TD-PLATFORMU MEDYA İLE BULUŞTU

İş adamı Kemal Şahin'in girişimiyle 2006 senesinde kurulan Türk Alman Öğrenciler ve Akademisyenler Platformunun Türk Medya Kulübü işbirliği ile gerçekleştirdiği toplantıya

Düsseldorf Genel Merkezi‘nden Başkan Yalçın Geyhan, Köln‘den Başkan Yardımcısı Ahmet

Edis, Yönetim Kurulu Üyesi ve Bavyera Eyalet Başkanı Adnan Kastel, Münih Bölge Başkanı ve TD-Plattform Bavyera Basın Sözcüsü Serdar Duran katıldı.

 

Toplantıda misyon ve vizyonlarını tanıtma ve Münihli basın mensuplarıyla tanışma sohbet etme fırsatı bulan TD-Plattform yöneticileri, Almanya'da gitgide artan ırkçılığa karşı Türk toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi. 

 

Öte yandan toplantıda TD- Platform yöneticileri eğitim, kariyer ve siyasi katılımdan oluşan üç temel konuda Almanya çapındaki girişimlerinden ve gelecek dönemdeki planlarından bahsettiler.

 

TD- Platformu’nun yakın dönemdeki amacı Bavyera'da da, başta Münih olmak üzere Nürnberg ve Augsburg gibi şehirlerde daha aktif bir şekilde okullarla, STK'larla, yerel yönetimlerle, siyasi partilerle ve büyük şirketlerle irtibatı güçlendirmek ve gelecek nesiller adına bu ülkede söz sahibi olmak.