SCHMİD AKADEMİSYENLERİN İFTARINA KATILDI

Münih Akademisyenler Platformu - Münchener Akademiker Plattform e.V. (MAP)’ın verdiği iftar davetinin onur konuğu Münih 2. Belediye Başkanı Josef Schmid oldu. Schmid, konuşmasında Türk akademisyenlere övgüler yağdırdı.  MAP´in geleneksel iftarı bu yıl Faruk Yangöz´e ait Rosa Restoran´da gerçekleştirildi. Çok sayıda üye ve misafirin katılımıyla gerçekleşen iftarda MAP Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Sormaz, Ramazan ayının Müslümanlar için önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

MAP´in yıl içerisinde yaptığı ve yapacağı faaliyetlerin gösterildiği tanıtım filminden sonra programa onur konuğu olarak katılan Başkan Schmid, Müslümanların Münih´de nüfus bakımından üçüncü büyük dini grubu oluşturduğunu belirterek, “Müslümanlar Münih´in bir parçasıdır“ dedi. Ayrıca kutsal dinler arasındaki ortak noktaların vurgulanması gerektiğine değinen Schmid, Türkiye´de çalışılan ifade özgürlüklerinin kısıtlanmaya çalışılmasının üzücü olduğunu, söyledi.

MAP Yönetim kurulu tarafından bir Ebru tablosu hediye edilen Schmid, Almanya - Polonya milli takım karşılaşmasını katılımcılarla beraber izledi.

Ahmet İNCEL / MÜNİH