BENZİN UCUZLUYOR MU ?

Yaşam 13.10.2026 - 17:52, Güncelleme: 13.10.2026 - 17:52 42 kez okundu.
 

BENZİN UCUZLUYOR MU ?

Almanya’da hükümetin akaryakıt üzerindeki enerji vergisini 1 Ekim’den itibaren önemli ölçüde düşürmesi bekleniyor.
Ancak tüketici koruma kuruluşları ve otomobil kulüpleri, indirimin pompa fiyatlarına gerçekten yansıyıp yansımayacağı konusunda şüpheli. Almanya’da 1 Ekim Perşembe gününden itibaren akaryakıt fiyatlarının hissedilir şekilde düşmesi bekleniyor. Hükümet, akaryakıt üzerindeki enerji vergisini önemli ölçüde azaltacak. Ancak tüketici hakları koruyucu dernekleri ve otomobil kulüpleri, indirimin gerçekten pompaya yansıyıp yansımayacağından emin değil ve geçmiş deneyimlere işaret ediyor. Avrupa Otomobil Kulübü (ACE), şimdiden şüpheli bir fiyat gelişmesi gözlemlediklerini belirtiyor: “Ham petrol fiyatı önceki zirve seviyelerine ulaşmamış olsa da, Super E5 ve E10 fiyatları son dönemde yeni zirvelere ulaştı.” ACE’nin acı tahmini şöyle: “1 Ekim’den sonra da akaryakıt fiyatlarının kısa vadede yeniden belirgin şekilde düşeceği varsayılamaz.” Yani indirim, sürücüler bunu hissedemeden buharlaşabilir. Kaynak: Hürriyet
Almanya’da hükümetin akaryakıt üzerindeki enerji vergisini 1 Ekim’den itibaren önemli ölçüde düşürmesi bekleniyor.

Ancak tüketici koruma kuruluşları ve otomobil kulüpleri, indirimin pompa fiyatlarına gerçekten yansıyıp yansımayacağı konusunda şüpheli.

Almanya’da 1 Ekim Perşembe gününden itibaren akaryakıt fiyatlarının hissedilir şekilde düşmesi bekleniyor. Hükümet, akaryakıt üzerindeki enerji vergisini önemli ölçüde azaltacak. Ancak tüketici hakları koruyucu dernekleri ve otomobil kulüpleri, indirimin gerçekten pompaya yansıyıp yansımayacağından emin değil ve geçmiş deneyimlere işaret ediyor.

Avrupa Otomobil Kulübü (ACE), şimdiden şüpheli bir fiyat gelişmesi gözlemlediklerini belirtiyor: “Ham petrol fiyatı önceki zirve seviyelerine ulaşmamış olsa da, Super E5 ve E10 fiyatları son dönemde yeni zirvelere ulaştı.” ACE’nin acı tahmini şöyle: “1 Ekim’den sonra da akaryakıt fiyatlarının kısa vadede yeniden belirgin şekilde düşeceği varsayılamaz.” Yani indirim, sürücüler bunu hissedemeden buharlaşabilir.

Kaynak: Hürriyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.