MÜNİH’TE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI

Yaşam 16.07.2021 - 22:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2435+ kez okundu.
 

MÜNİH’TE DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANILDI

UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) Bayern tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.
T.C Münih Başkonsolosluğu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Münih ve çevresinde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşının katıldığı etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.   Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmaların ardından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntüler yayımlanırken 15 Temmuz şehitleri için dua okundu ve gazilere şifa dilendi.   UID tarafından yapılan basın açıklamasında; “15 Temmuz 2016 günü tüm dünyada milyonlarca insanın şahitlik ettiği gibi, Türk halkı, FETÖ terör örgütü tarafından planlanan ve organize edilen darbe girişimine karşı cesur ve muazzam bir direniş sergilemiştir. Bu terör örgütü, Türkiye'deki önemli ulusal güvenlik kurumlarına sızmış ve bu korkunç gecede ülke çapında öngörülemeyen şiddet uygulamıştır. Türk halkı, kendine karşı işlenen tüm şiddet ve provokasyonlara rağmen barışçıl bir şekilde direnerek, demokrasi ve medeni haklarını her şeye karşı korumuştur. O gece 250 insanımız şehit olmuş, binlercesi de yaralanmıştır. Avrupa’da da Türk kökenli insanlar ve Türkiye dostları, Türk temsilcilikleri önünde demokratik halk iradesi, özgürlük ve Türkiye’nin bağımsızlığı için ayağa kalkarak, bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermiştir. Burada şu mesaj verilmiştir: Halkın iradesinin yasadışı gasp yoluyla iktidarı ele geçirmeye çalışan ve küçük bir grubun yararına demokratik kurumları baltalayanlar hiçbir zaman başarılı olmayacaktır! Barış ve özgürlüklere saygılı tüm uluslararası kuruluşların Türk halkının demokrasiyi ve demokratik sistemi savunma kararlılığını takdir etmesini bekliyoruz. İnsan haklarını, demokrasiyi ve halk iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, parti ve siyasilerinin, demokratik sistemleri alt etmek isteyenlerin adalet önüne çıkarılmasına yardımcı olduklarına inanıyor, dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumlayan FETÖ, DEAŞ ve Boko Haram gibi terör örgütlerine karşı daha etkin mücadeleye davet ediyoruz. Güçlü bir demokrasiye sahip güçlü bir Türkiye, Avrupa projesinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecektir” denildi.   munihinsesi.com
UID (Uluslararası Demokratlar Birliği) Bayern tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

T.C Münih Başkonsolosluğu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, Münih ve çevresinde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşının katıldığı etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmaların ardından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüntüler yayımlanırken 15 Temmuz şehitleri için dua okundu ve gazilere şifa dilendi.

 

UID tarafından yapılan basın açıklamasında; “15 Temmuz 2016 günü tüm dünyada milyonlarca insanın şahitlik ettiği gibi, Türk halkı, FETÖ terör örgütü tarafından planlanan ve organize edilen darbe girişimine karşı cesur ve muazzam bir direniş sergilemiştir. Bu terör örgütü, Türkiye'deki önemli ulusal güvenlik kurumlarına sızmış ve bu korkunç gecede ülke çapında öngörülemeyen şiddet uygulamıştır. Türk halkı, kendine karşı işlenen tüm şiddet ve provokasyonlara rağmen barışçıl bir şekilde direnerek, demokrasi ve medeni haklarını her şeye karşı korumuştur. O gece 250 insanımız şehit olmuş, binlercesi de yaralanmıştır. Avrupa’da da Türk kökenli insanlar ve Türkiye dostları, Türk temsilcilikleri önünde demokratik halk iradesi, özgürlük ve Türkiye’nin bağımsızlığı için ayağa kalkarak, bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermiştir. Burada şu mesaj verilmiştir: Halkın iradesinin yasadışı gasp yoluyla iktidarı ele geçirmeye çalışan ve küçük bir grubun yararına demokratik kurumları baltalayanlar hiçbir zaman başarılı olmayacaktır! Barış ve özgürlüklere saygılı tüm uluslararası kuruluşların Türk halkının demokrasiyi ve demokratik sistemi savunma kararlılığını takdir etmesini bekliyoruz. İnsan haklarını, demokrasiyi ve halk iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, parti ve siyasilerinin, demokratik sistemleri alt etmek isteyenlerin adalet önüne çıkarılmasına yardımcı olduklarına inanıyor, dini değerleri kendi sapkın inanışlarına göre yorumlayan FETÖ, DEAŞ ve Boko Haram gibi terör örgütlerine karşı daha etkin mücadeleye davet ediyoruz. Güçlü bir demokrasiye sahip güçlü bir Türkiye, Avrupa projesinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecektir” denildi.

 

munihinsesi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.