HARF DEVRİMİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

 

Münih Kitap Kulübü tarafından 18 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Zoom platformu üzerinden “Harf Devrimi – 1 Kasım 1928” konu başlığı ile online sunum ve söyleşi gerçekleştirilecek.
 

Moderatörlüğünü gazeteci Deniz Gezginci’nin yapacağı etkinlikte sunumu CHP - Bavyera Münih Gençlik Kolları Başkanı ve Yüksek Endüstri Mühendisi Utku Öziz gerçekleştirecek. Utku Öziz katılımcıları eski alfabelerden bilgisayar kodlarına, Türkçe konuşan Rumlardan Kur’an-ı Kerim'e,  Osmanlıcadan Modern Türk harflerine uzanan bir tarih yolculuğuna çıkaracak. Sunumun ardından söyleşiye geçilecek ve katılımcıların soruları yanıtlanacak. Katılım sınırlı olduğundan söyleşiye katılmak isteyenlerin denizgezginci@hotmail.com adresine mail atmaları gerekmektedir. Zoom katılım linki ve şifresi kendilerine gönderilecektir. Etkinlik ücretsizdir.

 

Munihinsesi.com / özel

 

Münihin Sesi Sosyal Medya adresleri; FacebookSayfa➤ https://www.facebook.com/munihinsesi Instagram➤ https://www.instagram.com/munihinsesi FacebookGrup➤ https://www.facebook.com/groups/munihinsesi Youyube ➤ https://www.youtube.com/munihinsesi WhatsAppGrup ➤ +905368638699