YENİ 100 VE 200 EURO'LAR PİYASADA

Yaşam 29.05.2019 - 17:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2140+ kez okundu.
 

YENİ 100 VE 200 EURO'LAR PİYASADA

Önceki serilere göre daha küçük ve yenilikçi güvenlik özelliklerine sahip 100 ve 200’lük yeni banknotlar Avrupa’da dolaşıma girdi. ‘H, bak ve eğ’ yöntemiyle de test edilebilen yeni banknotlarla Euro’nun Avrupa serisi de tamamlandı.
AVRUPA Birliği’nin ortak para birimi Euro’nun tüm banknotlarının yenilenme süreci tamamlandı. Daha önce 5, 10, 20 ve 50 Euro’luk banknotlar yenilenmiş ve piyasaya sürülmüştü. 100 ve 200 Euro’luk yeni banknotların piyasa girmesiyle Euro’nun Avrupa serisi de tamamlandı. Yeni 100 ve 200 Euro’luk kağıt paraların sahtesinin yapılmaması için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını açıklayan Avrupa Merkez Bankası, 2.3 milyar Euro değerinde 100, 700 milyon Euro değerinde de 200 Euro’luk banknotların piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Eski banknotlar da dolaşımda kalacak ve zamanla piyasadan çekilecek.  DAHA KÜÇÜK, DAHA GÜVENLİ Önceki serilere göre daha yenilikçi güvenlik özelliklerine sahip 100 ve 200'lük yeni banknotların boyutu daha küçük. Diğerleri gibi 'h, bak ve eğ' yöntemiyle de test edilebiliyor. Yeni 100 ve 200 Euro'luk banknotlarda portre penceresi teknolojisi kullanıldı. Banknot ışığa tutulduğunda hologram üzerindeki pencere şeffaf hale geliyor ve mitolojik bir figür olan Europe'un portresi banknotun her iki tarafından da görülebilecek şekilde ortaya çıkıyor. Işığa tutulduğunda gri şeridin üzerinde de küçük Euro sembolleri ortaya çıkıyor. KAYNAK: DHA  
Önceki serilere göre daha küçük ve yenilikçi güvenlik özelliklerine sahip 100 ve 200’lük yeni banknotlar Avrupa’da dolaşıma girdi. ‘H, bak ve eğ’ yöntemiyle de test edilebilen yeni banknotlarla Euro’nun Avrupa serisi de tamamlandı.

AVRUPA Birliği’nin ortak para birimi Euro’nun tüm banknotlarının yenilenme süreci tamamlandı. Daha önce 5, 10, 20 ve 50 Euro’luk banknotlar yenilenmiş ve piyasaya sürülmüştü. 100 ve 200 Euro’luk yeni banknotların piyasa girmesiyle Euro’nun Avrupa serisi de tamamlandı.
Yeni 100 ve 200 Euro’luk kağıt paraların sahtesinin yapılmaması için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını açıklayan Avrupa Merkez Bankası, 2.3 milyar Euro değerinde 100, 700 milyon Euro değerinde de 200 Euro’luk banknotların piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Eski banknotlar da dolaşımda kalacak ve zamanla piyasadan çekilecek. 

DAHA KÜÇÜK, DAHA GÜVENLİ


Önceki serilere göre daha yenilikçi güvenlik özelliklerine sahip 100 ve 200'lük yeni banknotların boyutu daha küçük. Diğerleri gibi 'h, bak ve eğ' yöntemiyle de test edilebiliyor. Yeni 100 ve 200 Euro'luk banknotlarda portre penceresi teknolojisi kullanıldı. Banknot ışığa tutulduğunda hologram üzerindeki pencere şeffaf hale geliyor ve mitolojik bir figür olan Europe'un portresi banknotun her iki tarafından da görülebilecek şekilde ortaya çıkıyor. Işığa tutulduğunda gri şeridin üzerinde de küçük Euro sembolleri ortaya çıkıyor.

KAYNAK: DHA

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.