UYGUR TÜRKLERİ ILHAM TOHTI İÇİN BİRARAYA GELECEK

Etkinlik 10.12.2016 - 14:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 2144+ kez okundu.
 

UYGUR TÜRKLERİ ILHAM TOHTI İÇİN BİRARAYA GELECEK

Dr.İlham Tohtı İnsiyatif derneği 12 Aralık Pazartesi günü Bavyera Eyaleti Parlamentosunda Dünya İnsan Halkları günü nedeni ile bir konferans düzenleyecek.
Uygur Türklerinin Temel Hukuk ve İnsan Hakları mücadelesinin konu alınacağı seminerde ömür boyu hapse mahkum edilen Prof. Dr. İlham Tohtı ye de destek olunacak.  İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada; "Bu toplantının asıl amaçlarından birisi Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türk kardeşlerimizin, hâlen Çin işgali ve zülmü altında büyük zorluklar içerisinde kısıtlanmış siyasi, sosyal, kültürel vede ekonomi şartları zorlayarak yaşamlarını idame ettirmeleri ve de bu kardeşlerimize, Çin devletinin uyguladığı amansız vede acımasız baskılardır. Diğer bir önemli konu ise aslı olmayan, Temel Hak ve Hukuk ihlâlleri suçlaması ile 2014 yılından beri hapis edilen vede akabinde ömür boyu hapis cezasını çarptırılan, Uygur Demokrasi, Hukuk Hareketi lideri ve de Uygurların Vicdanı Doçenti Dr. İlham Tohtı beyin haksız ve hukuksuz mahkumiyetini bir kez daha kamuoyuna dolaysıyla Avrupa'ya duyurmak ve de kamuoyunun gündemine taşımaktır" denildi. Max-Planck-str.1 81675 adresinde başlayacak olan etkinlik 10:30 - 15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 
Dr.İlham Tohtı İnsiyatif derneği 12 Aralık Pazartesi günü Bavyera Eyaleti Parlamentosunda Dünya İnsan Halkları günü nedeni ile bir konferans düzenleyecek.

Uygur Türklerinin Temel Hukuk ve İnsan Hakları mücadelesinin konu alınacağı seminerde ömür boyu hapse mahkum edilen Prof. Dr. İlham Tohtı ye de destek olunacak. 

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada; "Bu toplantının asıl amaçlarından birisi Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türk kardeşlerimizin, hâlen Çin işgali ve zülmü altında büyük zorluklar içerisinde kısıtlanmış siyasi, sosyal, kültürel vede ekonomi şartları zorlayarak yaşamlarını idame ettirmeleri ve de bu kardeşlerimize, Çin devletinin uyguladığı amansız vede acımasız baskılardır. Diğer bir önemli konu ise aslı olmayan, Temel Hak ve Hukuk ihlâlleri suçlaması ile 2014 yılından beri hapis edilen vede akabinde ömür boyu hapis cezasını çarptırılan, Uygur Demokrasi, Hukuk Hareketi lideri ve de Uygurların Vicdanı Doçenti Dr. İlham Tohtı beyin haksız ve hukuksuz mahkumiyetini bir kez daha kamuoyuna dolaysıyla Avrupa'ya duyurmak ve de kamuoyunun gündemine taşımaktır" denildi.

Max-Planck-str.1 81675 adresinde başlayacak olan etkinlik 10:30 - 15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.