DTF ÇALIŞTAYI İSTANBUL’DA BAŞLADI

Yaşam 11.06.2016 - 14:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1848+ kez okundu.
 

DTF ÇALIŞTAYI İSTANBUL’DA BAŞLADI

Alman Türk Dostluk Federasyonu (DTF)’in çalıştayı İstanbul’da başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya Almanya Eyalet Temsilcileri ve Türkiye Bölge Dernekleri temsilcileri katıldı.
Maltepe Cevahir Hotel’deki çalıştayda özellikle Alman Federal Meclisi’in Ermeni davası konusundaki kararı sonrası, zedelenmiş görünen Alman-Türk ilişkilerin yeniden canlandırılması konusunun işlendiği öğrenildi.  Genel Başkan Cihan Sendan KYBELE 2016 Dostluk Ödülü töreninin  iptal edilmeyip, sadece ertelendiğini belirtirken “Biz devletler arası değil insanlar arasındaki dostluklarla ilgileniyoruz. Tabii herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil, onların hassasiyetlerine de saygı duyuyoruz.   Belli çekingeleri saygı duyarak bu töreni şimdilik erteledik ve en geç Kasım’a kadar Türkiye’de veya Almanya’da bu ödülleri sahiplerine törenle vereceğiz. Hiçbir şey ve hiç bi kimse bu ödülün verilmesine engel olamaz” dedi. Alman-Türk Dostluğu konusunda konuşan Genel Başkan yardımısı Cemal Güneş ise “2016 ve 2017 yılları federasyonumuz için değişim ve gelişme yılı olacaktır. Amacımız 250 yıllık Alman-Türk dostuluğunu en üst düzeye çıkarmaktır. Bu konuda özellikle 2017 yılında çok önemli yaptırımlarımız olacaktır. Mültecilere, gençlere ve çocuklara yönelik proje çalışmalarımız için Alman Başkakanlığı ile ortak çalışmalara giriyoruz” dedi.    Basına kapalı olarak sürdürülen iki günlük çalıştayda  Alman-Türk dostluğunun gelişmesi için  gerekli planların karara bağlanacağı ve temsilciliklerin çoğaltılması konusundaki  başvuruların inceleyeceği bildirildi. Ahmet İNCEL / İSTANBUL
Alman Türk Dostluk Federasyonu (DTF)’in çalıştayı İstanbul’da başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya Almanya Eyalet Temsilcileri ve Türkiye Bölge Dernekleri temsilcileri katıldı.

Maltepe Cevahir Hotel’deki çalıştayda özellikle Alman Federal Meclisi’in Ermeni davası konusundaki kararı sonrası, zedelenmiş görünen Alman-Türk ilişkilerin yeniden canlandırılması konusunun işlendiği öğrenildi.  Genel Başkan Cihan Sendan KYBELE 2016 Dostluk Ödülü töreninin  iptal edilmeyip, sadece ertelendiğini belirtirken “Biz devletler arası değil insanlar arasındaki dostluklarla ilgileniyoruz. Tabii herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil, onların hassasiyetlerine de saygı duyuyoruz.   Belli çekingeleri saygı duyarak bu töreni şimdilik erteledik ve en geç Kasım’a kadar Türkiye’de veya Almanya’da bu ödülleri sahiplerine törenle vereceğiz. Hiçbir şey ve hiç bi kimse bu ödülün verilmesine engel olamaz” dedi.

Alman-Türk Dostluğu konusunda konuşan Genel Başkan yardımısı Cemal Güneş ise “2016 ve 2017 yılları federasyonumuz için değişim ve gelişme yılı olacaktır. Amacımız 250 yıllık Alman-Türk dostuluğunu en üst düzeye çıkarmaktır. Bu konuda özellikle 2017 yılında çok önemli yaptırımlarımız olacaktır. Mültecilere, gençlere ve çocuklara yönelik proje çalışmalarımız için Alman Başkakanlığı ile ortak çalışmalara giriyoruz” dedi.   

Basına kapalı olarak sürdürülen iki günlük çalıştayda  Alman-Türk dostluğunun gelişmesi için  gerekli planların karara bağlanacağı ve temsilciliklerin çoğaltılması konusundaki  başvuruların inceleyeceği bildirildi.

Ahmet İNCEL / İSTANBUL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.