SON 3 GÜN : SEÇİM SAATLERİ UZATILDI

Siyaset 23.10.2015 - 16:15, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1322+ kez okundu.
 

SON 3 GÜN : SEÇİM SAATLERİ UZATILDI

1 Kasım genel seçimleri için yurt dışında oy kullanma süresinde son üç güne girildi. 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde sandıklar yerel saatle 09:00-21:00 saatleri arasında açık olacak.
24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde sandıklar yerel saatle 09:00-21:00 saatleri arasında açık olacak. Bu günlerde saat 21:00’den önce oy kullanmak amacıyla seçim alanına gelen tüm seçmenlerin işlemleri tamamlanana kadar sandıklar açık tutulacak. 8 Ekim’de başlayan yurt dışında oy kullanma maratonu 25 Ekim Pazar akşamı sona erecek.  Türkiye’deki 1 Kasım genel seçimleri için yurt dışındaki seçim noktalarında oy kullanma süresinin dolmasına sadece üç gün kaldı. 2,8 milyon Türk seçmenin yaşadığı yurt dışında 8 Ekim’de başlayan seçim maratonu 25 Ekim Pazar akşamı sona erecek. Gümrüklerde oy kullanma işlemleri ise 1 Kasım’a kadar sürecek.   Almanya’daki 1,4 milyon seçmen, dokuzu konsolosluk, dördü konsolosluğun belirlediği yerler olmak üzere 13 merkezde kurulan seçim alanlarında üç gün daha oyunu kullanabilecek.   Oy kullanmanın Türkiye’ye karşı en önemli vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Türk sivil toplum kuruluşları (STK) vatandaşlara, “bir oyla ne olur” veya “oyum zaten çalınacak” gibi yanlış anlayışlarla oy kullanmamazlık etmeme çağrısı yapıyor.   STK’lar “Asıl oyunu kullanmayan kendisi çöpe atmış olur. Kullanılmayan her oy sahibince çalınmış demektir” diyor. Siyasi parti temsilcileri de konsolosluklarda, oy sandığı, oy torbaları ve Türkiye’ye intikal süreçlerini güvenli bulduklarını bildirerek, vatandaşlara oyunu kullanma çağrısı yapıyor.   STK ve konsolosluk yetkilileri ayrıca, hafta sonları aşırı yoğunluk yaşandığını bildirdikleri seçim alanlarına hafta içi saat 19:00 öncesi gitmelerini tavsiye ediyor.   Konsolosluk kaynakları, Almanya’da seçimlere katılımın yüzde 30’u bulduğunu, 25 Ekim’e kadar, 7 Haziran’daki katılım oranı olan yüzde 38’in aşılabileceğini bildiriyor.
1 Kasım genel seçimleri için yurt dışında oy kullanma süresinde son üç güne girildi. 24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde sandıklar yerel saatle 09:00-21:00 saatleri arasında açık olacak.

24 Ekim Cumartesi ve 25 Ekim Pazar günlerinde sandıklar yerel saatle 09:00-21:00 saatleri arasında açık olacak. Bu günlerde saat 21:00’den önce oy kullanmak amacıyla seçim alanına gelen tüm seçmenlerin işlemleri tamamlanana kadar sandıklar açık tutulacak.

8 Ekim’de başlayan yurt dışında oy kullanma maratonu 25 Ekim Pazar akşamı sona erecek. 

Türkiye’deki 1 Kasım genel seçimleri için yurt dışındaki seçim noktalarında oy kullanma süresinin dolmasına sadece üç gün kaldı. 2,8 milyon Türk seçmenin yaşadığı yurt dışında 8 Ekim’de başlayan seçim maratonu 25 Ekim Pazar akşamı sona erecek. Gümrüklerde oy kullanma işlemleri ise 1 Kasım’a kadar sürecek.

 

Almanya’daki 1,4 milyon seçmen, dokuzu konsolosluk, dördü konsolosluğun belirlediği yerler olmak üzere 13 merkezde kurulan seçim alanlarında üç gün daha oyunu kullanabilecek.

 

Oy kullanmanın Türkiye’ye karşı en önemli vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Türk sivil toplum kuruluşları (STK) vatandaşlara, “bir oyla ne olur” veya “oyum zaten çalınacak” gibi yanlış anlayışlarla oy kullanmamazlık etmeme çağrısı yapıyor.

 

STK’lar “Asıl oyunu kullanmayan kendisi çöpe atmış olur. Kullanılmayan her oy sahibince çalınmış demektir” diyor. Siyasi parti temsilcileri de konsolosluklarda, oy sandığı, oy torbaları ve Türkiye’ye intikal süreçlerini güvenli bulduklarını bildirerek, vatandaşlara oyunu kullanma çağrısı yapıyor.

 

STK ve konsolosluk yetkilileri ayrıca, hafta sonları aşırı yoğunluk yaşandığını bildirdikleri seçim alanlarına hafta içi saat 19:00 öncesi gitmelerini tavsiye ediyor.

 

Konsolosluk kaynakları, Almanya’da seçimlere katılımın yüzde 30’u bulduğunu, 25 Ekim’e kadar, 7 Haziran’daki katılım oranı olan yüzde 38’in aşılabileceğini bildiriyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.