AZİZ NESİN MÜNİH’TE UNUTULMADI

Etkinlik 10.07.2018 - 04:07, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3009+ kez okundu.
 

AZİZ NESİN MÜNİH’TE UNUTULMADI

Türk edebiyat tarihinin en büyük isimlerinden olan yazar, şair Aziz Nesin ölümünün 23. yılında Yunan, Alman ve Türk sevenleri tarafından Münih’te anıldı.
Münih’in Westend semti kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Yunan Kültür Evi’nde düzenlenen Nesin’i anma etkinliğinde Aziz Nesin’in dünyaya mal olmuş bir Türk yazar olduğu bir kez daha ortaya çıktı.   Etkinlikte Aziz Nesin hakkında Türkçe ve Almanca olarak bilgiler verilirken, Nesin Vakfı’nın konu alındığı yirmi dakikalık bir belgesel izlettirildi.   Programın ikinci bölümünde Türk – Alman ve Yunan dostları Aziz Nesin’in üç farklı kitabından bölümler ve şiirler okudu.  Organizasyonu düzenleyen isimlerden olan İsmail Şahin yaptığı açıklamada; “Münih’in Westend semtinde Temmuz ve Ağustos aylarında kültür – sanat festivalleri örgütlüyoruz. Festival kapsamının bugün “Nesin Akşamı” düzenledik. Bu akşamki etkinlikte Türk, Yunan ve Alman olmak üzere çeşitli kültürlerden, uluslardan insanlar vardı. Bu da bizi çok sevindirdi. Katılım hoşuma gitti. Aziz Nesin Almanların Heinrich Böll’ü gibi  çok onurlu, çok başarılı bir yazarımızdı. O nedenle ölüm yıldönümünde Almanya’da tanıtıcı bir şey yapmak istedik. Arkadaşlar da bu fikri kabul edince çok güzel, çok keyifli bir akşam oldu” dedi.   Aziz Nesin gibi dünya çapında bir değerimize, sanatçımıza, şairimize, romancımıza, eğitimcimize ne kadar değer verdiklerini görmenin gururunu yaşadığını belirten etkinliğe katılan Münih’in önde gelen isimlerinden Ahmet Özyurt; “Değerli sanatçı Aziz Nesin’i ölümünün 23. yılında Münih’te andık. Bu etkinliğin büyük kısmı Yunanlı dostlarımız tarafından organize edildi. Aziz Nesin’in birbirinden güzel şiirleri seçilmiş. Bu şiirler hem Almanca hem Türkçe olarak arkadaşlarımız tarafından okundu. Oldukça iyi bir atmosferi olan bir anmaydı. Etkinliğin sonuna doğru herkes çok büyük bir mutluluk içerisindeydi ben bunu gözlerimle gördüm. Bu da beni çok mutlu etti” dedi.   Munihinsesi.com / özel
Türk edebiyat tarihinin en büyük isimlerinden olan yazar, şair Aziz Nesin ölümünün 23. yılında Yunan, Alman ve Türk sevenleri tarafından Münih’te anıldı.

Münih’in Westend semti kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Yunan Kültür Evi’nde düzenlenen Nesin’i anma etkinliğinde Aziz Nesin’in dünyaya mal olmuş bir Türk yazar olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

Etkinlikte Aziz Nesin hakkında Türkçe ve Almanca olarak bilgiler verilirken, Nesin Vakfı’nın konu alındığı yirmi dakikalık bir belgesel izlettirildi.

 

Programın ikinci bölümünde Türk – Alman ve Yunan dostları Aziz Nesin’in üç farklı kitabından bölümler ve şiirler okudu. 

Organizasyonu düzenleyen isimlerden olan İsmail Şahin yaptığı açıklamada; “Münih’in Westend semtinde Temmuz ve Ağustos aylarında kültür – sanat festivalleri örgütlüyoruz. Festival kapsamının bugün “Nesin Akşamı” düzenledik. Bu akşamki etkinlikte Türk, Yunan ve Alman olmak üzere çeşitli kültürlerden, uluslardan insanlar vardı. Bu da bizi çok sevindirdi. Katılım hoşuma gitti. Aziz Nesin Almanların Heinrich Böll’ü gibi  çok onurlu, çok başarılı bir yazarımızdı. O nedenle ölüm yıldönümünde Almanya’da tanıtıcı bir şey yapmak istedik. Arkadaşlar da bu fikri kabul edince çok güzel, çok keyifli bir akşam oldu” dedi.

 

Aziz Nesin gibi dünya çapında bir değerimize, sanatçımıza, şairimize, romancımıza, eğitimcimize ne kadar değer verdiklerini görmenin gururunu yaşadığını belirten etkinliğe katılan Münih’in önde gelen isimlerinden Ahmet Özyurt; “Değerli sanatçı Aziz Nesin’i ölümünün 23. yılında Münih’te andık. Bu etkinliğin büyük kısmı Yunanlı dostlarımız tarafından organize edildi. Aziz Nesin’in birbirinden güzel şiirleri seçilmiş. Bu şiirler hem Almanca hem Türkçe olarak arkadaşlarımız tarafından okundu. Oldukça iyi bir atmosferi olan bir anmaydı. Etkinliğin sonuna doğru herkes çok büyük bir mutluluk içerisindeydi ben bunu gözlerimle gördüm. Bu da beni çok mutlu etti” dedi.

 

Munihinsesi.com / özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.