TULIPA´DAN ÖZLEM ÖZDIL İLE MÜZIK ZİYAFETİ

Yaşam 12.05.2016 - 23:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 3035+ kez okundu.
 

TULIPA´DAN ÖZLEM ÖZDIL İLE MÜZIK ZİYAFETİ

Nürnberg sehrindefaaliyet gösteren Bayanlar Eğitim ve Kültür Derneği TULIPA anneler gününe özel bir program düzenledi.
Programda dernek üyelerinin çocukları sahnede anneler gününe özel şiirler okurken Türk Halk Müziği yorumcusu Özlem Özdil´in konseri büyük alkış aldı. Sazı ve sözüyle Nürnberglilerin gönül telini titreten, türkülerin güler yüzlü yorumcusu Özdil’in verdiği konseri büyük alkış aldı. Programda Peygamber efendimiz Hz Muhammed (SAV)´in kızı  ve Hz Ali´nin eşi Hz Fatima´nin 25 yıllık hayatında yaşadığı sıkıntılar ve faziletleri anlatıldı.  Türküseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde sanatçı, sahneye 2 kişilik saz ekibiyle çıktı. Kendi türkülerinin yani sıra Türk Halk Müziği’ne damga vuran en güzel türküleri Nürnbergliler için okuyan Özdil’ e katılımcılar alkışlarla eşlik etti.  Konserinde, Aşık Mahsuni Şerif ve Aşık Veysel’den türküler seslendiren Özdil, üstadları da andı. Repertuarında Karadeniz türkülerine de yer veren sanatçı, seslendirdiği deyişlerle de dinleyenlerine duygu dolu anlar yaşattı.  Konser sonunda program sponsoru Ingolstadtli işadamı Atilla Dikilitaş, sanatçıya teşekkür ederek, günün anısına plaket verdi.  Erdal Akar / Nürnberg
Nürnberg sehrindefaaliyet gösteren Bayanlar Eğitim ve Kültür Derneği TULIPA anneler gününe özel bir program düzenledi.

Programda dernek üyelerinin çocukları sahnede anneler gününe özel şiirler okurken Türk Halk Müziği yorumcusu Özlem Özdil´in konseri büyük alkış aldı.

Sazı ve sözüyle Nürnberglilerin gönül telini titreten, türkülerin güler yüzlü yorumcusu Özdil’in verdiği konseri büyük alkış aldı. Programda Peygamber efendimiz Hz Muhammed (SAV)´in kızı  ve Hz Ali´nin eşi Hz Fatima´nin 25 yıllık hayatında yaşadığı sıkıntılar ve faziletleri anlatıldı.

 Türküseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde sanatçı, sahneye 2 kişilik saz ekibiyle çıktı. Kendi türkülerinin yani sıra Türk Halk Müziği’ne damga vuran en güzel türküleri Nürnbergliler için okuyan Özdil’ e katılımcılar alkışlarla eşlik etti.

 Konserinde, Aşık Mahsuni Şerif ve Aşık Veysel’den türküler seslendiren Özdil, üstadları da andı. Repertuarında Karadeniz türkülerine de yer veren sanatçı, seslendirdiği deyişlerle de dinleyenlerine duygu dolu anlar yaşattı.

 Konser sonunda program sponsoru Ingolstadtli işadamı Atilla Dikilitaş, sanatçıya teşekkür ederek, günün anısına plaket verdi.

 Erdal Akar / Nürnberg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.