MÜLTECİLERİN DURUMU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Yaşam 08.05.2016 - 22:50, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2843+ kez okundu.
 

MÜLTECİLERİN DURUMU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nühket Kivran, yaklaşan Ramazan ayı öncesi binlerce mültecinin en önemli temel ibadet olarak gördüğü „“Iftar“ ve „“Sahur“ ihtiyaçlarının acil giderilmesi için yetkili ve ilgili makamlara başvuruda bulundu.
Münih kentinde mülteci ve ilticacı yabancı göçmenlerin arasında önemli bir çoğunluğun müslüman olduğunu söyleyen Kıvran, barınma yurtlarında yada kamplarda bu sorun kısmı cözülse bile 18 yaş altı devlet kontrolü altında yurtlarda kalan gençler içinde acilen çözüm önerisi bulunması gerektiğini, söyledi.  Münih Yabancılar Meclisi olarak gündeme getirdikleri konunun ancak müslüman STK´lar ile hızlı bir şekilde çözüme ulaşabilecegine inandığını ifade eden Kivran, yaptigi aciklamada „“Ramazan ayı müslümanlar için çok lnemli bir ibadet ayı. Burada bir şekilde ikametgah eden göçmenlere yardımcı olmamız lazım. Bunların yiyecek ve içeceklerinden ibadet edecekleri mekanlara kadar belirlenmesi lazım. Konu şuan Münih Belediyesinin ilgili dairesinin gündeminde. Umarız önümüzdeki günlerde karara baglananır“ dedi  Münih Belediyesi yetkililerinden yeni yapılan yada tamirat aşamasındaki binaların müslümanların abdest almasına kolaylık sağlaması noktasında tasarlanmasınıda talep ettiklerini belirten Başkan Kivran , yetkililerin kendilerinin teklifini değerlendirmeye almalarını, memnuniyetle gördüklerini, sözlerine ekledi. Hüseyin Oluc / Münih
Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nühket Kivran, yaklaşan Ramazan ayı öncesi binlerce mültecinin en önemli temel ibadet olarak gördüğü „“Iftar“ ve „“Sahur“ ihtiyaçlarının acil giderilmesi için yetkili ve ilgili makamlara başvuruda bulundu.

Münih kentinde mülteci ve ilticacı yabancı göçmenlerin arasında önemli bir çoğunluğun müslüman olduğunu söyleyen Kıvran, barınma yurtlarında yada kamplarda bu sorun kısmı cözülse bile 18 yaş altı devlet kontrolü altında yurtlarda kalan gençler içinde acilen çözüm önerisi bulunması gerektiğini, söyledi.

 Münih Yabancılar Meclisi olarak gündeme getirdikleri konunun ancak müslüman STK´lar ile hızlı bir şekilde çözüme ulaşabilecegine inandığını ifade eden Kivran, yaptigi aciklamada „“Ramazan ayı müslümanlar için çok lnemli bir ibadet ayı. Burada bir şekilde ikametgah eden göçmenlere yardımcı olmamız lazım. Bunların yiyecek ve içeceklerinden ibadet edecekleri mekanlara kadar belirlenmesi lazım. Konu şuan Münih Belediyesinin ilgili dairesinin gündeminde. Umarız önümüzdeki günlerde karara baglananır“ dedi

 Münih Belediyesi yetkililerinden yeni yapılan yada tamirat aşamasındaki binaların müslümanların abdest almasına kolaylık sağlaması noktasında tasarlanmasınıda talep ettiklerini belirten Başkan Kivran , yetkililerin kendilerinin teklifini değerlendirmeye almalarını, memnuniyetle gördüklerini, sözlerine ekledi.

Hüseyin Oluc / Münih

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.