OKTOBERFEST’E ALTERNATİF WIRTSHAUSWIESN

Yaşam 19.09.2020 - 17:29, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2157+ kez okundu.
 

OKTOBERFEST’E ALTERNATİF WIRTSHAUSWIESN

Dünyanın en büyük bira festivali olarak bilinen Oktoberfest’in bu yıl korona virüsü nedeni ile iptal edilmesinin ardından alternatif olarak düzenlenen “Wirtshauswiesn” festivali başladı. Festival, Oktoberfest ile aynı tarihler olan 19 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Dünyanın en büyük bira festivali olarak bilinen Oktoberfest’in bu yıl  korona virüsü nedeni ile iptal edilmesinin ardından alternatif olarak düzenlenen “Wirtshauswiesn” festivali başladı.  Festival, Oktoberfest ile aynı tarihler olan 19 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.     "Wiesn (Çayır)  bir mekan değil, bir yaşam tarzıdır" sloganıyla 54 farklı restoran, bar ve bira bahçesi Oktoberfest hayranları için kapılarını açtı. Wirtshauswiesn'e dahil olan tüm işletmeler, bira severlere Oktoberfest atmosferini yaşatmak için bayrak, poster ve logoları ile mekanlarını günler öncesinden süsledi.   Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Wirtshauswiesn” turistlerden yoksun olacağı için daha çok Münih halkına hitap edecek.    Wirtshauswiesn’e katılan restoranlara giriş ücretsiz olacak. Yiyecek, içecek ve canlı müzikler Oktoberfest’in konseptine uygun olacak.   Wirsthauswiesn’ı destekleyen restaurant, bar ve bira bahçeleri  Münih’in merkezi olan Marienplatz, Odeonsplatz, Viktualienmarkt, Odeonsplat, Isartor bölgelerinde yoğunlukta yer alıyor.   Festivale ilginin olması halinde, festivalin önümüzdeki yıllarda Oktoberfest'e paralel olarak devam edebileceği de ön görülüyor. .     Oktoberfest fanatiklerine kötü haber   Geçtiğimiz senelerde sabahın erken saatlerinde Oktoberfest’in her yıl düzenlendiği Theresienwiese alanında alternatif bir etkinlik düzenlemek isteyenlere kötü haber.  19 Eylül Cumartesi gününden Pazar günü akşam 18.00’e kadar Theresienwiese bölgesinde alkol tüketimi yasaklandı.  Yasağa uymayan içicileri 150 Avro, satıcıları ise 500 Avro para cezası verilecek.   Deniz Gezginci / Münih   Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.    ✔  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi  ✔  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi  ✔  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi ✔  WhatsApp Grup: +90 5368638699  ✔  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 
Dünyanın en büyük bira festivali olarak bilinen Oktoberfest’in bu yıl korona virüsü nedeni ile iptal edilmesinin ardından alternatif olarak düzenlenen “Wirtshauswiesn” festivali başladı. Festival, Oktoberfest ile aynı tarihler olan 19 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünyanın en büyük bira festivali olarak bilinen Oktoberfest’in bu yıl  korona virüsü nedeni ile iptal edilmesinin ardından alternatif olarak düzenlenen “Wirtshauswiesn” festivali başladı.  Festival, Oktoberfest ile aynı tarihler olan 19 Eylül – 04 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.  

 

"Wiesn (Çayır)  bir mekan değil, bir yaşam tarzıdır" sloganıyla 54 farklı restoran, bar ve bira bahçesi Oktoberfest hayranları için kapılarını açtı. Wirtshauswiesn'e dahil olan tüm işletmeler, bira severlere Oktoberfest atmosferini yaşatmak için bayrak, poster ve logoları ile mekanlarını günler öncesinden süsledi.

 

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Wirtshauswiesn” turistlerden yoksun olacağı için daha çok Münih halkına hitap edecek. 

 

Wirtshauswiesn’e katılan restoranlara giriş ücretsiz olacak. Yiyecek, içecek ve canlı müzikler Oktoberfest’in konseptine uygun olacak.

 

Wirsthauswiesn’ı destekleyen restaurant, bar ve bira bahçeleri  Münih’in merkezi olan Marienplatz, Odeonsplatz, Viktualienmarkt, Odeonsplat, Isartor bölgelerinde yoğunlukta yer alıyor.

 

Festivale ilginin olması halinde, festivalin önümüzdeki yıllarda Oktoberfest'e paralel olarak devam edebileceği de ön görülüyor. .

 

 

Oktoberfest fanatiklerine kötü haber

 

Geçtiğimiz senelerde sabahın erken saatlerinde Oktoberfest’in her yıl düzenlendiği Theresienwiese alanında alternatif bir etkinlik düzenlemek isteyenlere kötü haber.  19 Eylül Cumartesi gününden Pazar günü akşam 18.00’e kadar Theresienwiese bölgesinde alkol tüketimi yasaklandı.  Yasağa uymayan içicileri 150 Avro, satıcıları ise 500 Avro para cezası verilecek.

 

Deniz Gezginci / Münih

 

Münihin Sesi'ni sosyal medyadan takip ediyor musunuz ? Linklerin üzerine tıklayarak bizi sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 

  Instagram: www.instagram.com/munihinsesi 

  Facebook: www.facebook.com/munihinsesi 

  Facebook Grup: www.facebook.com/groups/munihinsesi

  WhatsApp Grup: +90 5368638699 

  Youtube Kanalı: www.youtube.com/c/munihinsesi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.