ŞEKER HASTALARINA ÖZEL JİMNASTİK

Sağlık 13.12.2015 - 10:29, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2088+ kez okundu.
 

ŞEKER HASTALARINA ÖZEL JİMNASTİK

Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastaları için Türkçe özel jimnastik kursu verildi.
Kan şekeri ayarlarını normal ölçülerde tutabilme ve kilo verebilme için Münih Schwabing Kliniği’nde Türklere Türk Şeker hastaları için düzenlenen özel kursta çok yararlı bilgiler verildi, egzersizler gösterildi.  düzenlendi.  Almanya’nın Münih kentindeki Türklere yönelik özel sağlık bilgilendirme programlarıyla ünlü Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastaları için Türkçe özel jimnastik kursu verildi. Kliniğin diyet uzmanlarından Kathrin Weiser’in hazırladığı programda özellikle birinci nesil yaşlı Türk şeker hastalarını yönelik diyet programları da anlatıldı. ŞEKER HASTALIĞINDA “HAREKET” ÇOK ÖNEMLİ! Şeker değerlerinin normalde kalması için en önemli iki faktörün diyet ve hareket olduğunu belirten Weiser “diyete dikkat edersek sadece şeker değerlerimiz normale dönüşmez, kolesterol, yüksek tansiyon ve diğer önemli sorunlar da ortadan kaldırılabilir. Ayrıca yaşı ilerleyenlerde hareket kabiliyeti azaldığından kilolar artabiliyor ve bu durumdan özellikle fazla yükü çekmekte zorlanan ayaklar sorun yaratıyor. Tabii diğer şeker, kolesterol ve tansiyon değerlerini de normale getirmek zorlaşıyor” dedi. Kathrin Weiser, simültane tercümeli kursta Türk hastalara evde oturarak bile rahatça yapabilecekleri hareketler gösterdi. Kursiyerlerin Weiser’in gösterdiği hareketleri tekrarlarken zorlanmadıkları gözlemlendi. Ahmet İNCEL / MÜNİH
Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastaları için Türkçe özel jimnastik kursu verildi.

Kan şekeri ayarlarını normal ölçülerde tutabilme ve kilo verebilme için Münih Schwabing Kliniği’nde Türklere Türk Şeker hastaları için düzenlenen özel kursta çok yararlı bilgiler verildi, egzersizler gösterildi.  düzenlendi. 

Almanya’nın Münih kentindeki Türklere yönelik özel sağlık bilgilendirme programlarıyla ünlü Münih Schwabing Kliniği’nde Türk şeker hastaları için Türkçe özel jimnastik kursu verildi. Kliniğin diyet uzmanlarından Kathrin Weiser’in hazırladığı programda özellikle birinci nesil yaşlı Türk şeker hastalarını yönelik diyet programları da anlatıldı.

ŞEKER HASTALIĞINDA “HAREKET” ÇOK ÖNEMLİ!

Şeker değerlerinin normalde kalması için en önemli iki faktörün diyet ve hareket olduğunu belirten Weiser “diyete dikkat edersek sadece şeker değerlerimiz normale dönüşmez, kolesterol, yüksek tansiyon ve diğer önemli sorunlar da ortadan kaldırılabilir. Ayrıca yaşı ilerleyenlerde hareket kabiliyeti azaldığından kilolar artabiliyor ve bu durumdan özellikle fazla yükü çekmekte zorlanan ayaklar sorun yaratıyor. Tabii diğer şeker, kolesterol ve tansiyon değerlerini de normale getirmek zorlaşıyor” dedi.

Kathrin Weiser, simültane tercümeli kursta Türk hastalara evde oturarak bile rahatça yapabilecekleri hareketler gösterdi. Kursiyerlerin Weiser’in gösterdiği hareketleri tekrarlarken zorlanmadıkları gözlemlendi.

Ahmet İNCEL / MÜNİH

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.