ÜÇ BEŞ KİŞİ MÜLTECİLERE KUCAK AÇTI

Yaşam 29.11.2016 - 04:18, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2249+ kez okundu.
 

ÜÇ BEŞ KİŞİ MÜLTECİLERE KUCAK AÇTI

Münih ÜÇ BEŞ KİŞİ Derneği kente yaşayan mültecilere kucak açtı.
Hükümetin himayesindeki “Beraber Buradayız” etkinlikleri bünyesinde,  derneği Sürahi Kültür Cafe’ de mülteci çocukları ağırlayan dernek, ilk etapta açık kahvaltı sundu. Gün boyu süren etkinlikte Devrim Nogay ve Tanju Karataş  müzikleriyle mültecilere unutulmaz bir gün yaşattı.  “SİZLER ARTIK MÜNİH’İN BİR PARÇASISINIZ” Mültecileri Almanca olarak selamlayan ÜÇ BEŞ KİŞİ hareketi başkanı Levent Ekiz, Samir Sakal tarafından tercüme edilen konuşmasında “Sizler yurtlarınızı terk ederek buralara gelmek zorunda kaldınız. Size burada mülteci veya göçmen diyorlar. Burada doğup büyüdüğüm halde bana da hala göçmen diyorlar. Biz bu ayrıştırıcı hitap tarzını ret diyoruz. Sizler ve bizler artık göçmen değiliz, sizler de atık Münih’İn bir parçasısınız” dedi.  TÜM GÜN SÜRDÜ Tüm gün boyu süren etkinlikte, çocukları mutlu etmek için her şey düşünüldü. Bir sibirbaz çocukları şovuyla şaşırtırken eğlendirdi. Çocuklar aldıkları küçük hediyelerle mutlu  olurken, yetişkinlere Arap usulu yapılmış “Mirza kahvesi” sunuldu.   Ahmet  İNCEL / MÜNİH
Münih ÜÇ BEŞ KİŞİ Derneği kente yaşayan mültecilere kucak açtı.

Hükümetin himayesindeki “Beraber Buradayız” etkinlikleri bünyesinde,  derneği Sürahi Kültür Cafe’ de mülteci çocukları ağırlayan dernek, ilk etapta açık kahvaltı sundu. Gün boyu süren etkinlikte Devrim Nogay ve Tanju Karataş  müzikleriyle mültecilere unutulmaz bir gün yaşattı. 

“SİZLER ARTIK MÜNİH’İN BİR PARÇASISINIZ”

Mültecileri Almanca olarak selamlayan ÜÇ BEŞ KİŞİ hareketi başkanı Levent Ekiz, Samir Sakal tarafından tercüme edilen konuşmasında “Sizler yurtlarınızı terk ederek buralara gelmek zorunda kaldınız. Size burada mülteci veya göçmen diyorlar. Burada doğup büyüdüğüm halde bana da hala göçmen diyorlar. Biz bu ayrıştırıcı hitap tarzını ret diyoruz. Sizler ve bizler artık göçmen değiliz, sizler de atık Münih’İn bir parçasısınız” dedi. 

TÜM GÜN SÜRDÜ

Tüm gün boyu süren etkinlikte, çocukları mutlu etmek için her şey düşünüldü. Bir sibirbaz çocukları şovuyla şaşırtırken eğlendirdi. Çocuklar aldıkları küçük hediyelerle mutlu  olurken, yetişkinlere Arap usulu yapılmış “Mirza kahvesi” sunuldu.  

Ahmet  İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.