ZİHİNSEL ENGELLİ SPORCULARA ÜST DÜZEY DESTEK

Spor 17.06.2016 - 14:40, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3045+ kez okundu.
 

ZİHİNSEL ENGELLİ SPORCULARA ÜST DÜZEY DESTEK

Nürnberg KSC Leopard Tekvando Okulu‘nda Mart ayında başlatılan bedensel ve zihinsel engelli sporculara yönelik Para-Taekwondo ve kendini koruma kurslarında büyük başarılar elde edildi.
 Aralarında biri Türk olan 10 zihinsel  engelli sporcu, Para-Taekwondo hocası Halim Çelik’in büyük özverisi ile üç aylık bir kurs döneminin ardından Almanya’da bir ilk olarak kuşak imtihanına tabi tutuldular. Bertolt-Brecht-Schule’de yapılan kuşak imtihan sınavı üst düzey prtokol tarafından ilgiyle izlendi. Düzenlenen programa Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Taekwondo Federasyonu Onur Başkanı Reiner Hofer, Nürnberg Belediyesi Eğitim Merkezi Sorumlusu Michael Galle-Bammes, Alman Ordusu Spor Teşvik Hocası Sergei Kolb ve Alman Milli Takım Antröneri Nurettin Yılmaz izledi. Yapılan imtihanda komutları yerine getiren bedensel ve zihinsel engelli sporcular diplomalarını alarak sarı kuşak sahibi oldular. Mutlulukları gözelerinden okunan sporcuların aileleride duygulu anlar yaşadı.  Erdal Akar / Nürnberg
Nürnberg KSC Leopard Tekvando Okulu‘nda Mart ayında başlatılan bedensel ve zihinsel engelli sporculara yönelik Para-Taekwondo ve kendini koruma kurslarında büyük başarılar elde edildi.

 Aralarında biri Türk olan 10 zihinsel  engelli sporcu, Para-Taekwondo hocası Halim Çelik’in büyük özverisi ile üç aylık bir kurs döneminin ardından Almanya’da bir ilk olarak kuşak imtihanına tabi tutuldular. Bertolt-Brecht-Schule’de yapılan kuşak imtihan sınavı üst düzey prtokol tarafından ilgiyle izlendi.

Düzenlenen programa Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Taekwondo Federasyonu Onur Başkanı Reiner Hofer, Nürnberg Belediyesi Eğitim Merkezi Sorumlusu Michael Galle-Bammes, Alman Ordusu Spor Teşvik Hocası Sergei Kolb ve Alman Milli Takım Antröneri Nurettin Yılmaz izledi.

Yapılan imtihanda komutları yerine getiren bedensel ve zihinsel engelli sporcular diplomalarını alarak sarı kuşak sahibi oldular. Mutlulukları gözelerinden okunan sporcuların aileleride duygulu anlar yaşadı.

 Erdal Akar / Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.