ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE KURSU

Eğitim 31.01.2016 - 19:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3121+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE KURSU

Landshut Üniversitesi Türkçe öğretmeni Dr.phil.Tülin Güvenç Mecillioğlu öğrencilere Türkçe kursları veriyor
Yirmi senedir Landshut'ta ders verdiğini belirten Tülin Güvenç Mecillioğlu; "Hem Türkçe yabancı dil, hem de 5. yılına giren Türkçe köken dil programını sunuyorum. Landshut Hochschule’de (Üniversite) ders veriyorum. Münih Ludwig Maximilians Üniversitesinde İletişim Bilimi, Sosyoloji ve Politika okuyup, doktoramı " Türk Basınında Almanya'nın Birleşmesi " konusunda yaptım ve tezim kitap olarak yayımlandı" dedi. Türkçe'nin 2012 yılından beri Landshut Üniversitesinde köken dil olarak öğretildiğini belirten Mecillioğlu; "Alman üniversitelerinde köken dil konusunda bir öncü Landshut. Diğer üniversiteler de köken dili sunmaya başladılar. Örneğin benim 2013 yılında köken dil/ana dil Türkçe dersini vermeğe başladığım Hochschule München'de şuana kadar henüz kapsamlı değil.Bu pilot proje iki yıl sürüyor: ilk yıl yazı ve ikinci yıl konuşma ağırlıklı olarak dil eğitimi veriliyor. Öğrenciler okudukları bölümün yanı sıra  ana dillerini iki yıl geliştirerek bilhassa çalışma alanlarına yönelik konuları işliyor, resmi  ve mesleki yazışmaları ögreniyorlar. Ayrıca sunum yaparak kendileri Türkçe literatürü araştırma yapma fırsatı buluyor, kendilerini sözlü ve bilimsel olarak ifade etmeyi öğreniyorlar.  Kendi aralarında yaptıkları tartışma ve görüş alış verişi hem onların kaynaşmasını hem de mülakat konusunda donanımlarını artırmalarını sağlıyor. Zaten potansiyel donanımları olan ana dillerini geliştirerek ilerde her iki ülkede de iş alanında avantajlarını artırırken, uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanlarında başarıyı daha kolay yakalayabiliyorlar" dedi.  Kurslar aynı zamanda Türkiye'deki üniversitelerle olan işbirliğine katkıda bulunduğuna da değinen Mecillioğlu; "Landshut ile Akdeniz Üniversitesi (Antalya) ve Aydın Üniversitesi (İstanbul) işbirliği içinde. Kurslardaki öğrenciler örneğin 15 kişilik bir ekiple 2013 yılında Akdeniz Üniversitesinin Gençlik Festivaline katıldı. Ayrıca ögrenciler Türk üniversitelerinde değişim programı çercevesinde bir sömestr okuyup, çift diploma da yapabiliyorlar" dedi. Tevfik ŞENDÖL / Landshut
Landshut Üniversitesi Türkçe öğretmeni Dr.phil.Tülin Güvenç Mecillioğlu öğrencilere Türkçe kursları veriyor

Yirmi senedir Landshut'ta ders verdiğini belirten Tülin Güvenç Mecillioğlu; "Hem Türkçe yabancı dil, hem de 5. yılına giren Türkçe köken dil programını sunuyorum. Landshut Hochschule’de (Üniversite) ders veriyorum. Münih Ludwig Maximilians Üniversitesinde İletişim Bilimi, Sosyoloji ve Politika okuyup, doktoramı " Türk Basınında Almanya'nın Birleşmesi " konusunda yaptım ve tezim kitap olarak yayımlandı" dedi.

Türkçe'nin 2012 yılından beri Landshut Üniversitesinde köken dil olarak öğretildiğini belirten Mecillioğlu; "Alman üniversitelerinde köken dil konusunda bir öncü Landshut. Diğer üniversiteler de köken dili sunmaya başladılar. Örneğin benim 2013 yılında köken dil/ana dil Türkçe dersini vermeğe başladığım Hochschule München'de şuana kadar henüz kapsamlı değil.Bu pilot proje iki yıl sürüyor: ilk yıl yazı ve ikinci yıl konuşma ağırlıklı olarak dil eğitimi veriliyor. Öğrenciler okudukları bölümün yanı sıra  ana dillerini iki yıl geliştirerek bilhassa çalışma alanlarına yönelik konuları işliyor, resmi  ve mesleki yazışmaları ögreniyorlar. Ayrıca sunum yaparak kendileri Türkçe literatürü araştırma yapma fırsatı buluyor, kendilerini sözlü ve bilimsel olarak ifade etmeyi öğreniyorlar.  Kendi aralarında yaptıkları tartışma ve görüş alış verişi hem onların kaynaşmasını hem de mülakat konusunda donanımlarını artırmalarını sağlıyor. Zaten potansiyel donanımları olan ana dillerini geliştirerek ilerde her iki ülkede de iş alanında avantajlarını artırırken, uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanlarında başarıyı daha kolay yakalayabiliyorlar" dedi. 

Kurslar aynı zamanda Türkiye'deki üniversitelerle olan işbirliğine katkıda bulunduğuna da değinen Mecillioğlu; "Landshut ile Akdeniz Üniversitesi (Antalya) ve Aydın Üniversitesi (İstanbul) işbirliği içinde. Kurslardaki öğrenciler örneğin 15 kişilik bir ekiple 2013 yılında Akdeniz Üniversitesinin Gençlik Festivaline katıldı. Ayrıca ögrenciler Türk üniversitelerinde değişim programı çercevesinde bir sömestr okuyup, çift diploma da yapabiliyorlar" dedi.

Tevfik ŞENDÖL / Landshut

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.