UEFA’YA İNAT MÜNİH GÖKKUŞAĞI RENKLERİNE BOYANDI

Yaşam 24.06.2021 - 07:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2684+ kez okundu.
 

UEFA’YA İNAT MÜNİH GÖKKUŞAĞI RENKLERİNE BOYANDI

UEFA “politik bir eylem olacağı” gerekçesi ile Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda dün oynanan Almanya – Macaristan maçında Allianz Arena’nın gökkuşağı renklerinde ışıklandırılmasına izin vermeyince Almanya’nın Münih şehri rengârenk oldu.
UEFA’nın kararını protesto etmek için Münih’teki tarihi belediye binası, yine tarihi mekanlardan olan Olimpiyat Kulesi, sinema binaları, metro istasyonları başta olmak üzere şehrin dört bir yanı gökkuşağı renklerine boyandı.  İnsanlar kollarında LGBTQ+’ı simgeleyen gökkuşağı rengindeki bantlar ve üzerlerine aldıkları bayraklarla sokaklara döküldü.   Ne olmuştu?   Münih Şehir Konseyi, Macaristan hükümeti tarafından geçtiğimiz hafta kabul edilen LGBTQ+ karşıtı bir yasayı protesto etmek amacı ile Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda dün oynanan Almanya – Macaristan maçında Allianz Arena’yı gökkuşağı renginde ışıklandırmak istemiş ve bu teklifi UEFA yetkililerine sunmuştu.   UEFA bu teklifi “politik bir eylem olacağı” gerekçesi ile kabul etmeyince UEFA’nın kararını protesto etmek için Münih şehri dün gökkuşağı renklerine boyandı.   Macaristan Ulusal Parlamentosu tarafından geçtiğimiz hafta kabul edilen yasa, eşcinselliği ve cinsiyet değişimini teşvik ettiği düşünülen okul eğitimlerinin engellenmesini içeriyordu.   Münih Belediye Başkanı Dieter  Reiter konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “UEFA’nın Münih’te LGBTQ+ topluluğu ile hoşgörü, saygı ve dayanışma göstermek istemesini yasaklamasını utanç verici buluyorum” dedi.   Deniz Gezginci - Münih
UEFA “politik bir eylem olacağı” gerekçesi ile Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda dün oynanan Almanya – Macaristan maçında Allianz Arena’nın gökkuşağı renklerinde ışıklandırılmasına izin vermeyince Almanya’nın Münih şehri rengârenk oldu.

UEFA’nın kararını protesto etmek için Münih’teki tarihi belediye binası, yine tarihi mekanlardan olan Olimpiyat Kulesi, sinema binaları, metro istasyonları başta olmak üzere şehrin dört bir yanı gökkuşağı renklerine boyandı.  İnsanlar kollarında LGBTQ+’ı simgeleyen gökkuşağı rengindeki bantlar ve üzerlerine aldıkları bayraklarla sokaklara döküldü.

 

Ne olmuştu?

 

Münih Şehir Konseyi, Macaristan hükümeti tarafından geçtiğimiz hafta kabul edilen LGBTQ+ karşıtı bir yasayı protesto etmek amacı ile Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda dün oynanan Almanya – Macaristan maçında Allianz Arena’yı gökkuşağı renginde ışıklandırmak istemiş ve bu teklifi UEFA yetkililerine sunmuştu.   UEFA bu teklifi “politik bir eylem olacağı” gerekçesi ile kabul etmeyince UEFA’nın kararını protesto etmek için Münih şehri dün gökkuşağı renklerine boyandı.

 

Macaristan Ulusal Parlamentosu tarafından geçtiğimiz hafta kabul edilen yasa, eşcinselliği ve cinsiyet değişimini teşvik ettiği düşünülen okul eğitimlerinin engellenmesini içeriyordu.

 

Münih Belediye Başkanı Dieter  Reiter konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “UEFA’nın Münih’te LGBTQ+ topluluğu ile hoşgörü, saygı ve dayanışma göstermek istemesini yasaklamasını utanç verici buluyorum” dedi.

 

Deniz Gezginci - Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.