsüz aramalar ve öğrenci aktiviteleri üzerindeki müdahaleler derhal son bulsun. -    Rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik bir şekilde yapılsın. Başta atanmış rektör Melih Bulu olmak üzere, Türkiye’deki tüm atanmış rektörler derhal istifa etsin.  Geçtiğimiz günlerde Münih’te Max Joseph Meydanı’nı dolduran öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi ve diğer beş üniversiteye usulsüzce rektör atanmasına karşı tepkilerini gösterdikleri barışçıl bir eylem düzenlemişlerdi. Münih’te yaşayan Boğaziçi mezunları ve Özgür Akademi Savunucuları, önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bir protesto gösterisi yapacaklarını bildirerek alandan olaysız bir şekilde ayrıldı. Övgü Şeniz Çetin / Münih   Münihin Sesi Sosyal Medya adresleri; FacebookSayfa➤ https://www.facebook.com/munihinsesi Instagram➤ https://www.instagram.com/munihinsesi FacebookGrup➤ https://www.facebook.com/groups/munihinsesi Youtube ➤ https://www.youtube.com/munihinsesi WhatsAppGrup ➤ +905368638699  
Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık bir aydır devam eden protestolarda artan polis şiddetine maruz kalan öğrencilere destek vermek için biraraya gelen Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün Münih Türk Başkonsolosluğu önünde buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık bir aydır devam eden protestolarda artan polis şiddetine maruz kalan öğrencilere destek vermek için biraraya gelen Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün Münih Türk Başkonsolosluğu önünde buluştu.


Türkiye’de suların durulmaması üzerine Münih’teki öğrenciler bu duruma sessiz kalmayarak üniversite direnişine yönelik desteğine bir yenisini daha ekledi. Alınan izinler ve korona önlemleri çerçevesinde ikinci eylemlerini Münih’teki Türk Başkonsolosluğu önünde gerçekleştiren Boğaziçi üniversitesi mezunları, Türkiye’de öğrencilerin gözaltına alınması ve öğrencilere yapılan sert müdahalelere karşı ‘Aşağı Bakmayacağız!’ pankartları açarak taleplerini bildirdiler. 
 


Türkçe ve İngilizce bildiriler okundu…


Okunan bildiride “ Bizler Münih’te yaşayan Boğaziçi Mezunları ve Özgür Akademi Savunucuları olarak tüm bu dehşet verici haberleri yakından takip ettiğimizi, nefret söylemlerinden, insan hakları ihlallerinden, barışçıl olmayan yöntemlerden ve polis şiddetinden endişe ettiğimizi belirtmek istiyoruz.” denildi. 
Öğrenciler Münih Türk Başkonsolosluğu önünde yaptıkları açıklamada şu taleplerde bulundu;


-    4 Ocaktan bu yana gözaltına alınan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan tüm öğrenciler ve özgür akademi savunucuları derhal serbest bırakılsın.
-    Hukuk dışı uygulamalar ve polis şiddeti bir an önce son bulsun. Boğaziçi Üniversitesi ve çevresindeki polis ablukası kaldırılsın. 
-    LGBTİ+ bireyler üzerindeki hedef gösterme politikaları ve nefret söylemleri derhal son bulsun. İnsan hakları çerçevesindeki gerekli yaptırımlar uygulansın.
-    Boğaziçi öğrenci kulüplerine yapılan usulsüz aramalar ve öğrenci aktiviteleri üzerindeki müdahaleler derhal son bulsun.
-    Rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik bir şekilde yapılsın. Başta atanmış rektör Melih Bulu olmak üzere, Türkiye’deki tüm atanmış rektörler derhal istifa etsin. 


Geçtiğimiz günlerde Münih’te Max Joseph Meydanı’nı dolduran öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi ve diğer beş üniversiteye usulsüzce rektör atanmasına karşı tepkilerini gösterdikleri barışçıl bir eylem düzenlemişlerdi. Münih’te yaşayan Boğaziçi mezunları ve Özgür Akademi Savunucuları, önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bir protesto gösterisi yapacaklarını bildirerek alandan olaysız bir şekilde ayrıldı.


Övgü Şeniz Çetin / Münih

 

Münihin Sesi Sosyal Medya adresleri;
WhatsAppGrup ➤ +905368638699
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.